Lekker, biologisch en betaalbaar eten? Dat zijn de ingrediënten van Utrechtse hotspot Gys en wij hebben goed nieuws! Na twee succesvolle vestigingen in Utrecht opent er binnenkort een restaurant in Rotterdam. Wij kunnen je alvast verklappen dat er een typisch Rotterdams gerecht op de kaart komt…
Wat?
Eind 2014 opende koks Vincent van der Werf en Gijs Werschkull in Utrecht restaurant Gys. Een mooi ingericht biologisch restaurant met veel vegetarische en vegan opties. Het concept bleek een groot succes; nog geen half jaar later opende er een tweede vestiging. En dat lijkt nog maar het begin want binnenkort komt er een filiaal van de duurzame hotspot in de Maasstad!
Waarom?
In studentenstad Utrecht bleek er veel vraag te zijn naar een betaalbaar biologisch restaurant. Bij Gys betaal je niet meer dan tien euro voor een hoofdgerecht. Het menu is ook erg fijn voor grote groepen. Zo staat er op de kaart duidelijk aangegeven of een gerecht glutenvrij, vegetarisch of vegan is.

Waar?
Je vindt Gys binnenkort aan de Nieuwe Binnenweg 182. Bij tramhalte s Gravendijkwal uitstappen en je bent er!
Eten?
Bij Gys kun je terecht de gehele dag terecht. Begin je dag met vegan pancakes, granola of een English breakfast. In de middag is er een diverse keuze aan broodjes, soepen en salades. De maaltijdenkaart bestaat uit onder andere vegetarische paella, lentestoof en gado-gado. Op de drankenkaart vind je huisbier Gys blond; een Utrechts gebrouwen blond biertje.

Rotterdam?
Voor het derde filiaal van Gys is de keuze op Rotterdam gevallen. ‘Rotterdam is een leuke stad met veel potentie. Er zijn veel mogelijkheden en het toerisme in Rotterdam is erg in opkomst,’ vertelt oprichter Werschkull. Hij verklapt ons ook dat er een typisch Rotterdams gerecht op het menu komt: de vegetarische kapsalon!
Wanneer?
Gys is momenteel bezig met personeel werven en in mei gaan de deuren open.