Savage brengt de wildernis naar de Schiedamse Vest

Savage is open! Het interieur is even mooi als de gerechten en hadden we het al over de wijnkast ter grootte van een inloopkast gehad? Erheen!

30 Sep 2016 Irene van der Linden

blogger Irene van der Linden is neerlandicus en tekstschrijver. Verzamelt kookboeken maar maakt meestal spaghetti. Praat altijd over eten, maar helpt nooit met koken.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Savage

Schiedamse Vest 14, Rotterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: Centrum Keuken: Internationaal Prijsniveau: Wat duurder Bekijk restaurant

Savage brengt de wildernis naar de Schiedamse Vest

Het gonsde al een beetje in de stad: op de Schiedamse Vest is Savage eindelijk opengegaan. Dit nieuwste avontuur van Xander en Natalia Rodrigues haalt de wildernis naar Rotterdam. Dat betekent puur, eerlijk, regionaal en bovenal simpel. Savage laat het product voor zich spreken en dat werkt.


Xander Rodrigues kennen we al van zijn tijd als sommelier bij Oliva. Met Savage opent hij zijn eerste eigen zaak. Het menu van piepjonge chef James Maros (23) is eenvoudig, maar treft doel. De kaart telt slechts zeven gerechten. Wil je ze allemaal proeven, ga dan voor het volledige zevengangenmenu. Minder trek, dan is er de optie tot vier, vijf of zes gangen of bestel à la carte. Wijn-, bier- of alcoholvrij-arrangement erbij en je bent klaar. Met een sommelier als Xander aan het roer, raden we aan om vooral dat wijnarrangement te proberen. Die enorme glazen wijnkast staat er tenslotte niet voor niks.


De eerste plek is natuurlijk gereserveerd voor smaak, maar het oog wil ook wat. Ook dat zit wel goed bij Savage. De zaak is werkelijk prachtig ingericht, met als blikvanger een enorme boom in het midden van het restaurant. De rest van het interieur mag er trouwens ook wezen; een tikkeltje wild, maar met de nodige verfijning. Robuuste houten tafels, Eames kuipstoelen, betonnen vloer, linnen op tafel, dat werk. 


Wij verwachten grootste dingen van Savage. Met een bevlogen ondernemer als Xander aan het hoofd moet het wel goed komen. En mocht de zaak ineens een ster binnenslepen, dan staan we ook niet gek te kijken. Snel langs dus! Wij komen in ieder geval snel terug om te proeven, dus houd De Buik in de gaten voor een uitgebreid verslag.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Dit zijn de restaurantopeningen in Rotterdam om naar uit te kijken in het najaar van 2025

Ook dit najaar van 2025 zet de Buik alle openingen om naar uit te kijken voor je op een rijtje. Lees hier welke je echt niet mag missen.

Proost op de herfst, op deze plekken in Rotterdam drink je dit heerlijke bokbier

Bokbier heeft een volle, zacht zoete smaak met een fris en pittig karakter. Wij delen fijne Rotterdamse cafés waar bokbier wordt getapt.

Tweede vestiging Nonna’s Cucina opent in Nieuwerkerk aan den IJssel

Restaurant Nonna’s Cucina opent in Nieuwerkerk: Italiaans shared dining, private dining-zaal en evenementen zoals Festa Della Nonna.