l'Ouest is weer geopend!

Restaurant en wijnbar l'Ouest is weer open op de hoek van de Mauritsweg en de Van Oldebarneveldtstraat. Bestel een mooie wijn met shared dining gerechten.

8 Jul 2022 Flora Bakker

blogger Flora is een geboren Rotterdamse en echte Bourgondiër. Haar liefde voor eten & drinken én de stad deelt zij graag met anderen en kan zij perfect combineren bij de Buik..

Restaurant toevoegen aan favorieten

l'Ouest

Van Oldenbarneveltstraat 139, Rotterdam Maaltijd: LunchDinerBorrelen Stadsdeel: Centrum Keuken: MediterraansFransMediterraan Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

l'Ouest is weer geopend!

l'Ouest op de hoek van de Van Oldebarneveltstraat en Mauritsweg is vanaf 6 juli 2022 weer geopend. Je kunt er van woensdag tot en met zondag aanschuiven voor een mooi glas wijn in combinatie met shared dining gerechtjes, op het terras of in de knusse zaak. 

Sfeer als vanouds 


Eind mei 2020 sloeg bij l'Ouest het noodlot toe en zorgde een brand ervoor dat het restaurant haar deuren moest sluiten. In de afgelopen jaren zijn zij druk bezig geweest om de zaak opnieuw op te starten, terwijl ze verder draaiden bij Le Nord aan de Proveniersstraat met eenzelfde soort concept. Na een periode met meerdere tegenslagen, waaronder de lockdowns en een lekkage, is het gezellige hoekpandje dan eindelijk weer terug om haar gasten te voorzien van lekker eten en drinken. Ze hebben de inrichting en het terras opgefrist, maar de sfeer is als vanouds. 

Voor de liefhebber 


Foto: Vivianne Sanderse  

l'Ouest heeft een mooie selectie wijnen en meerdere -bourgondische- happen op de kaart voor de kleine en grotere trek. Aanraders van chef Peter van der Winden zijn de tataki van watermeloen met kokos-gemberdressing, de geglaceerde kalfswang en de tartelette met citroen en meringue. Ook als je meer een liefhebber bent van een mooie kaasplank of charcuterie kun je hier je hart ophalen; er is genoeg keuze. l'Ouest is geopend van woensdag tot en met zondag vanaf 12.00 uur, voor lunch, borrel en diner aan de levendige Mauritsweg.  

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Uit ons magazine: interview met Maksut Aşkar

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Anatolische chef Maksut Aşkar.

Alles over de eerste Rotterdamse Kroegenparade

Lees hier alles over de allereerste Rotterdamse Kroegenparade op 29 november 2025.

Uit ons magazine: keukenprinses Julia Nona brengt Sicilië naar Den Haag

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met de Siciliaanse eigenaresse en chef van Nona in Den Haag.