Eetcafé de Stoep weer geopend

Nadat Eetcafé De Stoep een voor een lange tijd dicht was is het nu tijd voor de nieuwe eigenaar om nieuw leven in het café te blazen. Eind september heropenen de deuren.

29 Sep 2019 Zara Ruisch

blogger Zara komt uit het Zeeuwse Middelburg maar is sinds kort inwoonster van Rotterdam. Ze heeft een grote liefde voor eten maar koken kan ze niet, dus gaat ze het liefst elke dag uiteten. Voor haar opleiding redactioneel medewerker loopt zij nu 9 maanden stage bij de Buik.

  • 29 Sep 2019

Eetcafé de Stoep weer geopend

Al sinds jaar en dag zit café de Stoep op de Oostzeedijk. Begin dit jaar sloten de deuren van het eetcafé, maar gelukkig niet voor lang. Kersverse eigenaar Jesse Rietveld is van plan om de Stoep weer nieuw leven in te blazen. Geen gekke stap, want hij is zo ongeveer geboren onder de bar. Zijn ouders hadden vroeger een eigen zaak en Jesse droomde er altijd van om ooit ook een eigen zaak te beginnen. En nu is dat dus zover. Wij spreken Jesse over zijn plannen.


Café De Stoep is al jarenlang een plek waar studenten en bewoners uit de buurt graag komen. Toen eerder dit jaar de Stoep te koop kwam te staan was het voor Jesse wel duidelijk, dit kwam niet zonder reden op zijn pad. Jesse’s vader heeft vroeger bij de Stoep gewerkt en de overname van de Stoep was dé kans om zijn droom werkelijkheid te maken. Jesse heeft al ervaring in de horeca, zo heeft hij bijvoorbeeld bij Bazar, Dudok, Opazzo en Hotel New York gewerkt maar dit is zijn eerste eigen zaak. Onder de vorige eigenaar is het interieur weer helemaal opgefrist, waardoor hier niet veel aan gaat veranderen. En ook het concept blijft grotendeels hetzelfde, maar er wordt zo hier en daar een eigen draai aan gegeven zo komt er bijvoorbeeld een ander menu.

​Het menu

Wij vroegen ons natuurlijk af wat je er straks allemaal kunt gaan eten. In het begin is het menu nog klein, zeven gerechten om precies te zijn waarvan één wisselend. De feedback op de beginkaart gaan ze gebruiken om te kijken of het menu naar verloop van tijd aangepast of uitgebreid moet worden. Je kunt hierbij denken aan echte eetcafé gerechten zoals fish and chips, kipsaté en broodjes hamburger. Natuurlijk kun je ook gewoon nog naar de Stoep voor een ijskoude pils aan de bar.

​Het interieur


De Stoep is natuurlijk een jaren oud bruin Café en deze stijl blijft ook hangen. De vorige eigenaar heeft de zaak een grote verbouwing gegeven waardoor er veel veranderd is. Er hoefde dus niet veel te gebeuren.De zaak was eigenlijk al zo goed als klaar toen Jesse de sleutel kreeg. Toch zijn er hier en daar wat aanpassingen in het interieur. Zo is voornamelijk de bar aangepakt, is er geverfd en zijn er wat decoraties aan te muur komen te hangen. De meubels die er stonden heeft Jesse gehouden. 

​Opening

Als alles volgens planning verloopt, heropenen eind september de deuren voor de gasten. Door niet al te gek te doen en het gewoon gezellig en vernieuwd te houden, hoopt Jesse zich met de Stoep te onderscheiden van de rest van de horeca in Rotterdam. De stoep zal zeven dagen in de week geopend zijn. Zondag tot donderdag is De Stoep geopend van 15:00 uur tot 01:00 uur, vrijdag en zaterdag gaan ze een uurtje langer door en sluiten ze om 02:00.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
7 stops voor een culinaire wereldreis in de Markthal

Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.

Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.

‘Als één tafel een kan hard lemonade bestelt, wil het hele terras een kan’

In dit verhaal bespreken we Hard lemonade, een ‘jenever mixed drink' bedacht door Nolet Family Distillery in Schiedam, bij de Pui, Bokaal en Biergarten.