De loempiakraam van Vinh verhuist als zeecontainer

Saigon King wordt gerund door Vinh Nguyen en Khanh Ton. Het team van Saigon King serveert haar Vietnamese etenswaren vanuit een zeecontainer.

5 Apr 2021 Jesper Kooistra

blogger Jesper studeert journalistiek aan de Hogeschool Utrecht, een journalist in spe. Schrijven, lezen en bewust eten is belangrijk voor Jesper

Restaurant toevoegen aan favorieten

Saigon King

Cor Kieboomplein 512, Rotterdam Maaltijd: LunchDiner Stadsdeel: Zuid Keuken: Vietnamees Prijsniveau: Kleine prijs Bekijk restaurant

De loempiakraam van Vinh verhuist als zeecontainer

Wanneer je een loempiawagen voor je ziet, denk je vaak aan het beeld van een wit kraampje op wielen . Vinh Nguyen heeft dit anders aangepakt, hij verkoopt zijn etenswaren vanuit een zeecontainer.

​Jong geleerd, is oud gedaan


Vinh Nguyen hielp als kind al mee met zijn moeders loempiakraam. Toen zijn moeder hiermee stopte, heeft hij samen met zijn compagnon en neef Khanh Ton het bedrijf overgenomen. Het idee om de loempiakraam een makeover te geven kwam naar voren toen de kraam van locatie moest wijzigen. Vinh vertelt hierover: “Wij zaten eerst op de locatie waar het nieuwe stadion van Feyenoord zou komen. Nu zijn we verhuisd naar een ideale locatie, hier is het een stuk levendiger. We hebben ons menu moderner gemaakt, zodat het ook wat meer spreekt voor de jeugd. Zo verkoopt Saigon King Vietnamese broodjes, lenterollen en bubble tea”. Het eettentje is in een modern jasje gestopt, de uitstraling ziet er frisser uit en het menu is hipper gemaakt. ‘’Je kan bij ons normale loempia’s ophalen, maar ook een verse lenterol. De bubble tea is beschikbaar in veel frisse smaken zoals ananas, perzik of mango ’’, vertelt hij.

Ondanks de pandemie trekt Saigon King nog een hoop mensen aan. Dit komt volgens Vinh door het concept wat zij hebben neergezet in combinatie met de  locatie waar het restaurant gevestigd is: “We bevinden ons op een plek waar de gemeente Rotterdam wat meer recreatie wil laten ontstaan. Zo zit op dit plein een bowlingbaan, Pathé de Kuip, glowgolf, Happy Italy en een aantal andere horecazaken. Natuurlijk verderop ook de Kuip zelf”, vertelt Vinh. De ondernemer heeft zijn eettentje aangepast aan het publiek wat hier naartoe komt. Hij vertelt: “Er komt hier veel jeugd op af, dit hebben wij in onze zaak verwerkt. Het heeft nu een frisse jonge uitstraling. We hebben een muur met een tekst van led verlichting, hier worden vaak foto’s bij gemaakt. Ook staat de muziek net wat harder en ook de muzieksoort is hierop aangepast”.

​Achterliggende gedachte

Volgens Vinh heeft de container voor Saigon King een achterliggende gedachte, de eettent heeft een Vietnamees thema en zijn ouders komen allebei oorspronkelijk uit Vietnam. Vinh vertelt hierover: “De meeste Vietnameze bootvluchtelingen die van Vietnam naar Nederland zijn gekomen zijn destijds veelal door een containerschip gered op zee. Daarom is het nu wel grappig dat wij vanuit een container serveren, op die manier heeft het een dubbele betekenis”. Het menu bestaat dan ook voornamelijk uit Vietnamse gerechten, de broodjes vallen volgens Vinh bij veel klanten in de smaak. ‘’Banh mi kip is een Vietnamees broodje wat vaak bij ons besteld wordt. Het bevat onder andere Teriyaki of Vietnamese marina saus.

Uiteindelijk zou Vinh graag willen dat Saigon King kan doorgroeien in Rotterdam tot een bekende naam. “Hiervoor moet wel eerst de lockdown voorbij zijn. Wanneer alle zaken hier in de buurt weer open zijn, helpt dit mee voor de bedrijvigheid bij onze zaak. We zijn een paar dagen voor de tweede lockdown open geweest en toen was het al echt onwijs druk”, aldus de eigenaar. Nu tijdens de lockdown mag Vinh niet klagen vindt hijzelf, het is nog goed druk voor deze periode. Dat komt volgens hem omdat mensen toch even een kort uitje hebben, vaak gezamenlijk.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Dit is volgens jullie het beste terras van 2025!

Jullie hebben de hele zomer kunnen stemmen op jullie favoriete terras van Rotterdam. De winnaar met 443 stemmen: By Ami!

Met dit kookboek kan je in een ramp nog steeds zalig koken

Een nieuw kookboek, uitgebracht door vier veiligheidsregio's. Naast recepten die handig zijn in een tijd van nood, vind je ook praktische tips.

Bij Sumeyra in Rotterdam-West doe je een bakkie en je Bulgaarse boodschappen

Ontdek Sumeyra in Oud-Mathenesse: een warme buurtplek vol unieke smaken in Rotterdam.