Van tapas naar pizza met De Pizzabakkers op de Pannekoekstraat

De Pizzabakkers komen van Amsterdam naar Rotterdam op de Pannekoekstraat. In het oude pand van tapasbar Barcalona maken zij zich klaar om in mei de deuren te openen.

15 Mrt 2017 Christiaan Bergers

blogger Christiaan studeert hotel management voor een jaartje in Barcelona waar gelukkig meer dan genoeg te eten en te drinken is.

Restaurant toevoegen aan favorieten

De Pizzabakkers

Pannekoekstraat 68A, Rotterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: Centrum Keuken: Italiaans Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Van tapas naar pizza met De Pizzabakkers op de Pannekoekstraat

Rotterdam trekt deze maand nog een Amsterdamse zaak aan. Na de dames van de Frietboutique komen dit keer De Pizzabakkers naar Rotterdam. Hier gaan ze een nieuw avontuur aan op de Pannekoekstraat, in het pand van tapasbar Barcelona.

Het begin van de Pizzabakkers

Negen jaar geleden openden De Pizzabakkers een eerste vestiging op de Haarlemmerdijk in Amsterdam. Anthony de Vries, een van de oprichters, zat thuis met zijn vrouw en verbaasde erover zich dat ze in Amsterdam nergens een fatsoenlijke pizza konden eten. Daarom namen zij, bij gebrek aan beter, het heft in handen en startten samen met ander enthousiast koppel de Pizzabakkers. 

Het concept raakte de juiste snaar bij pizza-etend Amsterdam en dat succes smaakte naar meer. Na de Haarlemmerdijk volgde een vestiging in de Pijp en daarna nog drie vestigingen elders in Amsterdam. Toen werd het tijd om het concept buiten de veilige thuishaven te testen. Dit lukte in Haarlem, Utrecht en Nijmegen. En nu zijn wij in Rotterdam dus aan de beurt. 

Het concept


De Pizzabakkers hebben geen lange waslijst aan pizza’s op de kaart staan, maar twaalf vaste pizza’s plus één pizza van de maand. Dit doen ze omdat ze op deze manier zo veel mogelijk verse producten kunnen gebruiken. Daarnaast hebben ze nog verschillende antipasti en dolci. De Pizzabakkers gebruiken uitsluitend Italiaanse producten. Van de ingrediënten voor het eten tot aan de drank die geserveerd wordt. Dus geen Cola-Cola of Fanta, maar de frisdranken van San Pellegrino. Ook is het bier van Peroni en wordt de gin-tonic gemaakt met de Italiaanse Poli Marconi 46 gin.

De oude bruine tapasbar


De Pizzabakkers landen op de Pannekoekstraat. Tapasbar Barcelona sloot een aantal weken terug haar deuren, dus greep Anthony zijn kans. De zaak wordt op dit moment flink verbouwd. Dat schiet al op, want de oude bruine tapasbar is vanbinnen bijna niet meer te herkennen. Zo staat de grote houtskooloven al op zijn plek.

De Pizzabakkers zullen in mei hun deuren openen. Daarvoor zijn ze op dit moment druk bezig met het samenstellen van het team. “Alles is met zo veel aandacht en passie bedacht dus we zoeken mensen die dat goed snappen,” vertelt Anthony. In de eerste weken zullen er vanuit de andere vestigingen wat personen komen helpen om de zaak op te zetten, maar ze willen zo snel mogelijk met Rotterdammers werken. “Want zij kennen de mores van de stad.” 

Het terras

Wanneer de Pizzabakkers van start gaan in mei is het ook gelijk mogelijk om met lekker weer aan te schuiven op het terras. Naast de stoep rondom het pand strekt het terras zich ook over het pleintje voor Bokaal. Een prima plekje om in de zon een lekker pizzaatje te eten.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Thuiskomen bij Gamasot: Koreaanse gerechten in hartje Rotterdam

Bij Gamasot in de Pannekoekstraat proef je authentieke Koreaanse gerechten zoals bibimbap en bulgogi, geserveerd met huiselijke gastvrijheid.

Ian van Eck over de geuren van wijn: ‘puur parfum’

Ian van Eck praat ons op De Buik geregeld bij over wijnen. Deze keer gaat het geuren en welke invloed die kunnen hebben op je smaakpapillen.

Bentō Café, een oase van rust op het Weena

Bentō Café heeft sinds de renovatie een vernieuwde plek met open koken, huisgemaakte onigiri en binnenkort ook merchandise.