Het is al een tijdje bekend: Miriam Staffhorst breidt haar Urban Bakery uit naar het Hoogkwartier. In een zonovergoten hoekpand op de Hoogstraat zal medio maart het verse gebak over de toonbank gaan.
Het is al een tijdje bekend: Miriam Staffhorst breidt haar Urban Bakery uit naar het Hoogkwartier. In een zonovergoten hoekpand op de Hoogstraat zal medio maart het verse gebak over de toonbank gaan.
In 2011 begon Miriam haar bakkerij bij het Eudokiaplein. Inmiddels is het winkeltje in de Hofbogen flink uitgebreid en loopt de zaak super. ‘We hebben er bewust over nagedacht om uit te breiden. We hebben het zo naar onze zin in de winkel, dat we er nog een openen,’ vertelt Miriam. ‘Ook in onze nieuwe zaak zal de vitrine met taartgebak centraal staan.’
Urban Bakery in de Voorburgstraat
In de Urban Bakery op de Hoogstraat komt een vintage gebaksvitrine van zo’n vier meter lang te staan. ‘Bij het raam komen verschillende zitplekken: aan tafels en op de grote vensterbanken kunnen klanten plaatsnemen,’ legt Miriam uit. ‘Qua inrichting zal het niet gaan lijken op de winkel in de Voorburgstraat. Hier kan ik weer helemaal losgaan met het interieur.’
Ook het aanbod zal niet helemaal hetzelfde zijn. Het standaard assortiment, met onder andere de bonbons van Chocoholic, zal uiteraard verkrijgbaar zijn, maar daarnaast zullen Miriam en haar team ook nieuwe baksels gaan verkopen. ‘Daar mag ik nu nog niet veel over zeggen, want die zijn nog in ontwikkeling,’ grinnikt ze. Toch kan ze al drie nieuwe producten verklappen: lemon meringue taart, een Berliner cheesecake met blauwe bessen en een layered coffee walnut cake. Gebak is nou eenmaal niet 100 procent gezond, dat weten we. Maar het belangrijkste blijft: ‘Wat je eet, moet lekker zijn,’ lacht ze. In de winkel zal ook (zuurdesem)brood verkocht worden en kunnen klanten genieten van goed gezette kop koffie van een Rotterdamse brander.
Het pand waar medio maart een nieuwe Urban Bakery komt.
De Hoogstraat begint aardig druk te worden met de kleine zaakjes die er vestigen. ‘Dit is zo’n leuk stukje Rotterdam. De straat bloeit volop en profileert zich heel erg door de zaakjes die voor en door de wijk zijn,’ legt Miriam uit. ‘Eerst groeide de Pannekoekstraat, nu is de Hoogstraat aan de beurt.’ Er wordt nog flink geklust, maar Urban Bakery zal nog vóór Pasen openen ‘Dan willen we meteen gaan knallen met een heerlijke paasstol,’ verklapt Miriam. Tot die tijd kun je natuurlijk terecht bij de winkel in de Voorburgstraat. Ook zijn de creaties verkrijgbaar bij verschillende Rotterdamse horeca.
Eerste twee foto's: www.totallyfood.nl
Wijnbar Côte du Cool gaat voortaan ook open voor lunch en koffie. Verwacht luxe broodjes en salades, met de ontspannen sfeer van Côte die je gewend bent.
Perry de Man heeft samen met elf chefs het kookboek Sama Sama uitgebracht. Het boek bevat recepten, maar ook de verhalen die daarachter zitten.
Ook met een nieuwe chef in de keuken laat NOTK zien hoe zij hun wijn-spijs combinaties als geen ander kunnen neerzetten.
Geniet van de volgende voordelen: