Sajoer gooit het roer om: 'We gaan ons focussen op waar we het allerbeste in zijn!'

Vanaf 2 mei tovert Sajoer aan de Botersloot om in een açaí bar, waar je terecht kunt voor onder andere bowls, slushpuppies en ijs met discodip.

3 Mei 2024 Loïs Verkooijen

blogger Loïs is een echte Brabander, maar verliefd op Rotterdam. Én op reizen, taal en een lekker biertje op het terras. Die dingen zijn trouwens ook prima te combineren. Als freelancejournalist en cultureel antropoloog heeft ze een bijzondere kijk op de stad. Voor de buik verkent ze de diversiteit van de Rotterdamse horeca en gaat ze op zoek naar bijzondere mensen en unieke verhalen.

Sajoer gooit het roer om: 'We gaan ons focussen op waar we het allerbeste in zijn!'

Açaí is hot! Zeker wanneer het buiten ook warmer wordt. Met de zomer voor de deur en de zon die eindelijk langzaamaan terrein lijkt te winnen, speelt Sajoer, bekend om haar gezonde slowjuices en smoothiebowls, daar slim op in. Vanaf 2 mei toveren zij de locatie aan de Botersloot om in een açaí bar, waar je terecht kunt voor onder andere bowls, slushpuppies en ijs met discodip, allemaal in het teken van deze tropische lekkernij.

​Gezond en gewild


“Oh, ik heb hier zo’n zin in”, roept Gaby Marsman-Kuhuparuw vanuit de bar, een paar dagen voor de heropening. De nieuwe stickers zijn net op de ramen geplakt, want over een paar dagen staat de zaak niet meer bekend als ‘gewoon’ Sajoer, maar als ‘Sajoer Açaí Bar’.

De komst van de zomer was de belangrijkste inspiratiebron voor deze stap, vertelt Gaby. “Açaí is altijd al een van onze bestverkochte producten bij Sajoer. Dus het is echt een gewild product. Maar zeker nu de zomer eraan komt verwachten we dat we nog meer açaí gaan serveren.”

Daarom schaften ze in de Botersloot een gloednieuw apparaat aan, waardoor ze veel meer en sneller açaí kunnen serveren en eventueel ook kouder kunnen maken, zodat ze er meer kanten mee op kunnen. “Açaí is echt een topproduct, want het is lekker zoet, maar tegelijk ook echt gezond. Het bevat weinig suikers, veel vitamine C en E en antioxidanten en is een gezonde boost voor je immuunsysteem.”

Dat maakt Sajoer Açaí Bar een gezond alternatief voor bijvoorbeeld een softijsje: “Hier kun je in de zomer terecht voor een verfrissende lekkernij, zonder meteen heel ongezond bezig te zijn”, aldus Gaby.

​Slanky Jankies en discodip


Hoewel het uiterlijk van de bar niet zo veel verandert, belooft het menu dus wel innovatie: “Voor de flurries en havermout moet je voortaan naar de andere locatie in Blijdorp, maar hier aan de Botersloot komen er een aantal unieke items voor terug”, zegt Gaby enthousiast.

Zo introduceert Sajoer heerlijke açaí bowls met een scala aan toppings om je bowl nog lekkerder te maken. “Een bowl zonder deze heerlijke pindakaas is als een vis zonder water”, verzekert Gaby vrolijk. En wat dacht je van de ‘slanky janky’, een van de populairste stapjes van Sajoer die nu als slushpuppie verkrijgbaar is, of de ijskoffie van Man met Bril. 

“Naast alle nieuwe dingen kun je op de Botersloot ook nog gewoon terecht voor Theemaas thee of de beroemde Sajoer thee met gembershot, pecan shortbread en, volgens velen, het lekkerste bananenbrood van Rotterdam”, vult Gaby aan.

​Lekker zomers


Met zo veel lekkers in het vooruitzicht hopen we natuurlijk dat het zonnetje blijft schijnen. Gaby: “We willen onze klanten een plek bieden in het centrum waar ze kunnen genieten van zowel lekkere als gezonde verwennerijen en ik denk dat açaí zich daar perfect voor leent!”

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Ian van Eck over de geuren van wijn: ‘puur parfum’

Ian van Eck praat ons op De Buik geregeld bij over wijnen. Deze keer gaat het geuren en welke invloed die kunnen hebben op je smaakpapillen.

Bentō Café, een oase van rust op het Weena

Bentō Café heeft sinds de renovatie een vernieuwde plek met open koken, huisgemaakte onigiri en binnenkort ook merchandise.

Tim by Harries: dineren met lef en vakmanschap

De Buik ging langs bij restaurant Tim by Harries aan de Hoogstraat: gedurfde gerechten, verrassende wijnen en je wordt uitgedaagd en verrast.