Tijdens de vijfde aflevering van De Buik Radio gaat Marco Somer, eigenaar van restaurant De Harmonie 23, in gesprek met oprichter van De Buik, Gijsbregt Brouwer. We spreken Marco onder andere over De Harmonie 23 en de verbouwing van afgelopen zomer. Ook praten we met hem over zijn passie voor eten, de restaurants waar hij het liefste komt en naar welke nummers hij luistert.
Nadat Marco klaar was met zijn koksopleiding, ging hij in de leer bij Gordon Ramsay in Engeland. Toen hij terug kwam naar Nederland, koos hij er voor om als chef de partie aan de slag te gaan bij Amarone. Uiteindelijk wilde Marco doorgroeien als leidinggevende in de keuken. Amerone kon hem die leidinggevende functie niet bieden, dus ging hij op zoek naar een plek waar dat wel kon. Hij hoorde dat de sous-chef van voormalig restaurant De Harmonie wegging, dus hij greep zijn kans en werd de nieuwe sous-chef van het restaurant. Sinds januari 2017 heeft Marco het stokje overgenomen van de Dudokgroep en is hij eigenaar van De Harmonie 23.
Tijdens de uitzending geeft Gijsbregt een dilemma: lokale of globale producten. Marco kiest voor lokaal en vertelt dat hij bezig is met een moestuin in Ridderkerk waar hij veel verse groenten wil gaan kweken voor De Harmonie 23. “We zijn bezig bij Huis ten Donk, daar willen we een heel groot stuk land gebruiken. We willen de hele moestuin die daar staat in ere herstellen. Dan krijgen we duizend vierkante meter aan moestuin die we kunnen gebruiken. Volgend jaar in de lente hopen we dat de moestuin af is.”
In de uitzending praten Gijsbregt en Marco ook over Marco's favoriete restaurants. Eentje in Rotterdam, waar hij voor De Hef koos en eentje in Nederland, waar hij voor Beluga Loves You koos. Vervolgens kreeg hij nog de vraag waar hij graag kwam als hij op internationaal niveau keek, dat was in Moskou bij White Rabbit.
Het fragment terugluisteren? Dat kan hieronder of op de site van www.operator-radio.com.
Operator Radio is een Rotterdams internet radiostation met naast veel aandacht voor muziek ook een flinke dosis Rotterdamse cultuur. De Buik maakt op Operator een programma waar elke keer een Rotterdamse chef of ondernemer centraal staat. In een aantal vaste rubrieken duiken we in onder meer de jeugd, het culinaire cv, de muzieksmaak en de beleving van Rotterdam van de chef of ondernemer.