De Luca is van alle markten thuis

Bij De Luca in Rotterdam-West ga je zitten voor een kopje koffie met een taartje, maar kun je ook terecht voor een uitgebreide lunch voor de stevige trek.

16 Sep 2021 Willemijn Mosch

blogger Willemijn sleept haar vrienden graag mee naar de nieuwste pareltjes in Rotterdam voor een lekkere zoete snack, stevige lunch of uitgebreide borrelplank met voldoende bier.

De Luca is van alle markten thuis

Menig Rotterdammer weet dat culinair Rotterdam-West in opkomst is. In deze wijk schieten restaurants en cafés als paddenstoelen uit de grond. Veel van deze zaken bevinden zich op de Nieuwe Binnenweg of de West-Kruiskade, maar ook buiten deze trekpleisters worden steeds meer straten het bezoeken waard voor gastronomisch geluk. Sinds iets meer dan twee maanden kun je ook een bezoekje brengen aan De Luca op de Tidemanstraat. Met een terras pal op de hoek van de straat brengt deze lunchroom heel wat gezelligheid met zich mee.

Niets is te gek 


Geen waslijst van wensen is te gek voor De Luca. Op de voorgevel lezen we dat je in dit restaurant moet zijn voor koffie, thee, sapjes, sandwiches en toast, soep, wafels en ijs. Het is geopend voor ontbijt, maar ook voor een (late) lunch of koffiepauze. Hoewel de naam 'De Luca' dat wellicht doet vermoeden, richt de menukaart zich niet specifiek op de Italiaanse keuken. Het oer-Hollandse broodje oude kaas, de Marokkaanse Harira soep en de Belgische wafel zijn hierop ook te vinden. Daarnaast pronkt het uitgebreide menu met een aantal gezonde keuzes. Heb je goede voornemens? Kies dan voor een gembershot, granola bowl of koffie met haver- of amandelmelk. Verder worden verschillende sapjes vers voor je geperst, bijvoorbeeld met appel, wortel en gember. Aan de bezoekers met minder gezonde trek wordt er ook gedacht. Vanaf de toonbank lachen de versgebakken nectarinecake en het bananenbrood je toe. Ook wordt er schepijs van Doppio verkocht: in een hoorntje of verwerkt in een milkshake.

Stevige lunch 


Wij gaan naar De Luca voor een bodem om de laatste uurtjes voor het weekend op te kunnen overleven. Hierin zijn we geslaagd, aangezien alleen al het broodje gezond wordt geserveerd in de maat van een half stokbrood. Net uit de oven en rijkelijk belegd. Voor een kleine prijs een zeer effectief en fijn middel om de honger te stillen. Een aanrader voor de eter met grote trek en een klein budget. Ook de vegan BLT heeft de nieuwsgierigheid gewekt. De vegan bacon (ook wel facon) is heerlijk knapperig en met de typische zoute smaak van de oorspronkelijke variant. Deze vleesvervanger eten we graag nog een keer. Naar het prachtig opgemaakte bord met scrambled egg- en avocadotoast kijken we uit voor ons volgende bezoek, net zoals de smoothie met blauwe bessen, oats, spinazie en banaan. Wat ons betreft een gouden combinatie. 

Strak en Sfeervol 


De eigenaren van De Luca zijn de zaak samen gestart zijn en hopen hun team snel verder uit te breiden. Met hun menu zetten zij breed in en ook met de inrichting van hun zaak staan zij open voor alle soorten publiek. Het restaurant heeft namelijk een neutrale, strakke en industriële inrichting met veel zwart, wit en hout. Ook bevat het genoeg hoekjes en tafeltjes waaraan je met je laptop kunt plaatsnemen om nog even te werken. Met je verdiende euro’s kun je hier meer dan genoeg lekkers bestellen voor een heel fijn prijsje. Daarbij kun je iedere keer weer voor iets anders kiezen, want De Luca is van alle markten thuis.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De beste smashburgers in Rotterdam: hier eet je ze

Ontdek de 12 beste plekken voor smashburgers in Rotterdam. Van sappige classics tot creatieve specials: er is voor iedereen wat in Rotterdam.

7 stops voor een culinaire wereldreis in de Markthal

Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.

Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.