De Gele Kanarie opent de deuren van haar kooi

In de nieuwste zaak van Ron de Jong en Dave Heijnen, bekend van onder andere Bokaal, Weena en Pix, kun je terecht voor gerechten zonder poespas, zelf gebrouwen biertjes en een hoop vertier.

12 Jul 2018 Claire Tuns

blogger Claire was hoofdredacteur bij de Buik van 2018 tot 2021.

  • 12 Jul 2018

De Gele Kanarie opent de deuren van haar kooi

Terwijl we op de dag voor de opening binnenstappen, zijn Ron de Jong, Dave Heijnen en hun team nog volop bezig de hand te leggen aan de laatste loodjes. Ron en Dave kennen we van onder andere Bokaal, Weena en Pix en openen nu hun nieuwste zaak: De Gele Kanarie. De kooi gaat open voor bier, spijzen en vertier. 

Verbouwing


In januari spraken wij ze al over de plannen voor hun nieuwe zangvogeltje. Na de verbouwing, die een stuk langer duurder dan gepland, mag het resultaat er wezen. Ondanks het feit dat Ron en Dave nog druk in de weer zijn met de laatste details, nemen ze de tijd om ons een rondleiding te geven. De zaak is nog groter dan hun grootste zaak tot nu toe aan het Weena. Er is leuk gespeeld met verschillen in hoogte, hoogte van de tafels maar ook er is ook een verhoging om op te zitten. Zo kun je ervoor kiezen om aan de lange tafels plaats te nemen, op stoelen of banken, rond de open haard of aan de lange bar. Hieraan staan barstoelen die speciaal voor de zaak zijn ontworpen en wel heel erg uitnodigen. “Morgen (13 juli, red.) gaan we open. Eigenlijk ben je nooit klaar om open te gaan. Als we over twee weken zouden opengaan, hadden we hetzelfde gehad. Op een gegeven moment moet je maar gewoon opengaan”, vertelt Ron. 

Groen en licht



Zoals je gewend bent van Bokaal en Weena zie je veel groen terug. Dit keer hangen de planten overal aan het plafond. De plint van De Gele Kanarie bestaat uit grote ramen, waardoor er veel lichtinval is. Achterin is een podium, waar vanaf september live entertainment plaats zal vinden. Onder het podium is een glazen uitsparing, want de naam De Gele Kanarie is niet zomaar gekozen… 

De Gele Kanarie 


De naam verwijst op zijn Rotterdams naar de bijnaam voor een biertje en is ook de naam van een bier dat wordt gebrouwen in de eigen brouwerij, beneden in de kelder. De brouwerij kun je van bovenaf zien door de glazen uitsparing naast het podium of op ooghoogte aanschouwen als je beneden bij de wc’s bent, door glazen deuren. Naast het eigen gebrouwen bier worden er ook andere bekende biermerken geschonken. 

Eten zonder poespas 


Door de grote open keuken heb je zicht op het eten wat er bereid wordt: toegankelijke gerechten, zonder poespas. Voorlopig kun je er terecht voor onder andere broodjes, salades, hamburgers, picanha, spareribs en curryworst. Geen grote trek? Op het menu staan ook diverse plateaus en barfood. Op deze plateaus vind je niet alleen kaas- en vleeswaren, maar ook sliders (kleine hamburgers), mini pita's met falafel en gerookte zalm. In de toekomst gaan ze ook ontbijt serveren.


De zaak op de hoek van de Goudsesingel en de Mariniersweg zal aan het begin van dinsdag tot en met zondag geopend zijn vanaf 15.00. Ron kijkt enthousiast met ons naar de toekomst: “We willen misschien ook nog op maandag opengaan. Het terras wordt nog groter. Je ziet hier in de zon tot ‘ie ondergaat”. Ideaal voor lange zomeravonden dus.


Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen