Er zijn weinig sectoren waar zo hard en gepassioneerd gewerkt wordt als in de horeca. De dagen zijn lang, de uren zijn onregelmatig en het werk is zwaar. Als iemand een verzetje verdient, zijn het onze Rotterdamse chefs, ondernemers, gastheren- en vrouwen, sommeliers, bartenders en kelners wel. Gelukkig is het aanstaande zondag weer tijd voor een van de leukste evenementen van het jaar: de Rotterdamsche Horeca Borrel 2018. En jij kunt erbij zijn.
Niet alleen voor horeca

Foto: Esmee Trouw
Op 1 juli is het tijd voor alweer de vijfde editie van de inmiddels beruchte borrel. Medeorganisator Mark Roeland: “Er zijn genoeg nuttige beurzen voor de horeca, maar er was geen evenement waarbij iedereen daarnaast even lekker stoom kan afblazen. Wij wilden een plek waar iedereen die iets met de horeca te maken heeft, dus ook accountmanagers en groothandelaren, kan netwerken en met elkaar kan praten over het vak, maar waar iedereen daarna lekker los kan gaan.”
De borrel begint om 19.00 uur en gaat door tot in de vroege uurtjes. Aan het begin van de avond is er ruimte voor sprekers, lekkere hapjes en mooie cocktails en vanaf een uur of tien mag er gedanst worden. De Rotterdamsche Horeca Borrel is trouwens ook gewoon toegankelijk voor mensen die niet in de horeca werken. Dus hou je van lekker eten en een goed feestje, dan ben je meer dan welkom.
Barbecue in stijl

Foto: RH Fotografie
De borrel is dit jaar bij Cornelis Bar & Kitchen. Het is dus vast geen verrassing dat er uitgebreid gebarbecued wordt. En nee, dan betekent niet dat er een paar bakken kiloknallers op de grill gegooid worden; de horeca barbecuet in stijl. Zo staan Terry Priem, Friedjof Kempenaar (Vedge), Karim Aggoun en Jan Blaak (beste hamburger 2017) de hele avond high end fingerfood voor je te bereiden. En laten we vooral niet vergeten te melden dat het hele team van de Kip Gallery ook achter de hete kolen staat en geloof ons: zij weten hoe je met kip om moet gaan. Nog beter: het wordt prachtig weer, dus de barbecue is lekker buiten.
Bij een hapje hoort een drankje en ook daar is aan gedacht. De beste bartenders van de stad staan klaar om de glazen de hele avond gevuld te houden. Edward Nijhoff, Daryl Lieuw-On, Caco Mosan, Diego Cromzigt, Rick de Groot en Jevon Blijd voorzien je van de mooiste cocktails en beste mixen.
Lullen en poetsen

Naast een hoop gezelligheid is er ook ruimte voor interessante sprekers en discussies. Zo praat Ted Langenbach over de revival van de clubcultuur en kun je horen wat Friedjof Kempenaar en Marcel Pinas van de vegantrend denken. Verder is er een uitgebreide brainstorm over onderwerpen die leven in de horeca. Denk aan personeelstekort, gasten met dieetwensen en reserveringen die niet op komen dagen. Bekijk het hele programma op de website van de Rotterdamsche Horeca Borrel.
Rond een uur of tien is iedereen wel uitgepraat en wordt het tijd voor een feestje. De Rotterdamsche Horeca Borrel heeft gezorgd voor een mooie line-up aan artiesten en dj’s, waaronder Paul Elstak, Soulvation en Glenn Helder, die je tot drie uur ’s nachts vermaken.
Winnen
Wil je er ook bij zijn? Dat kan, want wij mogen 2 x 2 kaarten weggeven. Hiermee krijg je toegang tot de borrel en de hele avond fingerfood van de barbecue. Vul onderstaand formulier in en vertel ons waarom jij naar de Rotterdamsche Horeca Borrel 2018 wil.
De winactie is inmiddels afgelopen en de winnaars zijn benaderd.
Hoofdfoto: Esmee Trouw