De broertjes de Jong nemen het Rodezand over

Niet een, maar maar liefst twee nieuwe zaken worden door de broertjes de Jong om de hoek van de Meent geopend. De oude Sorbonne en Cinema zijn volledig op de schop gegaan en herken je binnenkort niet meer terug

8 Dec 2017 Claire Tuns

blogger Claire was hoofdredacteur bij de Buik van 2018 tot 2021.

De broertjes de Jong nemen het Rodezand over

Sorbonne en Cinema herken je binnenkort niet meer terug. Na een periode van leegstand pakken de broertjes de Jong het groots aan met maar liefst twee nieuwe zaken. De twee zaken zullen allebei een ander concept hebben. In de oude Sorbonne kun je terecht voor Aziatische invloeden en bij de oude Cinema voor vis, schaal- en schelpdieren. We waren benieuwd wat we nog meer konden verwachten en vroegen Mickey de hemd van het lijf. 

Broertjes de Jong

 

Samen met zijn broertje Yoeri opent Mickey de Jong binnenkort maar liefst twee nieuwe zaken in Rotterdam. Mickey en Yoeri zijn de zoons van John de Jong, voormalig eigenaar van de Harbour Club. Ze hebben horeca dus door hun bloed stromen. Samen runnen de broertjes al Café in the City (Amsterdam) en tot voor kort The Fish Club (Kijkduin). Nu hebben Mickey en Yoeri dus hun oog op Rotterdam laten vallen. “We komen uit Den Haag, maar na zes jaar gewerkt te hebben in de Harbour Club in Rotterdam zijn we hier redelijk bekend. We kennen de doelgroep vanuit de binnenstad”, vertelt Mickey ons. 

The Oyster Club

 

De twee zaken zitten hemelsbreed nog geen 50 meter van elkaar verwijderd, maar het worden twee heel verschillende restaurants. De eerste zaak komt in de oude Cinema, op het rijtje bij 1NUL8 richting de Koopgoot. Dit wordt The Oyster Club, een concept in drie delen. Het restaurant gedeelte krijgt een chique, Franse uitstraling met wit tafellinnen. Op de menukaart hier vind je voornamelijk vis, schaal- en schelpdieren en een klein assortiment vlees. In de cocktailbar kun je terecht voor het tweede gedeelte van het concept, namelijk ‘Le Bar’. De bar spreekt voor zich en richt zich vooral op mooie cocktails en natuurlijk bubbles. Tot slot zal de kelder zich ontpoppen tot ‘Le Club’, waar je alleen op uitnodiging naar binnen mag. 

Café in the City 


De tweede zaak – de oude Sorbonne, net aan de andere kant van de parkeergarage – gaat Café in the City Rotterdam heten. Mickey: “Deze zaak heeft een zwarte huisstijl en hoogglans houten tafels en krijgt daarmee een stoerdere, sexy uitstraling.” De menukaart is geïnspireerd op de Aziatische keuken en zal gericht zijn op share dining en fushion sushi. Op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond zal het restaurant worden omgetoverd tot een nightclub. 

“Wij hebben vijf jaar The Fish Club gerund en dit was een succes, maar we hadden een tijdelijk contract. De badplaats (Kijkduin red.) wordt nu verbouwd dus we hebben besloten om weg te gaan en dat concept in Rotterdam neer te gaan zetten. Het ‘Le Club’ concept is nieuw voor Rotterdam. We gaan met onze zaken een hoogwaardig visrestaurant aanbieden en een restaurant met Aziatische invloeden, beide om de hoek van de Meent. Deze combinatie moet elkaar versterken”, zegt Mickey trots.

Al bijna open

 

The Oyster Club zal op 20 december openen met een pop-up restaurant. Cafe in the City Rotterdam zijn ze nu aan het verbouwen. Hiermee verwachten zij rond 1 februari open te gaan, waarna zij zullen beginnen met The Oyster Club te verbouwen tot de uiteindelijke zaak die zij voor ogen hebben. Om dit te kunnen creëren, hebben zij een crowdfundingsactie gestart. Meer informatie hierover vind je op de website http://www.theoysterclubrotterdam.nl

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De beste smashburgers in Rotterdam: hier eet je ze

Ontdek de 12 beste plekken voor smashburgers in Rotterdam. Van sappige classics tot creatieve specials: er is voor iedereen wat in Rotterdam.

7 stops voor een culinaire wereldreis in de Markthal

Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.

Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.