Zin in pizza? Of je nu snakt naar een krokante Napolitaanse bodem met verse buffelmozzarella of juist gaat voor een dikke, cheesy slice met Amerikaanse allures, Rotterdam stelt niet teleur. De stad bruist van goede pizzeria’s, Italiaanse restaurants en creatieve pizzabakkers die van het deeg in hun oven een kunstvorm maken.
Of je nu op zoek bent naar een romantisch tafelmoment met rode wijn, een snelle hap met vrienden of een pizza voor een avondje bankhangen, in dit overzicht zetten we achttien plekken om pizza te eten in Rotterdam voor je op een rij. Voor elke gelegenheid, elke smaak en elke pizzaliefhebber. Want wie is dat nou niet?
Over pizzeria's en pizza's in Rotterdam
We hebben bij de Buik vaak al vaak over pizza geschreven. Zo hebben we onze lezers om advies gevraagd, schreven we als een van de eersten in Nederland over pizza Napoletana en hadden we recent nog het verdrietige bericht over het sluiten van de oudste pizzeria van Rotterdam. We hebben zelfs een lijst met pizza's die lekker spicy zijn.
Hieronder zetten we voor iedereen die graag pizza's eet onze favoriete pizzarestaurants en pizzeria's nog een op een rij. Dus zoek jij een tip voor de lekkerste Rotterdamse pizze, kijk dan snel hieronder, alles lekker overzichtelijk op een rij.
Mis jij nou jouw favoriete pizzeria, laat het ons dan weten op Instagram of schrijf een berichtje hieronder in de comments.
O'Pazzo

Sinds 1999 is O’Pazzo een begrip in Rotterdam, niet alleen onder locals maar ook bij Italiaanse Rotterdammers. Hier proef je échte Napolitaanse pizza, met de hand gevormd op marmer, gebakken in een houtoven en geserveerd met de kenmerkende hoge, zachte korst. Het interieur is minstens zo bijzonder als het eten, met een monumentaal pand vol marmer, plafondschilderingen en een indrukwekkende oven in de vorm van een mozaïek-octopus.
Burro e Salvia
Op het gezellige Deliplein vind je Burro e Salvia, een charmant pizzeriaatje waar de Napolitaanse bodem centraal staat. Op het menu staan tal van smaakvolle pizza’s, bereid met ingrediënten die grotendeels afkomstig zijn uit Bologna. De Italiaanse roots van de zaak zijn onmiskenbaar. Binnen is het intiem, met slechts 16 stoelen, maar het terras maakt veel goed. Een andere aanrader is om je pizza mee te nemen naar de waterkant bij Fenix en daar van het uitzicht te genieten. Bestellen of afhalen bij Deliplein kan natuurlijk ook.
Due Tonino

Als je ergens het gevoel krijgt dat je een authentieke Italiaanse trattoria binnenwandelt, dan is het wel bij Due Tonino aan de Goudsesingel. Deze Italiaan draagt het Marchio Ospitalità-keurmerk, een officieel bewijs van hoge kwaliteit en authenticiteit. Het kan dan ook niet anders dan dat ze steengoede pizza’s serveren.
Old Scuola (en Grand Locale)

Old Scuola begon in 2012 als pizzazaak op festivals en opende in 2017 hun eerste restaurant in Het Industriegebouw. Inmiddels staat het bekend als een culinaire pizzeria met een rijke keuze aan authentieke Napolitaanse pizza’s, herkenbaar aan de hoge, luchtige korst en dunne, slappe bodem gebakken op hoge temperatuur.
Ze gebruiken kwalitatieve ingrediënten zoals San Marzano-tomaten en lokale producten. Zo komen de oesterzwammen van Rotterzwam en de buffelmozzarella van een Nederlandse boer die speciaal voor Old Scuola werkt.
Een andere naam, maar even goede pizza's, vind je bij het derde restaurant van de oprichters van Old Scuola: Grand Locale in Nieuw-Kralingen.
Little Italy

Een rots in de branding voor al jouw Italiaanse boodschappen en afhaal. Terwijl jij in de Italiaanse winkel rondkijkt en een huisgemaakt dessert uitzoekt, wordt je pizza vers bereid in de open keuken. Ben je in de buurt van de Meent en heb je na werk geen zin om te koken? Dan ben je hier aan het juiste adres. Maar wil je juist wel zelf koken, dan vind je er natuurlijk ook alles wat je nodig hebt.
Lombardkade 51-A, Rotterdam
Osteria Vicini

Osteria Vicini ligt in het groene Kralingen, vlakbij de Kralingse Plas. Het restaurant is ruim van opzet maar behoudt een gezellige sfeer. Op het terras, voorzien van luifels en dekentjes, kun je ook bij minder mooi weer comfortabel buiten zitten. Je kunt er ’s ochtends al terecht voor koffie en een croissant, en vanaf twaalf uur ’s middags serveren ze maar natuurlijk: pizza. Met een wisselende pizza van de dag is er altijd een reden om terug te komen.
L'Arancino
L'Arancino op de Jonker Fransstraat in Rotterdam is bekend om zijn versgebakken pizza’s met knapperige korst, geliefd bij zowel locals als Rotterdamse Italianen. Je kunt hier pizza’s afhalen, bestellen of ter plekke aan een tafeltje eten. Naast pizza biedt de Siciliaanse eigenaar ook authentieke Siciliaanse specialiteiten zoals cannelloni en rijstballetjes aan.
Da Gianfranco
Vanuit de straat valt het niet meteen op dat er een culinaire Italiaan huist in het wat sobere gebouw. Binnen verandert dat beeld echter snel. Het personeel verwelkomt je hartelijk en de huiselijke sfeer zorgt direct voor een warm gevoel. Chef-kok Gianfranco, geboren en getogen in Sardinië, brengt met zijn authentieke gerechten en het interieur de Italiaanse sfeer tot leven. Wie geen zin heeft in een uitgebreid diner, kan zijn pizza ook gewoon meenemen.
La Pizza
La Pizza is met twee locaties in Rotterdam, in het Scheepvaartkwartier en Blijdorp, een geliefde plek voor verse, smaakvolle steenoven pizza's. De grote vestiging in Blijdorp biedt veel zitplekken, terwijl het Scheepvaartkwartier juist wat intiemer is. Reserveren kan niet, dus op tijd komen is aan te raden. Naast pizza’s staan ook Italiaanse antipasti op het menu. Met een ruim aanbod, vriendelijke bediening en goede wijnen is La Pizza een vaste aanrader voor liefhebbers van Italiaans eten.
SUGO

