Begin 2019 opende het plant-based restaurant Dumbo de deuren en sindsdien zijn ze continu bezig met het vernieuwen en blijven verbeteren van zowel het menu als het concept. De maanden oktober en november staan helemaal in het teken van verandering, verbetering en verrassingen. Wij waren natuurlijk super benieuwd naar de plannen van Dumbo en vroegen mede-eigenaar Uriah Arnhem alles over de novembermaand en de nieuwe kaart.
De naam Dumbo komt je misschien bekend voor. Het restaurant is namelijk geïnspireerd door het magische olifantje van de Disneyfilm Dumbo. Het olifantje had een apart karakter en was toch de ster van het circus, precies hetgeen dat restaurant Dumbo wil uitstralen. Daarnaast is Dumbo ook een voormalig industriegebied in New York wat volgens veel kunstenaars één van de hotspots van de stad was.
Nieuw menu

Sinds de opening van Dumbo zijn Uriah en zijn team lang op zoek geweest naar de stijl en sfeer die zij willen neerzetten bij Dumbo. In het begin merkten zij dat de gerechten te exclusief waren voor het publiek en de bereidingstijd te lang duurde voor de gasten. Naast de positieve reacties, kreeg Dumbo ook wat minder goede reacties hierop. Volgens Uriah was het tijd voor verandering.
Dumbo is een volledig vegan restaurant en samen met een team van koks uit Den Haag hebben zij nu een volledig nieuwe kaart samengesteld. “Met dit team hebben we hele toffe gerechten gemaakt, je kan 100 procent plantaardige street food verwachten. Het is wat toegankelijker dan het vorige menu”, ligt Uriah toe. Het menu is echt van deze tijd met veel shared dining, bijzondere vegan gerechten en nieuwe vibes. Er staan gerechten als calamares van kokos, avocado met mac and cheese en een eigen vegan Magnum op de kaart. Dumbo wil met dit menu Nederlanders helpen hun verlatingsangst met vlees te overwinnen. Zo hebben zij ook gerechten met veganistische kip om de stap naar vegan eten wat makkelijker te maken.

Dumbo doet graag goed voor de wereld en heeft naast het nieuwe menu ook speciaal voor dierendag een diner georganiseerd. Een deel van het opgehaalde geld van dat diner is gedoneerd naar het WNF voor de Save The Elephants actie. Het exacte bedrag wat is opgehaald is nog niet bekend.
De novembermaand

In de maand november pakt Dumbo extra uit. Op elke dinsdag en woensdag van deze maand zal er een take-over van de keuken plaatsvinden. Chefs van bekende restaurants zoals de Vegan Sushi Bar Amsterdam, Jop en Perry van 24Kitchen en Alexander Wong zijn te gast in de keuken en zullen een door hun samengesteld vegan gerecht maken. Elke avond zal er een ander gerecht op tafel worden geserveerd. Uriah: “We verwachten van de maand november dat het een groot succes zal worden en dat de take-over avonden binnen no time uitverkocht zullen zijn.”
Als je hierbij wilt zijn is het dus verstandig om snel te reserveren als je verzekerd wil zijn van een plekje. Als je niet vegan eet ben je natuurlijk ook van harte welkom bij Dumbo. Deze maand is een goede gelegenheid om kennis te maken met deze keuken, Dumbo daagt je uit of je het verschil proeft tussen ‘echt’ vlees en de veganistische versie ervan. Dus bij deze alle vleesliefhebbers uitgedaagd, proef jij het verschil?