Deze heerlijke zaak krijgt een zusje, maar dat is geen restaurant

De Buik spreekt Nadja van Savor&Nosh over het nieuwe zusje op de Westewagenstraat, Savor&Nosh Patisserie & Deli.

12 Aug 2025 Loïs Verkooijen

blogger Loïs is een echte Brabander, maar verliefd op Rotterdam. Én op reizen, taal en een lekker biertje op het terras. Die dingen zijn trouwens ook prima te combineren. Als freelancejournalist en cultureel antropoloog heeft ze een bijzondere kijk op de stad. Voor de buik verkent ze de diversiteit van de Rotterdamse horeca en gaat ze op zoek naar bijzondere mensen en unieke verhalen.

Deze heerlijke zaak krijgt een zusje, maar dat is geen restaurant

Wie wel eens langs Savor&Nosh op de Westewagenstraat loopt, weet: daar gebeurt iets goeds. Een bijzondere setting, fijne brunch en goede koffie. Binnenkort krijgen zij er een zusje bij. Twee deuren verder openen Nadja en Dave een patisserie en deli: geen zitplaatsen, maar wel de liefde, warmte en service die je van ze gewend bent. Om af te halen én voor in hun eigen zaak, twee deuren verder.

​Meer zelf maken bij Savor&Nosh

Nadja & Dave

Het zusje van Savor&Nosh wordt een patisserie of deli waar heerlijke broodjes, croissants, gebak en verse foccacias gemaakt worden, die je kunt afhalen. “Dat idee ontstond eigenlijk omdat we vanuit Savor&Nosh de wens hadden om nog meer zelf te gaan maken, maar daar niet de ruimte voor hadden.”

Deze locatie kwam vrij, en die was perfect: achter de bakkerij om zowel de patisserie als Savor&Nosh twee deuren verder te bevoorraden, en vooraan een lekkere deli met koffie, goede broodjes en lekkere sweets om mee te nemen.

​Een winkel, maar dan op z'n Savor&Nosh

Het wordt dus geen tweede vestiging in klassieke zin, want er zijn geen tafels en bediening. “Maar het voelt wel echt als familie van Savor&Nosh”, zegt Nadja. “Je komt niet alleen iets halen, je wordt ook geïnformeerd en we willen dat mensen zich ook hier gast voelen.”

En dat alles to go gaat zijn, dat biedt ook kansen. “Dat is iets waar we ook bij Savor&Nosh al veel vraag naar kregen, van mensen die een feestje gaven, of kantoren in de omgeving die tijdens de lunchwandeling een echt goed broodje mee willen nemen”, zegt Nadja.

​Cruffins, croissantdeeg en knopen

Wat dan die producten zijn waar mensen best dat stukje extra voor willen omlopen, daarvoor passt ze de vraag door over haar schouder, want achter haar staat een deel van het keukenteam minicruffins te bakken om in Savor&Nosh uit te delen als promotie voor de nieuwe zaak.

“Vooral viennoiserie, alles wat van croissantdeeg gemaakt is, gaat echt heel tof zijn”, roept iemand haar toe. “Ja”, beaamt ze, “cruffins, cinnamon knots, een goede danish en natuurlijk goede croissantjes allemaal uit eigen bakkerij”, zegt ze trots. 

Een deel van de menukaart ligt vast, maar er is ook zeker ruimte voor verrassingen. “We zullen ook af en toe wat dingen wisselen.”

​Veel geleerd, nog steeds aan het leren

Wat neem je mee van een succesvolle eerste zaak naar een tweede? Nadja denkt even na. “We hebben echt zo veel geleerd”, lacht ze. “Het is lastig om één ding te noemen.”

Vooral het gevoel dat bij Savor&Nosh heerst en de zoektocht naar focus en verdieping blijven haar bij. “Je kunt het mooiste product hebben, maar mensen komen voor meer dan dat; ze moeten zich welkom voelen en gezien. Daar draait het om.”

​Warm interieur

En die warmte komt natuurlijk terug in het interieur van de nieuwe bakery“Het wordt echt duidelijk een zusje van de andere zaak, dus met de herkenbare kleuren van Savor&Nosh, de tegels, de bogen… Het wordt een verlengstuk van wie we al zijn.”

De nieuwe patisserie & deli van Savor & Nosh opent op 19 augustus.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Bentō Café, een oase van rust op het Weena

Bentō Café heeft sinds de renovatie een vernieuwde plek met open koken, huisgemaakte onigiri en binnenkort ook merchandise.

Tim by Harries: dineren met lef en vakmanschap

De Buik ging langs bij restaurant Tim by Harries aan de Hoogstraat: gedurfde gerechten, verrassende wijnen en je wordt uitgedaagd en verrast.

De signature dishes van Cees Helder en François Geurds op een avond: tarbot versus piccalilly

Driesterrenchef Cees Helder kookte nog een keer zijn klassieke topgerechten, samen met François Geurds. Een vergelijking tussen hun signature dishes.