SUGO, met twee locaties in het centrum van Rotterdam, serveert Romaanse pizza al taglio: luchtige, vierkante stukken pizza met een grote variatie aan toppings. Je bestelt losse slices of een hele pizza, waardoor je makkelijk verschillende smaken kunt proeven. De pizza's worden met uit Italië geïmporteerde ingrediënten bereid, en de bodem is optimaal luchtig door een lang rijsproces en deeg met extra eiwitten. Ideaal voor een snelle lunch tijdens het shoppen of een avondmaaltijd.
Pizza Beppe

Pizza Beppe opende ruim een jaar geleden haar vestiging aan de Westewagenstraat in Rotterdam. De pizzeria draagt het keurmerk Associazione Verace Pizza Napoletana en serveert authentieke Napolitaanse pizza’s, bereid met hoogwaardige ingrediënten en kort gebakken in een hete steenoven. Populaire keuzes zijn de klassieke Capricciosa en de bijzondere Honey Tartufo zonder tomatensaus. Door de korte baktijd zijn de pizza’s knapperig vanbuiten en zacht van binnen.
Vegan Pizza Bar
De Vegan Pizza Bar van Thijs van Woerkom en Pim Baljon begon als pop-up, maar heeft inmiddels een vaste plek aan de Goudsesingel. Hier serveren ze volledig plantaardige pizza’s. Je kunt er terecht om ter plekke te eten, maar ook om af te halen of te laten bezorgen.
The Joint Pizza Bar

Na De Toko opende Perry de Man in de Foodhallen Rotterdam ook The Joint Pizza Bar, waar je terechtkunt voor échte New York style pizza: dunne, krokante bodems met klassieke Amerikaanse toppings. Geen poespas, gewoon goede pizza met een Rotterdamse twist. Denk aan pepperoni, The Classic New Yorker of Perry’s favoriet: Hawaii met ananaspulp. Laagdrempelig, snel en smaakvol.
Speck
Bij Speck in Rotterdam-Noord eet je pizza in huiskamersfeer: warm licht, vintage meubels en de geur van knapperig pizzadeeg uit de steenoven. De dunne, krokante bodems worden belegd met verse ingrediënten, zoals bij de populaire pizza funghi met truffelmascarpone. Je schuift makkelijk aan of bestelt gewoon voor thuis.
160K

Bij 160K in het voormalige pand van POING en BAR eet je als eerste in Nederland échte Detroit style panpizza: dik, luchtig deeg met een knapperige korst, gebakken in hoge blikken. Alles wordt in-house bereid, van de tomatensaus tot toppings als langzaam geroosterde paprika of pittige Detroit-peperoni. Combineer je pizza met een biertje van Eurobrouwers en speel daarna een potje arcade of airhockey tussen de retro kasten.
De Buffel

De Buffel is een no-nonsense pizzeria in Rotterdam-West met een strak interieur en een fijn terras aan het Middellandplein. Op de kaart staan elf goed uitgevoerde pizza’s, van klassiekers als de margherita tot rijkere varianten met truffel of aubergine. Afhalen kan ook, als je liever thuis van je pizza geniet.
Pizza Palace
Bij Pizza Palace in Station Bergweg bakken Daan Wagner en Dave Petitjean pizza’s met zuurdesemdeeg uit een oude Happy Italy-oven. Hun pizza’s zijn funky, vers en met liefde bereid: het deeg rijst soms een week lang en is licht verteerbaar met veel smaak. Denk aan toppings als pompoenpuree met chili-olie of huisgemaakte pesto met courgette. Ook serveren ze panuozzi – broodjes van pizzadeeg. Een kleine kaart, grote passie en een dikke knipoog naar traditioneel pizzabakken.
BIRD

BIRD is niet alleen een jazzclub, bar en podium, maar ook een geliefde plek voor Napolitaanse pizza. In de karakteristieke Hofbogen bakken chef-kok Rogier van der Sluijs en pizzaiolo Marius Chetroni pizza’s met authentieke flair in een grote houtoven. Verwacht luchtige, smaakvolle bodems en pure ingrediënten – geliefd tot ver buiten Rotterdam, zelfs bij Italiaanse critici.
Panda Pizza

Bij Panda Pizza komen alle ingrediënten, de oven en de pizzabakkers zelf uit Napoli. Hier hebben ze klassiekers maar ook eigenwijze moderne pizza's, zoals de Chick'n Andalus, inderdaad met kip en andalousesaus. Hier kan alles, lekker binnen zitten, zelfs met uitzicht op de oven, op het terras zitten, afhalen of laten bezorgen.