Op een gemiddelde zomerdag liggen de wateren van Rotterdam vol met bootjes. Niet iedereen beschikt natuurlijk over een kombuis aan boord en die zelfgemaakte sandwiches worden ook zo snel klef. Geen zorgen, meer bij een van onderstaande restaurants aan en laat het eten aan hen over.
GaleriAAA By Mangiare

Alhoewel Mangiare in alle drie de locaties geen vast menu heeft, is de beroemde antipasti gelukkig altijd te bestellen. Wanneer je over de Rotte langs de Zaagmolenkade gaat varen, raden we je aan om een pitstop te maken bij GaleriAAA By Mangiare. Voor twee personen kun je een antipasti geroosterde groenten en Italiaanse vleeswarenschaal, brood met pesto en een fles huiswijn naar keuze (rosé, wit of rood) afhalen voor €35,- (je moet wel zelf je glazen meenemen). Er is geen trappetje om aan te leggen, maar ze verzinnen een creatieve manier om het te laten zakken.
Karakter

Karakter heeft de Picnickmand geïntroduceerd, die uiteraard ook goed geschikt is om mee te nemen op de boot. Leg je boot even aan in de Veerhaven en wandel richting het Westelijk Handelsterrein voor de goedgevulde box of laat hem bezorgen bij deze steiger. In de box zit salade, snacks, een pasteitje, sandwiches, zoete bites, fruit en een fles wijn of sap voor twee personen. Extra handig: glazen, bestek en servetjes worden hierbij ook geleverd. Je kunt de box elke dag op aanvraag afhalen tussen 12:00 en 14:00.
Kaat Mossel

Zin om eten af te halen voor op de boot, maar mis je eigenlijk nog een boot om dit waar te maken? Dan heeft Kaat Mossel de oplossing voor je. Zij hebben een eigen sloep die je kunt huren, waarmee je langs de highlights van Rotterdam kunt varen onder leiding van een ervaren schipper. Hiervoor hebben ze twee arrangementen: ‘de borreltour’ met een gevulde koelkast met fris, bier en wijn en koude bittergarnituur zoals olijven, serranoham, kaas, zoutjes en stokbrood met smeersels en de ‘tour de luxe’ waarbij aan de gevulde koelkast luxe hapjes worden toegevoegd zoals sashimi, toastjes met zalm, Pata Negra ham en olijven.
Mendoza
Ook in Hillegersberg is het mogelijk om van een goedgevulde picknickbox te genieten op het water zonder dat je een boot bezit. Bij Mendoza liggen de boten van Geen Boot Wel Varen aangemeerd die je kunt huren, zodat je de Argentijnse hapjes op de Bergse Plas kunt verorberen. De picknickbox bestaat uit: een fles wijn, zuurdesembrood met tapenade en aioli, tortillachips met guacamole, cherrytomaatjes, blokjes Rotterdamsche oude kaas en chorizo worst.
Diegos
Bij hamburgerkoning Diego Buik is er niet van tevoren een menu of box samengesteld, maar kun je alle starters, burgers, friet en desserts afhalen. Ook zijn er diverse – niet onbelangrijk - gekoelde frisdranken in blik die je kunt meenemen en flessen wijn en champagne. Je kunt je boot aanleggen aan de zijkant van het Luxor Theater om de bestelling af te halen.
Brasserie (H)eerlijk
Brasserie (H)eerlijk ligt zelf niet aan het water, maar hier hebben ze een creatieve oplossing voor bedacht. Ze bezorgen jouw bestelling bij de aanlegsteiger bij Kyoto (bij de Bergse Achterplas) en de steiger op de Weissenbruchlaan ter hoogte van Facet. De bestelling kun je helemaal zelf samenstellen en de opties variëren van borrelhappen zoals een proeverij van pickles tot burgers zoals de zoete aardappelvariant.
Kyoto
Bij de steiger van Kyoto kun je er natuurlijk ook voor kiezen om je boot tijdelijk aan te leggen en in het restaurant je favoriete sushigerechten uit te kiezen. Naast sushi kun je hier ook gefrituurde side dishes, vleesgerechten (zoals kip yakitori) en salades uit de Japanse keuken afhalen en soepen (zoals haaienvinnensoep), nasi- en bamigerechten en andere specialiteiten uit de Chinese keuken afhalen en meenemen naar de boot. Met een Tsingtao biertje erbij maak je het natuurlijk helemaal af.
Cotazur by Rosso
Rosso is verhuisd en gaat onder de nieuwe naam Cotazur by Rosso verder op de Oostzeedijk. Een locatie zo dicht bij het water moesten ze natuurlijk iets mee doen. Ze hebben op de kaart een hoop pinchos staan, die iedere dag te bestellen zijn. Of je er nou voor kiest deze tussendoor te eten, als bite of als aperitief is aan jou, maar je hebt in ieder geval de mogelijkheid om ze mee te nemen aan boord.
Restaurant Three

Wanneer je gaat varen in Hillegersberg kun je bij Restaurant Three een picknickmand afhalen tussen 16:30 en 18:30, je moet deze wel van tevoren hebben gereserveerd. Je hebt hierbij de keuze uit drie (what's in a name) varianten en bij iedere mand worden Japanse maiscrackers, zoete pandancake en een fles (bruis) water geleverd. In de manden zitten gerechten zoals Japanese style papadum, carnaval uramaki (met zalm en avocado verpakt in kiwi en passievrucht saus), fuxaia uramaki (tonijntartaar met onder andere groene asperges, avocado en sambal) en paralelo uramaki (foie mi-cuit, bananenchips en dadels verpakt in geglaceerde foie en kaviaarstijl truffel).