Rotterdam kende Côte du Cool in Little C aan de Coolhaven al als een heerlijk ontspannen plek voor in de avond. Deze wijnbar en wijnwinkel zette de toon met fijne, eerlijke vibe en biologische insteek.
Vanaf 8 oktober trekt Côte du Cool uit de schaduw van de avond: de zaak breidt uit van alleen diner en borrel naar ook koffie en lunch.
Vaste gasten

“Dat is heel organisch gegaan", vertelt eigenaresse Joyce Cornelissen. “We hebben vaste gasten, maar ook veel studenten en professionals uit de omgeving. Zij vroegen zelf eigenlijk steeds vaker of ze ook een koffie konden krijgen, of overdag een broodje konden komen eten of halen.”
Omdat het avondconcept lekker loopt, besloten ze erin mee te gaan: “Ja, waarom niet? Niets is zo lekker als een lunch met een goed glas wijn. En het één kan overgaan in het ander”, zegt Joyce enthousiast.
Praktisch maar goed

De kaart voor overdag krijgt een eigen karakter: luxe broodjes, salades, biologische producten van Hoeve Biesland en goed brood. Omdat veel lunchgasten studenten of professionals zullen zijn, die geen lange lunchpauzes hebben, wil Joyce dat de lunch praktisch is, maar wel goed.
“Geen haastwerk. Wie een half uur pauze heeft, moet alsnog even kunnen landen en zich lekker thuis kunnen voelen.”
Ontspannen vibe van Côte du Cool

Dus wie houdt van de heerlijke ontspannen vibe van Côte du Cool hoeft niet te vrezen: “We zijn er juist enorm mee bezig hoe we kunnen ontwikkelen, we doen zeker geen concessies aan bijvoorbeeld kwaliteit”, benadrukt Joyce.
Wie binnenloopt voor een espresso of snel broodje, proeft dezelfde energie: rustig, verzorgd, zonder haast. “De service mag snel zijn, de beleving niet. Mensen moeten hier even kunnen landen, ook als dat tussen twee afspraken door is.”
Koffie a la Côte

Met de uitbreiding springen ze ook in op de Rotterdamse koffiecultuur. “We hebben echt gekeken wat bij ons past”, zegt Joyce. “Niet zomaar alles op de kaart. We zijn langsgegaan bij branderijen, hebben geproefd, vergeleken.”
De keuze viel op Giraffe Coffee Roasters, Rotterdams en duurzaam. “Zij hebben met ons meegedacht over alles: van het apparaat tot de training van het team. Ook hebben we barista’s aangenomen, zo hebben we binnen ons team echte wijnfanaten én koffiefanaten.”
De heerlijke nieuwe lunchgerechten, salades, broodjes en steengoede koffie op Côtes eigen wijze zijn nu al te proeven op de oude vertrouwde locatie van Côte.