Koffie en wijn ontmoeten elkaar bij het vernieuwde Côte du Cool

Wijnbar Côte du Cool gaat voortaan ook open voor lunch en koffie. Verwacht luxe broodjes en salades, met de ontspannen sfeer van Côte die je gewend bent.

14 Okt 2025 Loïs Verkooijen

blogger Loïs is een echte Brabander, maar verliefd op Rotterdam. Én op reizen, taal en een lekker biertje op het terras. Die dingen zijn trouwens ook prima te combineren. Als freelancejournalist en cultureel antropoloog heeft ze een bijzondere kijk op de stad. Voor de buik verkent ze de diversiteit van de Rotterdamse horeca en gaat ze op zoek naar bijzondere mensen en unieke verhalen.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Côte du Cool

Abraham Tuschinskistraat 53, Rotterdam Maaltijd: Borrelen Stadsdeel: West Keuken: Internationaal Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Koffie en wijn ontmoeten elkaar bij het vernieuwde Côte du Cool

Rotterdam kende Côte du Cool in Little C aan de Coolhaven al als een heerlijk ontspannen plek voor in de avond. Deze wijnbar en wijnwinkel zette de toon met fijne, eerlijke vibe en biologische insteek. 

Vanaf 8 oktober trekt Côte du Cool uit de schaduw van de avond: de zaak breidt uit van alleen diner en borrel naar ook koffie en lunch. 

Vaste gasten


“Dat is heel organisch gegaan", vertelt eigenaresse Joyce Cornelissen. “We hebben vaste gasten, maar ook veel studenten en professionals uit de omgeving. Zij vroegen zelf eigenlijk steeds vaker of ze ook een koffie konden krijgen, of overdag een broodje konden komen eten of halen.” 

Omdat het avondconcept lekker loopt, besloten ze erin mee te gaan: “Ja, waarom niet? Niets is zo lekker als een lunch met een goed glas wijn. En het één kan overgaan in het ander”, zegt Joyce enthousiast. 

Praktisch maar goed


De kaart voor overdag krijgt een eigen karakter: luxe broodjes, salades, biologische producten van Hoeve Biesland en goed brood. Omdat veel lunchgasten studenten of professionals zullen zijn, die geen lange lunchpauzes hebben, wil Joyce dat de lunch praktisch is, maar wel goed. 

“Geen haastwerk. Wie een half uur pauze heeft, moet alsnog even kunnen landen en zich lekker thuis kunnen voelen.”

Ontspannen vibe van Côte du Cool 


Dus wie houdt van de heerlijke ontspannen vibe van Côte du Cool hoeft niet te vrezen: “We zijn er juist enorm mee bezig hoe we kunnen ontwikkelen, we doen zeker geen concessies aan bijvoorbeeld kwaliteit”, benadrukt Joyce.

 Wie binnenloopt voor een espresso of snel broodje, proeft dezelfde energie: rustig, verzorgd, zonder haast. “De service mag snel zijn, de beleving niet. Mensen moeten hier even kunnen landen, ook als dat tussen twee afspraken door is.”

Koffie a la Côte


Met de uitbreiding springen ze ook in op de Rotterdamse koffiecultuur. “We hebben echt gekeken wat bij ons past”, zegt Joyce. “Niet zomaar alles op de kaart. We zijn langsgegaan bij branderijen, hebben geproefd, vergeleken.”

De keuze viel op Giraffe Coffee Roasters, Rotterdams en duurzaam. “Zij hebben met ons meegedacht over alles: van het apparaat tot de training van het team. Ook hebben we barista’s aangenomen, zo hebben we binnen ons team echte wijnfanaten én koffiefanaten.”

De heerlijke nieuwe lunchgerechten, salades, broodjes en steengoede koffie op Côtes eigen wijze zijn nu al te proeven op de oude vertrouwde locatie van Côte.    

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Sama Sama: Indische en Molukse gerechten zonder opsmuk

Perry de Man heeft samen met elf chefs het kookboek Sama Sama uitgebracht. Het boek bevat recepten, maar ook de verhalen die daarachter zitten.

Nieuwe chef bij NOTK: minder dogma, meer Bourgondisch genieten

Ook met een nieuwe chef in de keuken laat NOTK zien hoe zij hun wijn-spijs combinaties als geen ander kunnen neerzetten.

Van brouwerij tot bruisende hotspot: het Heineken Gebouw in Rotterdam-Noord

Tegenwoordig heeft het Heineken Gebouw in Rotterdam een nieuwe invulling gekregen. De Buik deelt wat er in én rondom het Heineken Gebouw te ontdekken is.