Roes wil blijven verrassen

Deze editie voor de Uitagenda: de nieuwe Rotterdamse kroeg en Aziatische toko Roes aan de Schiedamse Vest.

2 Mrt 2018 Charlotte Hamilton

blogger Een negentienjarig journalistiek student en foodie. Denkt ’s ochtends na over wat ze ’s avonds gaat koken. Ze heeft een studentenbudget maar geeft vervolgens al haar geld uit aan etentjes.

Roes wil blijven verrassen

Naast Lola Kitchen & Bar, de eerste zaak van Casper von Bannisseht, de mannen van de Dudok Groep en Ton van Zanten, komt eind 2017 een pand vrij. Casper ziet zijn kans. Het openen van een tweede zaak kriebelt al een tijdje en ideeën heeft hij genoeg. Casper bedenkt een heel nieuw concept: een Rotterdamse kroeg en Aziatische toko in één.


Deze combinatie is verrassend logisch te verklaren. Casper heeft een Rotterdamse moeder, een vader met Javaanse roots én een vrouw met Chinese achtergrond. Bij Roes kan hij zijn roots dus echt kwijt. In het bargedeelte beneden drink je heerlijke cocktails en boven wordt er op Aziatische stijl gekookt. De keuken lijkt zelfs op een hutje gemaakt van bamboe.


Daan Veldhoen, bedrijfsleider bij Roes, staat vanaf het ontstaan van de nieuwe zaak aan Casper’s zij. Daan werkte al bij Lola met Casper en is vanaf het begin van Roes betrokken geweest. “Casper bedacht het concept en ik kon er samen met hem mee aan de slag”, vertelt Daan. “Deze zaak moest ook in Rotterdam zijn, omdat zo’n ongedwongen, toegankelijke en funky zaak gewoon goed samen gaat met deze stad.” Volgens Daan is Roes een zaak zonder veel poespas, wat goed samengaat met de bekende Rotterdamse nuchterheid. “We zijn gewoon onszelf”, zegt Daan trots.


In Roes kun je zoals gezegd diverse cocktails bestellen. Of je drinkt gewoon een koud tapje. Ook de kaart is simpel maar doeltreffend. Je vindt onder andere een burger met uienringen die gefrituurd zijn in tempura beslag, Oosterse barbecuesaus en geroosterde groene pepers. Of zelfgemaakt flatbread met kip, taugé en miso-mayonaise. Die laatste is Daans persoonlijke favoriet. “Ik denk dat mensen heel blij worden van het Aziatische streetfood, dat tegelijkertijd ook echt comfortfood is.”


Roes is inmiddels ruim een maand geopend en volgens Daan gaat het goed: “We stonden gelukkig niet voor vervelende verrassingen, eigenlijk is het allemaal gegaan zoals we hoopten. Mensen zijn geïnteresseerd en vooral in de weekenden is het druk. We hebben al het een en ander georganiseerd en hopen te mensen te blijven verrassen. Ik heb een klein team van jongens en meiden gevonden die hartstikke hard werken en de zaak echt kennen. Ik denk dat we een goede basis hebben om ons verder te ontwikkelen en een prachtzaak worden.”

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Casper: ‘Bij Roes kan ik mijn roots laten zien’

Casper von Bannisseht opent een nieuwe zaak waar hij een Rotterdamse kroeg en Aziatische toko combineert.

Hangen, zingen, dansen en spellen spelen: het kan allemaal bij De Raaf

Het monumentale pand van Station Noord krijgt nieuw leven ingeblazen: De Raaf. De Buik spreekt eigenaren Melvin Oostrum en Mickey Fentross.

Vietnamese familiegerechten proeven bij Madame Saigon

De Buik ging langs bij Madame Saigon, de dromerig gedecoreerde Vietnamees, net om de hoek van de Witte de With-straat.