Dumbo: het roer gaat een kwartslag om

Bij Dumbo kun je nu iets losser en toegankelijker genieten van veganistische gerechten.

2 Mei 2019 Anna Smitsman

blogger Anna studeert journalistiek in Tilburg. Ze is geboren in Rotterdam en kon door de stage terugkeren naar haar moederschip. Ze houdt erg van lekker eten.

Dumbo: het roer gaat een kwartslag om

Dumbo opende eerder dit jaar haar deuren in Hoogstraat. Een stoer restaurant met geheel plantaardige keuken van de heren van het collectief Venour. Na enkele maanden draaien geven ze een kleine draai aan het stuurwiel: het is er toegankelijker en losser geworden. Je kunt er nog steeds fancy uit eten, met een mooi chefs menu, maar nu staan er ook een aantal "brasserie klassiekers" op de kaart. Dumbo is op zoek gegaan naar de identiteit van de zaak en heeft de kinderziektes bestreden. De zaak heropent officieel 31 mei. "Dan zijn we er klaar voor", laat mede-eigenaar Uriah Arnhem weten. Wij namen alvast een kijkje wat er allemaal is veranderd.

Minder gangen 


Tot dusver was de keuze eenvoudig bij Dumbo, de chef maakte een menu en jij koos hoeveel gangen je wilde. Ook waren er vegan snacks voor aan de bar. Het is nu allemaal ietsje losser geworden. Ze hebben nog steeds een chef's menu, alleen is dit ingekort tot vijf of zes gangen. Ook zijn er nog steeds barsnacks en kun je sinds kort à la carte bestellen. "Dumbo is niet meer alleen chique in gangen dineren, maar ook een combinatie met street vibe", laat Uriah aan ons weten. Je kunt voor de brasseriegerechten eenvoudigweg kiezen uit een voor-, hoofd- en nagerecht. Denk hierbij aan een 'steak tartaar', 'wiener schnitzel' of 'kapsalon'. "De brasseriegerechten smaken zelfs lekkerder dan the real deal", aldus Uriah. 

V-Steak en oesterzwammenschnitzel  


Wij proefden de Tom's steak tartaar, de crispy oesterzwam V-steak met oesterzwammenschnitzel. De steak tartaar is gemaakt van vleestomaat en de crispy oesterzwam, van - je raadt het al - oesterzwam. Deze lijkt qua structuur en bite op buikspek. De schnitzel knispert in je mond en valt in de categorie comfort food. De steak is gemaakt van venkel en is erg zacht en heeft een bbq-achtige smaak. De kapsalon is de hardloper van de kaart en wordt soms wel meer dan twintig keer per avond besteld. Zo hebben alle gerechten een niet-veganistische tegenhanger en dat zorgt voor herkenbaarheid voor mensen die het roer niet graag uit handen geven aan de chefs. 

Chefs 

Chefs? Ja, het zijn er twee: Marnix Lange en Rogier Peeters. De heren zijn beiden geen onbekenden in de Rotterdamse culinaire scene. Marnix stond eerder bij FG Restaurant in de keuken en ontwikkelde voor Baek onder meer de Baekburger. Rogier kookte jarenlang bij Spirit. Marnix Benschop, die de keuken heeft opgezet, is aangebleven bij Dumbo als culinair adviseur. 

Het chef's menu is nog steeds erg fancy. Zo wordt er gewerkt met bijzondere ingrediënten zoals baharat. Dit is een Oost-Afrikaans kruidenmengsel. Ook zijn er bijzondere bereidingen of combinaties zoals een granité van mango in je rendang. Na je vijf of zes gangen zit je gewoon lekker vol, iets wat nog wel eens mis gaat in vegan restaurants. 

Underground bar  

Er wordt druk gewerkt aan een underground bar. Deze komt onder Dumbo zelf. Aangezien de mannen achter Dumbo onder meer het Reggae Festival organiseren en veel connecties hebben in de wereld van muziek, zijn de verwachtingen hoog gespannen als het gaat om programmering. De muren zijn marmerachtig mosgroen geverfd en er komen gigantische lampen te hangen die van een boorplatform afkomstig zijn. 

Naast dansen en drankjes drinken is het idee om ook de bar snacks van Dumbo te kunnen bestellen, zo kun je lekker aan het bier met bajhi's. Deze combinatie smaakt overigens ook prima op het terras van Dumbo.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Dit is volgens jullie het beste terras van 2025!

Jullie hebben de hele zomer kunnen stemmen op jullie favoriete terras van Rotterdam. De winnaar met 443 stemmen: By Ami!

Met dit kookboek kan je in een ramp nog steeds zalig koken

Een nieuw kookboek, uitgebracht door vier veiligheidsregio's. Naast recepten die handig zijn in een tijd van nood, vind je ook praktische tips.

Bij Sumeyra in Rotterdam-West doe je een bakkie en je Bulgaarse boodschappen

Ontdek Sumeyra in Oud-Mathenesse: een warme buurtplek vol unieke smaken in Rotterdam.