Het gonsde al een beetje in de stad: op de Schiedamse Vest is Savage eindelijk opengegaan. Dit nieuwste avontuur van Xander en Natalia Rodrigues haalt de wildernis naar Rotterdam. Dat betekent puur, eerlijk, regionaal en bovenal simpel. Savage laat het product voor zich spreken en dat werkt.

Xander Rodrigues kennen we al van zijn tijd als sommelier bij Oliva. Met Savage opent hij zijn eerste eigen zaak. Het menu van piepjonge chef James Maros (23) is eenvoudig, maar treft doel. De kaart telt slechts zeven gerechten. Wil je ze allemaal proeven, ga dan voor het volledige zevengangenmenu. Minder trek, dan is er de optie tot vier, vijf of zes gangen of bestel à la carte. Wijn-, bier- of alcoholvrij-arrangement erbij en je bent klaar. Met een sommelier als Xander aan het roer, raden we aan om vooral dat wijnarrangement te proberen. Die enorme glazen wijnkast staat er tenslotte niet voor niks.

De eerste plek is natuurlijk gereserveerd voor smaak, maar het oog wil ook wat. Ook dat zit wel goed bij Savage. De zaak is werkelijk prachtig ingericht, met als blikvanger een enorme boom in het midden van het restaurant. De rest van het interieur mag er trouwens ook wezen; een tikkeltje wild, maar met de nodige verfijning. Robuuste houten tafels, Eames kuipstoelen, betonnen vloer, linnen op tafel, dat werk.

Wij verwachten grootste dingen van Savage. Met een bevlogen ondernemer als Xander aan het hoofd moet het wel goed komen. En mocht de zaak ineens een ster binnenslepen, dan staan we ook niet gek te kijken. Snel langs dus! Wij komen in ieder geval snel terug om te proeven, dus houd De Buik in de gaten voor een uitgebreid verslag.