Al sinds jaar en dag zit de patisserie van Dudok aan de Westewagenstraat, op steenworp afstand van de originele brasserie. Eind 2023 verhuisde de patisserie naar de Meent zelf, in een fris nieuw jasje. De Buik bracht een bezoekje aan de vernieuwde winkel.
Oud & vertrouwd Dudok en toch vernieuwd

Bijna waren we verkeerd gefietst, zo stevig staat de oude locatie van Dudok Patisserie in ons geheugen gegrift. Eenmaal binnen worden we verrast door het frisse en vrolijke uiterlijk van de nieuwe zaak. De klassiekers liggen prominent in de etalage, waardoor het meteen oud & vertrouwd is. Maar wie een stukje doorloopt, ziet meteen dat er veel meer te ontdekken is in deze nieuwe vestiging.
De rest van de etalage ligt namelijk vol met klein gebak dat we nog niet eerder zagen in het assortiment van Dudok. Ook zijn er gezellige zitjes in lichte en vrolijke kleuren, waar je aanschuift voor koffie en een taartje. Bestellen doe je hier aan de etalage, “geïnspireerd op koffietentjes in Zuid-Europa”, volgens Enine Legierse, Marketeer bij Dudok.
Er is altijd wel iets te vieren

De Dudok Appeltaart of Red Velvet is geen Rotterdammer vreemd, dus ook die zijn natuurlijk in de nieuwe winkel te verkrijgen. Maar speciaal voor het nieuwe concept van Dudok Patisserie zijn de Rondo’s ontwikkeld: een kleiner gebakje dat is gebaseerd op de klassieke smaken van de grotere taarten.
“Met onze vernieuwde Dudok Patisserie zijn we er voor iedereen die iets te vieren heeft, groot of klein. Natuurlijk met onze klassiekers, maar ook de nieuwe Rondo’s passen daar perfect bij. Deze zijn gebaseerd op de grote taarten, maar ook verkrijgbaar in wisselende seizoenssmaken zoals stoofpeer of aardbei”, zegt Enine.
We besloten de Citroen Meringue en Stoofpeer Rondo’s meteen uit te proberen, een goede keuze bleek al snel. De Citroen Meringue lijkt op zijn grote broer: de zoete meringue en frisse citroencoulis met Zwitserse room zijn een sterk duo. De sloffenbodem geeft het gebakje net een andere smaak en structuur dan de grotere taart. Ideaal als je jezelf wilt trakteren op iets lekkers.
De stoofpeervariant heeft dezelfde bodem, maar dan met een topping van zacht kaneelschuim, karamelsaus en natuurlijk stoofpeertjes in het midden. Een lekker fris gebakje, ondanks het winterse smakenpalet. Wat ons betreft hebben de Rondo’s hun plek meer dan verdiend tussen de klassiekers.
Ook nieuw: schepijs in de smaken van Dudok
Niet alleen de Rondo’s zijn nieuw in het assortiment, je vindt in de patisserie ook ambachtelijk schepijs in de bekende Dudok smaken. Denk aan Appeltaart, Citroen Meringue, Wortelnoten en Passievruchtenkwarktaart, maar ook aan traditioneel schepijs als vanille, pistache, chocolade en aardbei.
“Ook voor ons ijs vinden we kwaliteit enorm belangrijk en maken we alles voor 95% met de hand. Zonder toevoegingen en mét verse biologische melk die we direct bij de boer kopen”, vertelt Ed Verwoerd van Dudok Patisserie.
Meer lekkers in het verschiet

Met het vernieuwde assortiment wil Dudok niet alleen de harten van Rotterdam veroveren: er komen meer vestigingen aan. Zo opende onlangs de nieuwe winkel in Berkel & Rodenrijs haar deuren en er opent dit voorjaar nog een winkel op een nieuwe locatie.
Waar dat is? Dat houdt Dudok nog even geheim, maar je vindt er in elk geval de klassiekers én de nieuwe Rondo’s.