Er opent een nieuwe bar op de Lusthofstraat: La Tapadera. Trotse eigenaresse Gabi is van Noord-Spaanse afkomst en is enthousiast om de buurt al de mooie klassiekers uit Spanje te laten proeven. Haar gastvrijheid en het vertrouwen in zichzelf en de Spaanse keuken maken dat ze weet dat mensen terug gaan komen. Deze plek nodigt je uit om verhalen te delen, mensen te ontmoeten en je thuis te voelen tijdens het ontbijt, de lunch en(/of) de borrel.
Van Tenerife naar Rotterdam

Gabriela Nicholls – Gabi - is pas twee jaar in Nederland en heeft horecamanagement gestudeerd in Spanje. Nadat ze afstudeerde heeft ze gewerkt in een hotel in Tenerife waar ze erachter kwam dat ze op zoek was naar meer prikkels. Ze vertrok naar Rotterdam voor nieuwe kansen, leerde de Nederlandse cultuur kennen, voelde zich snel thuis en werd verliefd op de stad. Nu wil Gabi met La Tapadera haar Spaanse thuis naar haar nieuwe thuisstad brengen, we spraken haar net voor de opening.
Een zaak als een zwembad

Toen corona kwam had ze twee opties: terug naar Spanje of in Rotterdam blijven. Ze koos voor het laatste en nam haar tijd om haar ideeën en bedrijf te ontwikkelen. “Ik heb niet stil gezeten en de timing kwam eigenlijk heel goed gelegen, ik heb de lockdown echt gebruikt om het concept uit te werken.” Ze vond een pand op de Lusthofstraat en deelde haar ideeën met een architect. Het resultaat is prachtig, tijdloos en achter in de zaak lijkt het alsof je het zwembad inloopt. Om dat te geloven moet je dat met eigen ogen zien.
Spaanse lifestyle in Kralingen

La Tapadera is voor Gabi een manier om twee plekken waar ze dol op is samen te laten smelten: “Ik hou van Spanje én van Nederland, ik werd hier zo goed verwelkomd en dit is een manier om mijn dankbaarheid terug te geven. Ik voel me thuis op beide plekken, maar de lifestyle in Spanje is anders en ik wil dat naar deze stad en deze buurt brengen.” Het wordt een simpel, maar kwalitatief menu. Het is geen restaurant, het liefst ziet Gabi het als een plek waar mensen elkaar ontmoeten, wat drinken en wat eten. “Ik wil dat mensen zich hier thuis voelen, komen wanneer ze willen en hun verhalen delen. Dat ze een deel van de La Tapadera familie worden.”
Gabi zal de zaak managen en ook is zij de chef. Alles wat je hier eet komt uit Spanje, de recepten van de gerechten heeft zij van haar oma, waar ze sinds jongs af aan heerlijk eet. Ook heeft ze de wijnen gekozen met behulp van haar opa, die al vijftig jaar in wijn handelt. Dat belooft dus veel goeds.
Menu met bocadillos, charcuterie, kazen en vis uit blik

Er komt een ochtendmenu met onder andere pan con tomato – toast met tomaat, olijfolie en zout. Tijdens de middag draait het om de bocadillos – sandwiches met gedroogd vlees. Denk aan Jamón, Lomo en Salchichón. Deze charcuterie, verschillende kazen en het geblikte voedsel zullen samen met tapas als patatas bravas en croquetas de basis leggen voor de avond. Leuk weetje: de geblikte vis komt uit het vissersdorpje waar ze is opgegroeid.
Je kunt achter in de zaak veel afhalen van wat je net op hebt. Ook dat idee komt vanuit haar jeugd in Noord-Spanje, waar het traditie is om iets mee te nemen naar huis om je vrienden en familie mee te verrassen. Definitieve openingsdagen zijn nog niet bekend, dat is nog even aankijken maar voorlopig zal ze elke dag geopend zijn van 8:00 tot 23:00. Als er dan iets Spaans ontbreekt is het de siësta.