Urban Bakery binnenkort ook in de Hoogstraat

Ja! Urban Bakery gaat uitbreiden naar de Hoogstraat. In een zonovergoten hoekpand in de Hoogstraat zal medio maart het verse gebak over de toonbank gaan.

16 Feb 2016 Maxime Paulis

blogger Maxime is een 18-jarige studente journalistiek uit Tilburg. Als stagiaire bij De Buik gaat ze de komende drie maanden Rotterdam op culinair gebied ontdekken.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Urban Bakery

Voorburgstraat 219, Rotterdam Maaltijd: LunchOntbijt Stadsdeel: Noord Keuken: Internationaal Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Urban Bakery binnenkort ook in de Hoogstraat

Het is al een tijdje bekend: Miriam Staffhorst breidt haar Urban Bakery uit naar het Hoogkwartier. In een zonovergoten hoekpand op de Hoogstraat zal medio maart het verse gebak over de toonbank gaan.

In 2011 begon Miriam haar bakkerij bij het Eudokiaplein. Inmiddels is het winkeltje in de Hofbogen flink uitgebreid en loopt de zaak super. ‘We hebben er bewust over nagedacht om uit te breiden. We hebben het zo naar onze zin in de winkel, dat we er nog een openen,’ vertelt Miriam. ‘Ook in onze nieuwe zaak zal de vitrine met taartgebak centraal staan.’ 

Urban Bakery in de Voorburgstraat

In de Urban Bakery op de Hoogstraat komt een vintage gebaksvitrine van zo’n vier meter lang te staan. ‘Bij het raam komen verschillende zitplekken: aan tafels en op de grote vensterbanken kunnen klanten plaatsnemen,’ legt Miriam uit. ‘Qua inrichting zal het niet gaan lijken op de winkel in de Voorburgstraat. Hier kan ik weer helemaal losgaan met het interieur.’

Nieuwe baksels

Ook het aanbod zal niet helemaal hetzelfde zijn. Het standaard assortiment, met onder andere de bonbons van Chocoholic, zal uiteraard verkrijgbaar zijn, maar daarnaast zullen Miriam en haar team ook nieuwe baksels gaan verkopen. ‘Daar mag ik nu nog niet veel over zeggen, want die zijn nog in ontwikkeling,’ grinnikt ze. Toch kan ze al drie nieuwe producten verklappen: lemon meringue taart, een Berliner cheesecake met blauwe bessen en een layered coffee walnut cake. Gebak is nou eenmaal niet 100 procent gezond, dat weten we. Maar het belangrijkste blijft: ‘Wat je eet, moet lekker zijn,’ lacht ze. In de winkel zal ook (zuurdesem)brood verkocht worden en kunnen klanten genieten van goed gezette kop koffie van een Rotterdamse brander. 

Het pand waar medio maart een nieuwe Urban Bakery komt.

Leuk stukje Rotterdam

De Hoogstraat begint aardig druk te worden met de kleine zaakjes die er vestigen. ‘Dit is zo’n leuk stukje Rotterdam. De straat bloeit volop en profileert zich heel erg door de zaakjes die voor en door de wijk zijn,’ legt Miriam uit. ‘Eerst groeide de Pannekoekstraat, nu is de Hoogstraat aan de beurt.’ Er wordt nog flink geklust, maar Urban Bakery zal nog vóór Pasen openen ‘Dan willen we meteen gaan knallen met een heerlijke paasstol,’ verklapt Miriam. Tot die tijd kun je natuurlijk terecht bij de winkel in de Voorburgstraat. Ook zijn de creaties verkrijgbaar bij verschillende Rotterdamse horeca.

Eerste twee foto's: www.totallyfood.nl

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Koffie en wijn ontmoeten elkaar bij het vernieuwde Côte du Cool

Wijnbar Côte du Cool gaat voortaan ook open voor lunch en koffie. Verwacht luxe broodjes en salades, met de ontspannen sfeer van Côte die je gewend bent.

Sama Sama: Indische en Molukse gerechten zonder opsmuk

Perry de Man heeft samen met elf chefs het kookboek Sama Sama uitgebracht. Het boek bevat recepten, maar ook de verhalen die daarachter zitten.

Nieuwe chef bij NOTK: minder dogma, meer Bourgondisch genieten

Ook met een nieuwe chef in de keuken laat NOTK zien hoe zij hun wijn-spijs combinaties als geen ander kunnen neerzetten.