Op het horecaplein van Carnisse Veste in Barendrecht komt binnenkort een gloednieuw restaurant: Aperitivobar La Sorella, recht tegenover La Hermana. Maar waar zusje La Hermana zich richt op tapas, krijgt La Sorella een Italiaans accent.
Op het horecaplein van Carnisse Veste in Barendrecht komt binnenkort een gloednieuw restaurant: Aperitivobar La Sorella, recht tegenover La Hermana. Maar waar zusje La Hermana zich richt op tapas, krijgt La Sorella een Italiaans accent.
Deze Italiaanse Aperitivobar is opgericht door Gianluca en Jan Hein, die samen ook La Hermana aan de overkant runnen. Gasten kunnen hier straks terecht voor een uitgebreid diner of alleen een glaasje wijn met wat kleine hapjes om samen te delen.
La Sorella is geïnspireerd op de traditionele Italiaanse aperitivo. “In Italië is het een geliefde gewoonte om aan het eind van de middag of begin van de avond samen te genieten van een drankje en wat kleine hapjes”, vertelt Gianluca. “We willen die relaxte, sociale sfeer naar Barendrecht brengen.”
Met een uitgebreide menukaart biedt La Sorella voor ieder wat wils. Klassieke gerechten zoals melanzane alla parmigiana, vitello tonnato en pasta’s worden in kleinere porties geserveerd, zodat gasten verschillende smaken kunnen proberen en delen.
We willen de relaxte, sociale sfeer uit Italië naar Barendrecht brengen. Gianluca
Daarnaast ontbreken moderne Italiaanse gerechten en een uitgebreide selectie wijnen en easy cocktails niet. Pizza’s staan bewust niet op de kaart; de focus ligt op verfijnde hapjes en gerechten die de Italiaanse keuken in al haar veelzijdigheid weerspiegelen.
"Het idee voor La Sorella speelde al langere tijd onze gedachten”, vertelt Gianluca, die in Italië is geboren. “Het was altijd mijn droom om een Italiaans restaurant te beginnen”, zegt hij. Het succes van La Hermana, dat al elf jaar een begrip is in Barendrecht, vormde de ideale basis om die droom te verwezenlijken.
“La Hermana zit eigenlijk altijd vol. We zijn zeven dagen per week open en moeten vaak mensen teleurstellen omdat we geen plek meer hebben”, legt hij uit. Toen de locatie aan de overkant van het plein beschikbaar kwam, was de beslissing snel genomen.
“Omdat La Hermana succesvol is dankzij het shared dining concept, zetten we deze manier van delen voort in Italiaanse stijl. Ik heb het idee dat Jan Hein en ik elkaar goed aanvullen en versterken”, zegt Gianluca trots.
Met een oppervlakte die bijna gelijk is aan die van La Hermana en een terras dat de hele dag in de zon ligt, biedt de nieuwe locatie talloze mogelijkheden.
La Sorella krijgt een frisse, eigentijdse uitstraling met een grote bar en een mix van hoge en lage tafels. “Hierdoor ontstaat een dynamische sfeer waar plek is voor zowel dinerende gasten als mensen die gewoon willen borrelen”, zegt Gianluca. “Geen rood-wit geblokte tafelkleden of druipende kaarsen, maar een modern interieur dat mensen verrast.”
De opening van La Sorella staat gepland voor halverwege maart. Tot die tijd wordt er hard gewerkt aan de verbouwing en het creëren van een uniek Italiaans sfeertje.
Klaartje van den Dool van Klaar Gemaakt opent binnenkort Bar Kruk, in Blijdorp. De kaart is gevuld met kleine gerechtjes en goede (alcoholvrije) wijnen.
Rose Tieleman heeft Osteria Liz verkocht en gaat nu horeca ondernemers helpen bij hun conceptontwikkeling. Liz blijft bestaan, onder nieuwe eigenaren.
Chez Jan serveert vanaf nu haar hotdogs ook op Rotterdam CS. Snel, smakelijk en verkrijgbaar tot aan december naast spoor 2.
Geniet van de volgende voordelen: