In aanloop naar de Favoriete Nieuwkomer eind van het jaar, blikken we terug op restaurantopeningen van de afgelopen maanden. We zetten eerder al de nieuwste restaurants tot en met april op een rij, maar ook de afgelopen twee maanden zijn er weer nieuwe zaken geopend. Dit zijn de 15 nieuwste restaurants, bars, lunchrooms, koffiezaakjes en bakkerijen van Rotterdam, geopend in de maanden mei en juni.
Staat jouw favoriete nieuwkomer er (nog) niet tussen? Laat het ons weten via de mail: rotterdam@debuik.nl
Krozant

Foto: MIES MEDIA
Als je een croissant - of krozant - wilt scoren bij de meiden van Krozant, kun je er beter op tijd bij zijn. De belegde croissants van Yvette en Nadia vliegen vanaf de opening halverwege juni over de toonbank. Een croissantje BLT, met kippendij of puur natuur: Krozant heeft een croissant voor iedereen. En niet alleen dat, want ze verkopen ook andere soorten pastries, zoals pain au chocolat en de immens populaire cruffin.
The Villy

The Villy wil een belangrijke rol spelen in het gemeenschapsgevoel van haar nabije omgeving, zoals de bewoners van The Terraced Tower, maar ook voor wie elders in de stad woont en zich graag wil even wil terugtrekken uit de chaos van de stad staat de deur wagenwijd open. Een plek midden in de stad, aan de Boompjes met uitzicht op de Maas, waar je terecht kunt voor koffie, ontbijt, lunch én waar ze flexibele werkplekken en -ruimtes hebben.
Proef bij Platenburg

Foto: Prisca Visser
In mei ging een droom van Julien Platenburg in vervulling. De eigenaar van Wijnkoperij Platenburg opende in het pand naast de wijnwinkel aan de Goudsesingel zijn eigen proeflokaal en wijnbar Proef bij Platenburg. Samen met Danielle Duijvestijn runt hij de zaak waar je de wijnen die verkocht worden in de winkel ook kunt drinken. Ook biedt de chef verschillende kleine gerechtjes aan die je naar wens kunt bestellen.
CRAVE

Cruffins, cinnamon én cardemom buns, red velvet cake en chocoladebabka: klinkt goed toch? Voor de veganistische of lactosevrije eter vaak lekkers wat ze over moeten slaan, maar bij Crave is dat niet het geval. Al hun heerlijke baksels zijn namelijk 100% plantaardig. Eigenaren Yunlai en Wiwi willen met hun bakkerszaak (en ook met hun restaurants BACKYARD en The Tea Lab) laten zien dat plantaardig eten niet alleen makkelijk, maar ook heel smakelijk is.
Eurobrouwers

Kristiaan de Leeuw kenden we al van POING en Café Marseille. Op 17 juni opende hij samen met Coen Wooldrik microbrouwerij Eurobrouwers in De Glasfabriek in Schiedam. Naast de grote hal, heeft de brouwerij ook een groot terras. Kris wil je het gevoel geven dat je je begeeft op een dorpsfeest in goed gezelschap. De nadruk ligt niet op bier alleen, het is ook mogelijk om om de zelfgebrouwen bierstijlen te combineren met goed eten.
Regina

Anna en Zala openden op 19 mei hun vernieuwde bar, keuken en bakkerij Regina in het hart van Crooswijk. De focus van Regina ligt op kwalitatieve producten en toegankelijkheid. Op het menu vind je veel gerechten terug met mediterrane invloeden. Zo kun je voor lunch kiezen voor onder andere focaccia met Gasconne ham, burrata en basilicum of start je je borrel met boterbonen, venkel, knoflooktoast en 'salt cured' eieren.
Deze restaurants (her)openden ook in mei en juni