Mexicaans-Rotterdams in de mix en warme barvibes bij het nieuwe Silbar in Noord

De mannen achter Westkop openen binnenkort Silbar, waar ze gasten willen laten kennismaken met unieke gerechten en drankjes. Thomas en Joy doen bij de Buik een boekje open over hun plannen.

20 Apr 2024 Loïs Verkooijen

blogger Loïs is een echte Brabander, maar verliefd op Rotterdam. Én op reizen, taal en een lekker biertje op het terras. Die dingen zijn trouwens ook prima te combineren. Als freelancejournalist en cultureel antropoloog heeft ze een bijzondere kijk op de stad. Voor de buik verkent ze de diversiteit van de Rotterdamse horeca en gaat ze op zoek naar bijzondere mensen en unieke verhalen.

Mexicaans-Rotterdams in de mix en warme barvibes bij het nieuwe Silbar in Noord

De Mexicaanse keuken is bekend vanwege haar diversiteit aan smaken, maar een Rotterdams tintje? Dat is nieuw! De mannen achter Westkop openen binnenkort Silbar in Noord, waar ze gasten willen laten kennismaken met unieke gerechten en drankjes. Thomas en Joy doen bij de Buik vast een boekje open over hun wilde plannen in het oude Ciao Ciao, tegenover het oude Correct pand aan de bergweg.

​Ons-kent-ons


“Kijk toch eens naar hoe tof deze buurt aan het worden is”, probeert Thomas enthousiast boven het geluid van alle bouwwerkzaamheden uit te komen. Zowel binnen in het nieuwe pand als buiten op straat wordt letterlijk aan de weg getimmerd. “Ze gaan hier de straat helemaal terugbrengen naar de oude staat, met heel veel ruimte en groen, perfect voor ons grote terras in de zon”, zegt hij.

Vijf jaar geleden startte Thomas Tournier Westkop in Rotterdam West en twee jaar geleden voegde Joy Medina zich bij hem. Nu Westkop goed draait is het tijd voor een nieuw avontuur. “Een tijdje terug waren we samen in Rome”, vertelt Joy. “Daar hadden we het over de toekomst en hoe uitbreiden daar een rol in speelt. Nu Westkop lekker gaat en we deze mooie locatie op het oog hebben is dit hét moment!”

Waar beide heren een tijdje terug nog allebei in West woonden, op loopafstand van Westkop, zijn ze nu toevalligerwijs allebei verhuisd naar Noord, en wonen ze weer op loopafstand van hun nieuwe avontuur. “Noord is een lekkere buurt”, zegt Thomas enthousiast. “Mensen kennen elkaar hier, je komt de Rotterdammer weer wat meer tegen. Sinds we aan het verbouwen zijn, komen buurtbewoners een praatje maken. Dat vinden we heerlijk!”

​Van taco's tot gegrilde octopus

Bij Silbar komen gasten om te ontmoeten, hoopt het duo. “Je kunt hier terecht voor een biertje en een barbite, of voor een uitgebreide maaltijd met heerlijke cocktails”, zegt Joy. Thomas: “We hopen op grote groepen en lekker veel leven in de brouwerij”, zegt hij. Joy vult aan: “Ja, een echte cantina vibe dus: toegankelijk, maar het eten is echt van hoge kwaliteit.”

De gerechten op de kaart zijn enorm uiteenlopend, zoals padron peppers, taco’s, croqetta’s, tostada’s. “Als hoofdgerecht serveren we CARNE ASADA (runderbavette) en gegrilde octopus. Ook hebben we traditionele dumplings van mais en enchilada’s”, terwijl Thomas de gerechten opleest van de concept-menukaart schiet hij in de lach: “Jeetje, wat klink ik Rotterdams! Ik moet nog even aan de Spaanse uitspraak merken haha!” Gelukkig heeft hij daar nog even voor, want het duo hoopt rond de Pinksteren te kunnen openen, maar misschien moet het ook wel zo zijn, het is immers Mexicaans in een Rotterdams jasje.

​Mexicaans in Rotterdams jasje


En dat merk je ook aan de drankjes: “Ook daar gaan we beide invloeden in laten terugkomen. Zo werken we met lokale leveranciers zoals Brouwerij Apenrots en een Rotterdamse Esma met een goede Mexicaanse Mescal, dat soort dingen.” Maar er zullen ook Mexicaanse bieren worden geimporteerd en aged tequilla met een diepere smaak, zoals whisky dat kan hebben, wat veel mogelijkheden gaat bieden voor cocktails en mixdranken.

Aan verschillende dranken dus zeker geen gebrek, maar dat hoort ook volgens de heren: “Silbar is immers een bar. De naam betekent fluiten in het Spaans, verwijzen naar het fluitje, het glas waar wij een biertje in tappen. Zo is het duidelijk dat we een bar zijn met goed eten en goede dranken en geen high end traditioneel Mexicaans restaurant. We gaan het op onze eigen manier doen”, zegt Thomas.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De Buik Live bij de klassieke Bistrot-Bar Frère

De vijfde editie van de Buik Live is dit keer bij Bistrot-Bar Frère: een Franse buurtbistro die verrast met hoge kwaliteit.

Trandem opent zondagse wijnbar boven Hofplein

Een pop-up wijnbar op de 10e verdieping boven het Hofplein, daar moet je bij zijn. Ga naar Trandem, maar wees er snel bij.

De Boshut in het Kralingse Bos: net wat spannender dan gemiddeld

Binnenkort opent in het Kralingse Bos De Boshut. Frank Huson en Maaike Groenewegen creëren een plek waar je kan genieten, zonder al te veel poespas.