Remco en Magdalena van de Lagemaat hadden altijd al de droom om een Italiaans restaurant te openen. Toen vijf jaar geleden het pand op Katendrecht op hun pad kwam, besloten zij toch tot een Franse bistro. Magdalena: "Bistrot du Bac viert binnenkort haar vijfjarig bestaan. Het is een drukke, succesvolle onderneming waarmee wij allebei heel blij zijn. Toen we het pand op Katendrecht zagen is een droom van Remco uitgekomen: een Parijse bistro. Mijn Italiaanse droom bleef aanwezig. Nu is die kans gekomen met een prachtige locatie midden in het centrum." De klassieke Parijse bistro is inmiddels een begrip in Rotterdam.
Osteria Vera

Met de nieuwe zaak aan de Karel Doormanstraat gaan Magdalena en Remco die droom eindelijk verwezenlijken. "We zijn beide geen trendsetters, maar ook geen volgers. We volgen alleen ons gevoel; zo is het ook met Bistrot du Bac gegaan. We zijn heel blij om te zien dat zoveel mensen dat heel erg waarderen", vertelt Magdalena bescheiden. De naam Osteria Vera verwijst naar hun dochter. "We maakten vroeger het grapje dat als wij ooit nog een Italiaans restaurant zouden openen, we het Vera zouden noemen. Daar moesten we ons nu wel aan houden. Vera is een Italiaanse naam en betekent echt", aldus Magdalena. Met Osteria Vera opent het stel geen 'echte' osteria, want die arrogantie hebben Magdalena en Remco naar eigen zeggen niet. Wel hebben ze veel kennis en liefde voor het vak. Iets wat ze graag op hun gasten overbrengen. "Een osteria is wat anders dan een restaurant", legt Magdalena uit. "Hier vind je voornamelijk wijnen en lekkere gerechten. Toen de osteria net ontstond, namen mensen zelfs eigen eten mee om bij de wijnen van de osteria te drinken. Inmiddels is het in Italië ook moderner." Op de wijnkaart zullen dadelijk alleen maar Italiaanse wijnen te vinden zijn.
Respect voor traditie

Osteria Vera krijgt een moderne Italiaanse keuken met respect voor traditie en kwaliteit. Verwacht hier geen pizza, broodjes of grote borden pasta, maar mooie Italiaanse gerechten waarvan je de hele avond kunt genieten. Denk aan risotto, zomerse salades en veel Italiaanse groenten. Magdalena: "De Italiaanse groenten bieden veel mogelijkheden, ook voor vegetariërs. Er wordt buffelmozzarella geïmporteerd uit Napels. Er komt geen klassieke caprese op het menu, maar er zijn wel gerechten met de buffelmozzarella en gestoofde groenten uit het zuiden. In de zomer wordt ook een deel van het terras gereserveerd voor gasten die komen voor een glas wijn en kleine hapjes. Deze hapjes zijn uiteraard ook typisch Italiaans, zoals Italiaanse risottoballetjes met mozzarella, gefrituurde visjes, courgettebollen en mooie planken met Italiaanse vleeswaren en kazen." Net zoals bij Bistrot du Bac wordt er gebruik gemaakt van dagverse producten. De gerechten komen uit alle streken, zo kun je denken aan vlees uit Toscane, vis uit Napels, citroenen uit Sicilië en Sorrento en polenta uit Noord-Italië.

Ook qua uitstraling wordt Osteria Vera heel anders dan Bistrot du Bac. Magdalena: "De bistrot is klassiek en dit wordt modern. Het wordt een strakke zaak, maar wel met linnen. Geen tierelantijntjes en druiven op tafel, maar muren bekleed met Italiaans olijfboomhout en design kasten en stoelen uit Italië." In de osteria komen 36 zitplaatsen.
Team

Op de vraag hoe het stel de twee zaken gaan combineren, antwoordt Magdalena: "Net als bij Bistrot du Bac wordt de service van het hoogste niveau, zowel de keuken als bediening. Het team is ook al klaar. Allemaal toppers uit de Rotterdamse horeca", sluit Magdalena af. Remco en Magdalena gaan de twee zaken combineren, waardoor ze in allebei de zaken nog te vinden zullen zijn. Het streven is om Osteria Vera aan het begin van de zomer te openen.