Eurobrouwers opent nieuw café aan het Middellandplein

Eurobrouwers in west: een bar met bistrogerechten, een ruim terras en een sfeer midden tussen een Belgische bruine kroeg en een Italiaanse aperitivobar.

27 Aug 2025 De redacteuren Rotterdam

blogger De redacteuren van De Buik van Rotterdam hebben één ding gemeen: ze praten de hele dag alleen maar over eten en drinken, en waar ze dat doen en wanneer.

Eurobrouwers opent nieuw café aan het Middellandplein

Een bar met goede (bistro)gerechten, een ruim terras en een sfeer die het midden houdt tussen een Belgische bruine kroeg en een Italiaanse aperitivobar, dat is wat Kristian de Leeuw ons vertelt over de nieuwe zaak van Eurobrouwers in het voormalige Rainerai aan het Middellandplein. 

Wij spraken met de bekende Rotterdamse horecaondernemer en zetten alle feiten op een rij.

Eerste eigen bar in de stad

Eurobrouwers brouwt haar bier in de Glasfabriek in Schiedam, alwaar ze ook een taplokaal hebben. Deze ruime brouwerij is vooral ingericht op evenementen, zoals de 'Nationale Moulade' én heeft maar een beperkte houdbaarheid, vanwege de ontwikkeling van woningbouw in dit voormalig industriële gebied.

Eurobrouwers was een van de startondernemers en sfeermakers in Station Bergweg, maar deze samenwerking wordt beëindigd. Dus eigenlijk hadden Kris en Coen, de beide eigenaren en gangmakers van Eurobrouwers, twee goede redenen om op zoek te gaan naar een nieuwe eigen locatie

Hierbij hadden de heren een voorkeur voor in de stad. Kris, die onder meer ook achter Café Marseille zit en ooit bij 'BAR' begon aan de West-Kruiskade is fan van Rotterdam-West. Dus toen deze locatie aan het Middellandplein op hun pad kwam, was dit een uitgelezen kans.

Eten en drinken van niveau

De visie achter Eurobrouwers ligt besloten in de naam: een ode aan Europese bieren brouwen en deze gedeelde Europese cultuur van eten en drinken delen met de gasten. Deze visie komt ook weer terug in bij het nieuwe café aan het Middellandplein, dat de (wat lange) naam Eurobrouwers West, Café de Wilde Mossel, krijgt.

Er komen bistrogerechten bedacht en gekookt door een goede chef (waarover later meer) die goed combineren bij de eigen bieren (en andere dranken). De borrel of aperitivo staat centraal, maar de gerechtjes en gerechten zullen zeker niet van minder allooi zijn.

Italiaans meets Belgisch ontwerp

Ook het ontwerp heeft iets pan-Europees: de charme van een oude bruine Belgische kroeg wordt gecombineerd met het moderne van een Italiaanse aperitivobar. Er komt veel strak hout. De bar zie je als je binnenkomt, de keuken komt beneden, en boven op de mezzanine komen de bistrotafeltjes, gezellig dicht op elkaar.

Het terras wordt ruim met grote parasols en biedt volop de mogelijkeheid om in samenwerking met de bewoners en bedrijven in de buurt leuke evenementen op te zetten.

Op de hoofdfoto: eigenaar Kristian, event manager Jip, Coen de brouwer en mede-eigenaar, Tomek de chef (waarover later meer) en Jarmo de bedrijfsleider

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Dit zijn de tien beste terrassen volgens Rotterdam, stem nu op jouw favoriet!

Welk terras verdient jouw stem in de zoektocht van Ondernemen010 en de Buik naar het mooiste terras van 2025?

Uit ons magazine: Interview met Mowie en Hanna Hu van Jasmijn & ik

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met de zussen Hanna Hu en Mowie van Jasmijn & ik in Utrecht.

Hangen, zingen, dansen en spellen spelen: het kan allemaal bij De Raaf

Het monumentale pand van Station Noord krijgt nieuw leven ingeblazen: De Raaf. De Buik spreekt eigenaren Melvin Oostrum en Mickey Fentross.