Gefermenteerde hype: injera's in Rotterdam

Gefermenteerde hype: Bij deze drie Afrikaanse zaken in Rotterdam eet je de lekkerste injera's.

5 Mei 2019 Emma van der Horst

blogger Zeeuws meisje en nieuwbakken Rotterdammert die denkt in eten. Emma is van origine docent, maar is naast haar studie Foodjournalistiek nu werkzaam in de Rotterdamse horeca.

Gefermenteerde hype: injera's in Rotterdam

Eet jij ook zo graag met je handen? Probeer dan eens de injera. “De wat?”, horen we denken. De injera, een gefermenteerde pannenkoek gemaakt van tarwe of de glutenvrije graansoort Teff.  Dit ‘brood’ wordt, vooral in Eritrea en Ethiopië, geserveerd bij vrijwel elke maaltijd, maar bij de volgende drie Afrikaanse restaurants in Rotterdam hebben wij deze hippe gefermenteerde pannenkoek al gespot. En bestek? Dat is hier verboden.

De Smaak van Afrika 


“Als je met een injera eet, heb je geen bestek nodig en je hebt minder afwas.” Sam Tesfai, eigenaar van kleurrijke restaurant De Smaak van Afrika, heeft pas in Nederland met mes en vork leren eten. In zijn geboorteland fungeert de injera namelijk als bestek. Bij de Smaak van Afrika staat er zigni op de kaart, een pikant rundvleesgerecht geserveerd op een injera. Hemels, als je het ons vraagt. De zigni is gekruid met berbere, een kruidenmengsel gemaakt van onder andere peper, knoflook, gember, basilicum en fenegriek. Sam importeert de berbere zelf vanuit Eritrea. 

Goudsesingel 342a  

Viva Afrika 


Toen het concept van De Smaak van Afrika aansloeg, besloot Tesfai om een tweede zaak in Rotterdam te openen: Viva Afrika. Het zusje van, biedt een uitgebreidere kaart waarop ook veganistische gerechten staan. Tip: bestel de heweswas, een veganistische schotel voor twee personen. Hierop vind je kleine hapjes zoals toemtoemo (linzen) en hamli (spinazie). Je kunt bij dit feestmaal heerlijk scheuren, dippen en eten met injera’s. 

Nieuwe Binnenweg 153a/b 

Sallina’s 

Heb jij ook keuzestress zodra je een menukaart openslaat? Geen paniek. Bij dit restaurant hebben ze de oplossing: de Sallina’s special. Je proeft hierbij alle gerechten van de kaart, geserveerd op injera’s. Geen ruimte meer voor een dessert? Bestel dan een Afrikaanse koffie. De groene koffiebonen worden voor je neus gebrand en vervolgens vanuit een authentieke koffiepot van klei geschonken. 

Nieuwe Binnenweg 360

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De smaak van het hele continent in Viva Afrika

De kaart van Viva Afrika bestrijkt bijna het hele continent, want behalve de Zuid-Afrikaanse krokodil is er keuze uit Oost- en West-Afrikaanse traditionals

Bij Sallina's eet je met je handen; zo wil de traditie

Waar vroeger een buurtcafé zat kun je nu Oost-Afrikaans eten. Bij Sallina's doe je dat, zoals de traditie dat wil, met je handen. Pannenkoekjes met lekkers

Lunchroute Dordrecht: proef de stad in vijf stops

Lekker slenteren en misschien wel op meerdere plekken lunchen? Dat kan in het pittoreske Dordrecht met deze vijf lunchtips.