O’Pazzo breidt uit met nieuwe zaak: ‘Dit biedt veel kansen’

O’Pazzo gaat uitbreiden en wel naar de Kareldoormanstraat. We spreken met de ondernemers, die nu druk aan het verbouwen zijn over hun nieuwe grote zaak.

14 Dec 2023 Loïs Verkooijen

blogger Loïs is een echte Brabander, maar verliefd op Rotterdam. Én op reizen, taal en een lekker biertje op het terras. Die dingen zijn trouwens ook prima te combineren. Als freelancejournalist en cultureel antropoloog heeft ze een bijzondere kijk op de stad. Voor de buik verkent ze de diversiteit van de Rotterdamse horeca en gaat ze op zoek naar bijzondere mensen en unieke verhalen.

O’Pazzo breidt uit met nieuwe zaak: ‘Dit biedt veel kansen’

O’Pazzo, met haar bijzondere pizza-oven, geweldige pizza’s en minstens zo goede wijnen is al decennia een fenomeen op de Mariniersweg. Het is er altijd vol: veel vaste bezoekers vinden het dus geen verrassing dat O’Pazzo gaat uitbreiden en wel naar de Kareldoormanstraat. We spreken met de ondernemers, die nu druk aan het verbouwen zijn, over de plannen voor de pizzeria en het nieuwe pand.

O’Pazzo in nieuwe handen

Een jaar geleden namen Dave Heijnen en zijn compagnon Ron de Jong de succesvolle zaak over. “In dat jaar hebben we gezien wat O’Pazzo met de stad doet. Het is een bijzondere plek van verbinding en iedereen is er altijd blij”, blikt Dave terug. “Er werkt een hecht team dat er al jarenlang werkt, een aantal zelfs al sinds het begin, 23 jaar geleden!”

Nieuwe locatie in het oude Dodo met zelfde O’Pazzo gevoel

De twee ondernemers waren een jaar na de overname wel klaar voor een volgende stap. “We zagen dat er meer in zit”, zegt Dave enthousiast. “Dus toen we een mooie locatie op het oog kwamen, in het oude Dodo, zagen we een kans.”

Onder het mom van ‘never change a winning team’, zal de nieuwe zaak wat betreft concept en menukaart gewoon de O’Pazzo zijn die de gast al kent van de Mariniersweg, maar dan op nog een toplocatie, midden in de stad. “We denken dat er wel ruimte is van twee van zulke mooie zaken. In Rotterdam eet je toch al snel bij een pizzeria of een Italiaans restaurant, maar bij ons loopt dat mooi door elkaar.”

Zelfde menukaart maar andere indeling met gekke hoekjes

Maar echt kopiëren gaat niet, lacht Dave: “Tja, de originele O’Pazzo is bijna een soort museum! Dat bestaat al zo lang en zit een mooie geschiedenis, maar we zullen ons best doen om hier ook ‘gewoon’ O’Pazzo van te maken. De menukaart wordt in ieder geval hetzelfde.”

Aperitivo’s op de begane grond

Het pand zelf en de indeling van de zaak worden wel wat anders. Waar in eerste instantie het pizza- en restaurantdeel gescheiden waren op de Mariniersweg, is dat in het oude Dodo anders. “Het pand is prachtig en biedt veel kansen.”
Gasten zullen straks plaatsnemen in verschillende kamertjes en hoekjes met elk een andere uitstraling, vertelt Dave. “De zaak bestaat uit twee verdiepingen”, gaat hij grijnzend verder. “Op de begane grond komt een mooie bar en zullen we vooral aperitivo’s serveren.”

De kunstzinnige pizzaoven steelt de show

Het diner vindt boven plaats en eenmaal de trap op kan de gast de ster van de zaak bijna niet mislopen: “Als je boven komt, loop je bijna tegen de pizzaoven aan”, vertelt Dave enthousiast. Aan de Mariniersweg steelt de bijzondere, in vulkaanvorm getegelde pizzaoven regelmatig de show en dat zal in deze tweede zaak niet veel anders zijn. “Dezelfde ontwerper, Tom van der Have van Havemeester, is weer een mooi en kunstzinnig ontwerp voor ons aan het brouwen”, vertelt Dave.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De nieuwe pizzaoven van O'Pazzo

De Octopus van Italiaans pizzarestaurant O'Pazzo is niet meer. De oude pizzaoven is vervangen door een prachtige houtoven in de vorm van een vulkaan.

Dit is volgens jullie het beste terras van 2025!

Jullie hebben de hele zomer kunnen stemmen op jullie favoriete terras van Rotterdam. De winnaar met 443 stemmen: By Ami!

Met dit kookboek kan je in een ramp nog steeds zalig koken

Een nieuw kookboek, uitgebracht door vier veiligheidsregio's. Naast recepten die handig zijn in een tijd van nood, vind je ook praktische tips.