Heavenly Cupcakes gaat op nieuwe locatie 'back to basics'

Heavenly Cupcakes is verhuisd naar Boulevard Kralingen. Op deze nieuwe plek gaan zij zich meer richten op het bakken van de vegan producten.

15 Jul 2019 Sanne de Viet

blogger Sanne is een vrolijke studente Journalistiek, die verder veel van eten, reizen en muziek houdt

Heavenly Cupcakes gaat op nieuwe locatie 'back to basics'

Na ruim zes jaar op de welbekende Nieuwe Binnenweg vegan cupcakes, taart én broodjes te hebben verkocht, was het tijd voor een nieuwe start voor Heavenly Cupcakes. En wel op de Vlietlaan in Rotterdam-Oost. Op deze nieuwe plek zal eigenaresse Jessica Stirler zich meer gaan richten op het zelf bakken van alle vegan producten. 

Boulevard Kralingen 


Het contract van het pand op de Nieuwe Binnenweg liep af, en dus was dit voor Jessica het perfecte moment om naar een nieuwe plek te zoeken. Zo kon ze haar droom om in een open keuken te werken werkelijkheid maken. Haar oog viel op een klein pand op de Vlietlaan - Boulevard Kralingen, dat precies aan haar wensen voldeed. Het is wat kleiner dan de voormalige locatie en heeft een open keuken. Hiervoor moest ze wel haar lunchroom vaarwelzeggen, want er zijn nu maar twee á drie tafeltjes voor de gasten. Maar daarvoor in de plaats kan ze wel meer de focus leggen op het meer zelf bakken van alle producten. Zoals Jessica zelf zegt: 'we gaan back to basics'.  

Er worden vooral taarten en cupcakes gebakken, die ook kunnen worden gegeten tijdens een high-tea in de zaak. Ook zijn er enkele vegan broodjes, zoals de 'no pigs in blanket' of de vegan tosti's. De kans bestaat dat er in de toekomst nog meer broodjes op het menu komen te staan, maar voor nu is het goed zoals het is.  

Vegan én duurzaam 


Dat Heavenly Cupcakes pro-vegan is, is duidelijk. Want de bakery is met haar zeven jaar de oudste vegan bakery van Nederland. In het nieuwe pand worden ook meer vegan producten verkocht. Niet alleen is de bakery gericht op veganisme, ook op duurzaamheid wordt goed gelet. Take-away zorgt voor een groot deel van de inkomsten, maar Thuisbezorgd is een no-go doordat zij bezorgen op scooters. Ook wordt er geen gebruik gemaakt van gas en wanneer jij je eigen doosjes meeneemt, krijg je korting op je bestelling.  

High tea 


Die high tea moesten wij natuurlijk uitproberen! Zoals je bij een high tea kunt verwachten, bestaat het ook hier uit zoete- en hartige hapjes en een paar broodjes. Uiteraard wel allemaal vegan. De ‘no pigs in blankets’, een in bladerdeeg gewikkeld ‘worstje’, is één van de favorieten van eigenaresse Jessica en die mening delen wij absoluut met haar. De grootste verrassingen zijn de tompouce en brownie. Allebei zijn ze vol van de smaken die je hierbij verwacht, en dat zonder de dierlijke producten zoals eieren. Ook zit er bij de high tea een selectie van cupcakes en taart, zoals de populaire smaken red velvet en carrot. Qua broodjes is het aanbod iets kleiner, omdat de focus van Heavenly Cupcakes hier ook niet meer op ligt. Zo krijg je een croissantje met beleg en een tosti met veganistische kaas en worst. We concluderen dat de high tea een leuke manier is om kennis te maken met het aanbod.  

Kortom: een nieuwe plek met nieuwe kansen voor Heavenly Cupcakes. Een plek waar Jessica haar grote passie goed kan uitleven!

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Joelia: meesterlijk impressionisme aan het Hofplein

Bij Joelia proef je van verrassende gerechten en ervaar je een ontspannen, pretentieloze bediening die altijd in is voor een gezellig praatje.

De signature dishes van Cees Helder en François Geurds op een avond: tarbot versus piccalilly

Driesterrenchef Cees Helder kookte nog een keer zijn klassieke topgerechten, samen met François Geurds. Een vergelijking tussen hun signature dishes.

Zelf je eten bereiden of afmaken: je doet het bij deze 14 restaurants

Uit eten en zelf je eten voorbereiden of afmaken? Ontdek de leukste hotspots in Rotterdam voor bistro, hotpot, skewers en meer. Proef, deel en geniet!