Karma Café X Vegan Pizza Bar: een perfecte match

Karma Café is de nieuwste zaak van de heren van Bokaal en de Gele Kanarie, en van Pim en Thijs van de Vegan Pizza Bar. Het café zit aan het Hofplein.

27 Jan 2022 Flora Bakker

blogger Flora is een geboren Rotterdamse en echte Bourgondiër. Haar liefde voor eten & drinken én de stad deelt zij graag met anderen en kan zij perfect combineren bij de Buik..

  • 27 Jan 2022

Karma Café X Vegan Pizza Bar: een perfecte match

Halverwege oktober opende het Karma Café op het Hofplein. Op diezelfde plek zat voorheen Fontein, maar eigenaren Ron de Jong en Dave Heijnen, die we ook kennen van Bokaal, De Gele Kanarie en Plein Oost, hebben de zaak in een nieuw jasje gestoken. Ze zijn een samenwerking aangegaan met Thijs van Woerkom en Pim Baljon van de Vegan Pizza Bar, die ook al langer op zoek waren naar een locatie waar mensen ook konden blijven eten. 

Het roer om   


Zo’n 2,5 jaar geleden openden Ron en Dave in het oude Shellgebouw aan het Hofplein hun Fontein: een lunch- en borrelzaak op de begaande grond, een club in de kelder en een evenementenlocatie op het dak. Doordat Fontein mede vanwege corona niet helemaal van de grond kwam, gooiden de heren het roer om. De kelder is inmiddels een sportclub, de rooftop een fine dining restaurant en in het gedeelte op straatniveau wilden ze een gezonder concept neerzetten. De naam stond al snel vast: Karma Café, met een knipoog naar de Culture Club beneden en de band uit de jaren ’80. De chef had al een menukaart klaarliggen, maar een week voor de opening zegde hij zijn baan op en besloten Ron en Dave Karma Café dicht te houden tot ze een nieuwe invulling hadden voor de zaak. Het was uiteindelijk bedrijfsleider Ester van den Berg die met huidige partner Vegan Pizza Bar kwam. 

Karma goes vegan  


Neven Thijs en Pim deden met de Vegan Pizza Bar voorheen alleen afhaal en bezorging. Toen Ester hoorde dat zij op zoek waren naar een plek om mensen ook te kunnen ontvangen voor het diner, werd snel een gesprek ingepland. Thijs: "We kregen vaak de vraag of mensen niet bij ons binnen konden zitten, dus we waren al een tijdje actief op zoek naar een locatie. Na het contact met Ester hebben we met Ron en Dave gezeten en waren we eigenlijk vrij snel rond, dus zijn we deze samenwerking aangegaan." Ron vult aan: "We waren aan het kijken om de keuken te outsourcen, zoals we dat ook met Marcel Beijerling doen in Plein Oost. Ik ga al jaren af op mijn onderbuik gevoel en die was eigenlijk vanaf de eerste minuut direct goed." Over de invulling van het volledig veganistische menu was hij in het begin nog wel een beetje huiverig… 

Het is goed voor je karma één of twee keer per week vegan te leven.Ester van den Berg

Gewoon kneiter lekker 

Naast de veganistische pizza’s, serveert Karma Café ook vegan burgers, pasta’s, sandwiches en zelfs een plantaardig bittergarnituur. Ron: "Daar was ik in het begin nog wel een beetje van in paniek (een volledig veganistische kaart, red.). Ik ben alles behalve vegan of vegetarisch. Ik heb er niks op tegen, maar ben het zelf niet. Maar dan ga je met elkaar proeven en dan is het gewoon kneiter lekker." Thijs legt uit waarom hun gerechten zo goed werken: "Het is geen moeilijke tofuburger of zoiets, waar heel erg dat geitenwollensokken-ding omheen hangt. Pim en ik zijn allebei niet vegan, en juist daarom willen we het eten zo maken dat we het zelf ook lekker vinden. Daar ligt denk ik ook juist de kracht." De drankenkaart van Karma Café is ook helemaal vegan. Voor een cappuccino of latte kies je uit drie soorten plantaardige melk en ook de wijnen en bieren bevatten helemaal geen dierlijke producten. Karma Café en de Vegan Pizza Bar willen bewustwording bij mensen creëren en laten zien dat het op deze manier ook gewoon goed en lekker kan zijn. 

Beleving 


Het Karma Café is halverwege oktober opengegaan. Een maand later kwam al de eerste klap door de vervroegde horecasluiting en met het sluiten van de horeca om 17.00 uur, heeft Karma Café destijds besloten de deuren helemaal te sluiten tot er weer meer mogelijk was. Dave: "We verkopen met onze zaken vooral beleving en dat kun je niet echt thuis leveren." Nu ze weer open zijn, gaan ze flink inzetten op de afterworkborrel: "Dat mensen komen borrelen, blijven hangen en een pizzaatje of burger bestellen. Ik denk dat die combi goud kan zijn, zeker als je ook wat meer bewustzijn wilt creëren bij de mensen, dan is pizza een mooi product om dat mee voor elkaar te krijgen."

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen