Het is hoog tijd om weer eens langs Thoms te gaan. Afgelopen week voerden ze daar namelijk weer een nieuwe menukaart in. Speciaal voor ons maakte chef Harvey Suart een selectie van de nieuwe gerechten. Een ooggetuigenverslag.
Het is hoog tijd om weer eens langs Thoms te gaan. Afgelopen week voerden ze daar namelijk weer een nieuwe menukaart in. Speciaal voor ons maakte chef Harvey Suart een selectie van de nieuwe gerechten. Een ooggetuigenverslag.
We beginnen met een flink bord mosselen. “Gebakken vind ik ze zelf het lekkerst,” vertelt Harvey, dus zo krijgen wij ze ook. “Ze zijn gebakken met kokos, chilipeper, witte wijn en worden geserveerd met geroosterd brood.” Heel iets anders dan de klassieke variant, maar minstens zo goed. Dankzij de kokos zijn de mosselen lekker fris en met de hitte van de pepers proeven we de zomer. De mosselen staan ook op de borrelkaart en doen het uitstekend in de zon op het terras.
Na de mosselen verschijnt er een plank op tafel. Hierop twee bao’s en een open faced sandwich. De bao’s zijn gevuld met buikspek, komkommer en taugé, en met pulled chicken, rode ui, avocado en ijsbergsla. De sandwich komt met kippendijen piri piri: krokant gebakken kippendijen, taugé, pinda’s, bosui en een huisgemaakte piri piri marinade. In een oogwenk is de plank leeggegraasd. Door!
Ronde drie. Op tafel verschijnen twee plankjes en een bord. Eerst een tosti van oude kaas, chorizo, rode ui en tomaat. Op de plank ernaast het gerecht dat al naar ons knipoogde vanaf de kaart: de steak & cheese sandwich. Als je een kater hebt, als je even moet bijtanken of als je gewoon trek in een vette hap hebt is dit je nieuwe beste vriend. De steak & cheese wordt geserveerd op een sandwich die geroosterd is in de jus waar de steak in gebakken is. Ja, dat hoor je goed. Erop grote hoeveelheden vlees, kaas en paddenstoelen, afgemaakt met wat rode ui en bieslook. Hier komen we zeker voor terug. Op het bord tenslotte nog een vegetarische sandwich met oude kaas, appelstroop, uiencompote en gefrituurde uienringen. Een hele geslaagde poging om het Hollandse broodje kaas wat spannender te maken.
Ook de nieuwe dinerkaart is weer een goede reden om weer eens bij Thoms te eten. Er staan flink wat nieuwe gerechten op zoals sateh van rund met gado gado en pindasaus, procureur met zoete aardappel en linzen, in roomboter gebakken sliptongen met peterselie en een warme fruit de mer. En… heel speciaal: wilde zeebaars in zoutkorst. Deze kan je delen vanaf vier personen, maar je moet de zeebaars wel twee dagen van te voren reserveren.
Met de dessertkaart kunnen we ook weer even vooruit. Naast de zelfgemaakte magnum en het kaasplankje heeft Thoms nu een chef’s blanche met vanille ijs, Madeleine en chocosaus en frisse zomerse toetjes als gegrilde meloen met crumble en yoghurtijs.
Ontdek de 12 beste plekken voor smashburgers in Rotterdam. Van sappige classics tot creatieve specials: er is voor iedereen wat in Rotterdam.
Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.
In dit verhaal bespreken we Hard lemonade, een ‘jenever mixed drink' bedacht door Nolet Family Distillery in Schiedam, bij de Pui, Bokaal en Biergarten.
Geniet van de volgende voordelen: