Plat en chique gaan hand in hand bij Sjatzi

Vanaf 21 januari opent een nieuwe kroeg in het oude pand van Mon Cheri: Sjatzi. Kom er voor popcorn, kaviaar en wodka!

18 Jan 2017 Lisanne Brobbel

blogger Lisanne is student Food Marketing & Business. Stagiair bij de Buik van Rotterdam. Gek op sushi en risotto.

Plat en chique gaan hand in hand bij Sjatzi

Vanaf 21 januari opent er een nieuwe kroeg in het oude pand van Mon Cheri in het Scheepvaartkwartier: Sjatzi. Kristian de Leeuw, bekend van BAR Rotterdam, is de initiatiefnemer van deze nieuwe plek. Kristian: ‘de sfeer, de palen en de spiegels blijven, alleen de animeerdames verdwijnen.’

Mon Cheri op de Westzeedijk heeft voor veel Rotterdammers een zowel positieve als negatieve historie. De Rotterdamse animeerbar werd ongeveer 40 jaar geleden opgericht en heeft in die 40 jaar veel plezier gebracht. Maar er kleeft ook er een negatief imago aan Mon Cheri. De voormalig eigenaar werd vorig jaar bruut om het leven gebracht door de toenmalige klusjesman, die worstelde met een verslaving. Kristian: ‘Ik wilde heel graag onder de naam Mon Cheri verder gaan, alleen kon niet iedereen zich daar in vinden. Daarom is het Sjatzi geworden, de fonetisch Duitse vertaling van Mon Cheri.’

Sjatzi

Kristian heeft een heel helder doel voor ogen met Sjatzi. ‘Ik ben gek op oude gebouwen, vind dat ze een ziel hebben. Tegenwoordig zijn kroegen en bars niet zo persoonlijk ingericht en mist er sfeer. Dit heb ik ook geprobeerd te bereiken met BAR Rotterdam, alleen is BAR nu zo groot geworden dat ik dat persoonlijke contact af en toe mis. Die sfeer waar ik zo van hou, de sfeer van de tijd vergeten, drinken, eten en nieuwe mensen leren. Met Sjatzi wil ik deze sfeer weer terug halen en ik ga dan ook zelf achter de bar staan.’

Eten & drinken bij Sjatzi

Bij een goede kroeg hoort natuurlijk veel drank, hapjes en gezelligheid. Als het aan Sjatzi ligt, kom je hier zeker niet te kort. Het Belgische prijswinnende Bavik bier drink je van de tap en er is genoeg Russische wodka, Roemeense huiswijn en andere sterke drank voor een geslaagd feestje. Ook zal je zeker niet verhongeren bij Sjatzi, er is namelijk kaviaar en popcorn in overvloed. Als je toch trek hebt in een wat grotere maaltijd, kan je via Sjatzi eten bestellen bij Roffa Streetfood of Xoco Mexican Grill. Zowel de kleine en grote trek wordt gestild.

Inrichting Sjatzi

Wie ooit binnen is geweest bij Mon Cheri, kent de grote bar met de gouden palen. Deze blijft bij Sjatzi gewoon staan. Ook de luifels en de neonverlichting zijn gebleven, alleen is alles fris in de verf gezet. Het interieur van de animeerbar van weleer is als uitgangspunt gebruikt voor het nieuwe design. Zo zijn er aan de muren en boven de ramen grote roze spiegels gehangen en heeft ontwerpster Sabine Marcelis twee unieke neonsculpturen gemaakt die ’s avonds mooi oplichten. Binnen vind je vooral de sfeer van een gezellige kroeg, of zoals Kristian de Leeuw zegt: ‘Het wordt een plek waar je samen of alleen naar toe kan. Je kan er nieuwe mensen leren kennen en in gesprek gaan.’ Ook aan een terrasvergunning is gedacht, voor als de zon weer gaat schijnen. In de zomer kan je hier dus lekker voor de deur zitten.

Opening

Zaterdag 21 januari wordt Sjatzi geopend. Vanaf 21:00 uur kan iedereen hier terecht voor een drankje, een handje popcorn en een lepeltje kaviaar. Na de opening is Sjatzi elke dag geopend vanaf 16:00 uur.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Dit zijn de restaurantopeningen in Rotterdam om naar uit te kijken in het najaar van 2025

Ook dit najaar van 2025 zet de Buik alle openingen om naar uit te kijken voor je op een rijtje. Lees hier welke je echt niet mag missen.

Proost op de herfst, op deze plekken in Rotterdam drink je dit heerlijke bokbier

Bokbier heeft een volle, zacht zoete smaak met een fris en pittig karakter. Wij delen fijne Rotterdamse cafés waar bokbier wordt getapt.

Tweede vestiging Nonna’s Cucina opent in Nieuwerkerk aan den IJssel

Restaurant Nonna’s Cucina opent in Nieuwerkerk: Italiaans shared dining, private dining-zaal en evenementen zoals Festa Della Nonna.