Gys komt naar Rotterdam

Goed nieuws voor fans van biologische hotspot Gys! Na twee succesvolle filialen in Utrecht opent er in mei een vestiging in Rotterdam.

22 Mrt 2016 Tjeerd van der Zee

blogger Mediastudent TJ drinkt graag koffie, bezoekt regelmatig concerten en houdt van snacken.

Gys komt naar Rotterdam

Lekker, biologisch en betaalbaar eten? Dat zijn de ingrediënten van Utrechtse hotspot Gys en wij hebben goed nieuws! Na twee succesvolle vestigingen in Utrecht opent er binnenkort een restaurant in Rotterdam. Wij kunnen je alvast verklappen dat er een typisch Rotterdams gerecht op de kaart komt…

Wat?

Eind 2014 opende koks Vincent van der Werf en Gijs Werschkull in Utrecht restaurant Gys. Een mooi ingericht biologisch restaurant met veel vegetarische en vegan opties. Het concept bleek een groot succes; nog geen half jaar later opende er een tweede vestiging. En dat lijkt nog maar het begin want binnenkort komt er een filiaal van de duurzame hotspot in de Maasstad!

Waarom?

In studentenstad Utrecht bleek er veel vraag te zijn naar een betaalbaar biologisch restaurant. Bij Gys betaal je niet meer dan tien euro voor een hoofdgerecht. Het menu is ook erg fijn voor grote groepen. Zo staat er op de kaart duidelijk aangegeven of een gerecht glutenvrij, vegetarisch of vegan is.


Waar?

Je vindt Gys binnenkort aan de Nieuwe Binnenweg 182. Bij tramhalte s Gravendijkwal uitstappen en je bent er!

Eten?

Bij Gys kun je terecht de gehele dag terecht. Begin je dag met vegan pancakes, granola of een English breakfast. In de middag is er een diverse keuze aan broodjes, soepen en salades. De maaltijdenkaart bestaat uit onder andere vegetarische paella, lentestoof en gado-gado. Op de drankenkaart vind je huisbier Gys blond; een Utrechts gebrouwen blond biertje.


Rotterdam?

Voor het derde filiaal van Gys is de keuze op Rotterdam gevallen. ‘Rotterdam is een leuke stad met veel potentie. Er zijn veel mogelijkheden en het toerisme in Rotterdam is erg in opkomst,’ vertelt oprichter Werschkull. Hij verklapt ons ook dat er een typisch Rotterdams gerecht op het menu komt: de vegetarische kapsalon!

Wanneer?

Gys is momenteel bezig met personeel werven en in mei gaan de deuren open.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Rien Ververs 23 Mrt 2016, 22:07

Wat mij betreft mag GYS wat eerder openen :)

Lees ook deze verhalen
Trakteer een stadsgenoot: Warm bakkie voor de stad brengt licht in de donkere dagen

De Buik en Rotterdamse Warme Winter Weken lanceren Warm bakkie voor de stad: doe ook mee en deel de warmte deze decembermaand

Morena: een Latijns-Amerikaanse hotspot voor shared dining

Het warme en sensuele Morena combineert verschillende smaken vanuit Latijns-Amerika in kleine gerechtjes om te delen, zodat je alles kan proeven.

Uit ons magazine: tussen Arubaanse pastechi en Peruaanse empanadas

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met François Geurds en Daniella Jáuregui Jeri.