Tante Nel wordt een cocktailbar: ‘We gaan terug in de tijd met SOHO’

Aan de Pannekoekstraat, waar ooit de cocktailscene in Rotterdam begon, opent nu Soho by Jigger. Verwacht klassieke cocktails en creatieve uitspattingen.

16 Sep 2025 Loïs Verkooijen

blogger Loïs is een echte Brabander, maar verliefd op Rotterdam. Én op reizen, taal en een lekker biertje op het terras. Die dingen zijn trouwens ook prima te combineren. Als freelancejournalist en cultureel antropoloog heeft ze een bijzondere kijk op de stad. Voor de buik verkent ze de diversiteit van de Rotterdamse horeca en gaat ze op zoek naar bijzondere mensen en unieke verhalen.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Soho by Jigger

Pannekoekstraat 53, Rotterdam Stadsdeel: Centrum Keuken: Internationaal Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Tante Nel wordt een cocktailbar: ‘We gaan terug in de tijd met SOHO’

Jarenlang vond je op de Pannenkoekstraat het luxe snackicoon Tante Nel. Wat niet iedereen weet, is dat op deze plek daarvoor iets minstens zo iconisch stond: “Ooit begon hier de Rotterdamse cocktailscene”, weet ondernemer Ken (bekend van Jigger en Neighborhood).  Hij gaat het avontuur aan om die vibe en meer terug te brengen op deze plek met het nieuwe SOHO by Jigger dat dit weekend officieel opent.

Geloof in kwaliteit


Met Jigger en Neighborhood heeft Ken bewezen dat hij weet hoe je een bar neerzet die blijft hangen in de stad. Toch wordt SOHO by Jigger zéker geen kopie: “Het wordt strakker, volwassener”, zegt Ken zelf.

Als je hem vraagt wat de belangrijkste les was uit eerdere ondernemingen, moet hij grinniken: “Wat lastig”, lacht hij. “Ik denk dat je moet geloven in je concept en consistent moet blijven streven naar kwaliteit”, begint hij.

Al pratende beseft hij dat er iets nog belangrijkers is: “Waardeer echt je gasten”, benadrukt hij. “Ze kunnen overal cocktails drinken, maar ze komen naar jou, voor jou, voor je collega of de locatie. Daar moet je bij stilstaan en dat geluksmoment kun je delen met de gast.”

Soho teruggeven aan de stad

Deze plek is iconisch voor Ken zelf. “Hier zat ooit SOHO, dat was geweldig”, zegt hij vol bewondering. Volgens hem is hier de cocktailscene van Rotterdam ontstaan.

Toen hij hoorde dat hij dit plekje had bemachtigd, kon het dus niets anders worden dan een cocktailbar: “We gaan die plek teruggeven aan de stad. Een ode aan de cocktailscene van Rotterdam zoals die ooit begon.”

Strak maar ongedwongen


De nieuwe zaak krijgt wel een heel eigen karakter. “Het wordt strak, minimalistisch en vooral down to earth”, legt Ken uit. “Wie je ook bent, hier moet je gewoon jezelf kunnen zijn.”

Geen poespas, geen regels of ingewikkeld interieur, gewoon lekker zitten, drinken, je welkom voelen met wie dan ook: de man op de kruk naast je die je net hebt ontmoet of je jeugdvriend die je elke dag spreekt.

“Ongedwongen gezelligheid, dat is wat we willen neerzetten.”

Ruimte voor creativiteit in de keuken

Die ongedwongen visie komt terug in het menu én in hoe hij met zijn personeel omgaat. De cocktailkaart wordt een combinatie van bekende klassieke cocktails en creatieve uitspattingen.

“Mijn collega’s die de bar hier doen zijn ontzettend creatief. Samen gaan we de balans zoeken tussen wat zij graag willen maken en wat de gasten willen drinken”, zegt Ken.

Speciaal aan de nieuwe bar is dat de keuken niet in vaste handen komt. “Mij moet je niet in de keuken zetten”, grapt Ken. “Ik weet nog niet goed wat ik daarmee wil, dus geef ik de ruimte aan jonge creatieve chefs die hier een pop-up willen doen.”

Zo blijft het dynamisch en verrassend en kunnen ze goed kijken wat het beste past bij de dranken en wat de gast wil. “Het gaat er ook om dat we anderen kansen geven, dat we samen iets moois maken.”

Leerschool

Wie Ken spreekt, merkt dat hij de afgelopen jaren flink heeft gereflecteerd op wie hij zelf is en wat hij zakelijk wil.

“Ik denk dat ik de afgelopen jaren wel wist wie ik wilde zijn, maar nu weet ik wat ik moet doen om dat te bereiken”, filosofeert hij. Voor hem is dat: loslaten en echt volledig doen wat hij zelf wil.

“Horeca is een perfecte leerschool om jezelf goed te leren kennen en het is mooi om dat met gasten te delen.”

Ken kan niet wachten om te beginnen. “We hebben afgelopen twee weekenden proefgedraaid. Nu gaan we echt los”, zegt hij enthousiast.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De signature dishes van Cees Helder en François Geurds op een avond: tarbot versus piccalilly

Driesterrenchef Cees Helder kookte nog een keer zijn klassieke topgerechten, samen met François Geurds. Een vergelijking tussen hun signature dishes.

Zelf je eten bereiden of afmaken: je doet het bij deze 14 restaurants

Uit eten en zelf je eten voorbereiden of afmaken? Ontdek de leukste hotspots in Rotterdam voor bistro, hotpot, skewers en meer. Proef, deel en geniet!

Dit is volgens jullie het beste terras van 2025!

Jullie hebben de hele zomer kunnen stemmen op jullie favoriete terras van Rotterdam. De winnaar met 443 stemmen: By Ami!