Een tweede huiskamer vind je bij eetcafé De Stoep

Oude tijden herleven bij het vernieuwde eetcafé De Stoep op de Oostzeedijk. Voor een heerlijk biertje en een simpel maar goede en betaalbare maaltijd.

18 Jul 2018 Nikkie Oosterveld

blogger Als marketingmedewerkster bij een full-service food distributeur heeft Nikkie van haar hobby haar werk kunnen maken: hele dagen met eten en mooie producten bezig zijn!

Een tweede huiskamer vind je bij eetcafé De Stoep

Nieuw in Rotterdam is De Stoep zeker niet, het is zelfs één van de oudste cafés van de stad. Sinds een jaar heeft De Stoep wel een nieuwe eigenaar. Met Nick Konings aan het roer waait er een frisse wind door het café. “Oude tijden herleven, maar dan in een nieuw jasje.”

Niet lullen maar poetsen


Nick, 33 jaar oud, blijkt een echte rasondernemer, maar in de horeca heeft hij eigenlijk nog nooit gewerkt. “Tien jaar geleden zette ik mijn eigen bedrijf op in advertentieverkoop. We zijn nu een jaar open met De Stoep en ik kan niet anders zeggen dan dat het een enorme switch is geweest. Ik kon nog geen biertje tappen en heb met vallen en opstaan veel moeten leren. Ik zocht een nieuwe uitdaging en die heb ik gekregen!” 

In een nieuw jasje


Het mag een oud café zijn, maar met de aanpak van Nick heeft het weer een frisse uitstraling gekregen. “Ik zoek altijd naar potentie. Toen ik in De Stoep kwam dacht ik meteen: hier zou ik een groene muur van maken.” Zo gezegd, zo gedaan. Nadat Nick de sleutels in zijn bezit kreeg, heeft hij vorig jaar mei en juni eerst flink geklust. Naast de uitstraling zijn er ook de nodige aanpassingen in de menu- en drankenkaart doorgevoerd. “Een derde van de menukaart is overgebleven. Ook hierin zijn de keuzes met gezond verstand gemaakt, niet te moeilijk doen. We serveren lekker eten voor een goede prijs.” Daarnaast is de keuze in speciaalbiertjes uitgebreid en kun je zo’n twintig bieren op de fles kiezen en enkele op de tap. 

Simpel, maar goed!


Met dit heerlijke weer biedt het terras een goede plek om in de avond een biertje te drinken en een borrelhap of maaltijd te bestellen. We hebben ons genesteld op een van de banken met een witbiertje, spareribs en gamba’s. En terecht gezegd, het eten en de keuze is wellicht simpel, maar de smaken zijn vers en goed.

Spareribs zijn een bekend gerecht in eetcafés, maar lang niet altijd goed bereid. Bij deze spareribs lik je je vingers in ieder geval af. Daarnaast zijn de porties groot en betaal je een meer dan redelijke prijs. Ook van andere tafeltjes komen positieve geluiden en wordt er gretig gebruik gemaakt van het aanbod voor een extra ribbetje!

De vrienden van De Stoep

De Stoep zit op de Boven Oostzeedijk, een stuk Rotterdam waar ook veel studenten zich bevinden. “Ik wil dat oude tijden zich herleven en studenten hier weer een eigen plek kunnen vinden. Als een echte huiskamerkroeg. We hebben dan ook het ‘Vrienden van’ programma opgezet. Clubs, huizen en teams kunnen zich hiervoor inschrijven en ontvangen zo bijvoorbeeld korting op de maaltijden of borrelavonden.” Niet alleen voor studenten worden er avonden georganiseerd. Zo kun je hier spelletjes uit de kast trekken of jezelf inschrijven voor een pub quiz avond. Alle evenementen en acties worden gedeeld via de Facebookpagina van De Stoep.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Lunchroute Dordrecht: proef de stad in vijf stops

Lekker slenteren en misschien wel op meerdere plekken lunchen? Dat kan in het pittoreske Dordrecht met deze vijf lunchtips.

Station Bergweg opent bezorghub in het Vroesenpark

In het Vroesenpark hoef je voortaan geen zware picknickmand meer mee te nemen. Via de bestelhub van Station Bergweg wordt je eten tot je kleedje bezorgd.

De Proef op de Sommelier met: Emy Koster

Voor de serie Proef op de sommelier gaat Niels van Laatum in gesprek met Rotterdamse sommeliers. In deze editie Emy Koster van Tres.