Eet jij ook zo graag met je handen? Probeer dan eens de injera. “De wat?”, horen we denken. De injera, een gefermenteerde pannenkoek gemaakt van tarwe of de glutenvrije graansoort Teff. Dit ‘brood’ wordt, vooral in Eritrea en Ethiopië, geserveerd bij vrijwel elke maaltijd, maar bij de volgende drie Afrikaanse restaurants in Rotterdam hebben wij deze hippe gefermenteerde pannenkoek al gespot. En bestek? Dat is hier verboden.
De Smaak van Afrika

“Als je met een injera eet, heb je geen bestek nodig en je hebt minder afwas.” Sam Tesfai, eigenaar van kleurrijke restaurant De Smaak van Afrika, heeft pas in Nederland met mes en vork leren eten. In zijn geboorteland fungeert de injera namelijk als bestek. Bij de Smaak van Afrika staat er zigni op de kaart, een pikant rundvleesgerecht geserveerd op een injera. Hemels, als je het ons vraagt. De zigni is gekruid met berbere, een kruidenmengsel gemaakt van onder andere peper, knoflook, gember, basilicum en fenegriek. Sam importeert de berbere zelf vanuit Eritrea.
Goudsesingel 342a
Viva Afrika

Toen het concept van De Smaak van Afrika aansloeg, besloot Tesfai om een tweede zaak in Rotterdam te openen: Viva Afrika. Het zusje van, biedt een uitgebreidere kaart waarop ook veganistische gerechten staan. Tip: bestel de heweswas, een veganistische schotel voor twee personen. Hierop vind je kleine hapjes zoals toemtoemo (linzen) en hamli (spinazie). Je kunt bij dit feestmaal heerlijk scheuren, dippen en eten met injera’s.
Nieuwe Binnenweg 153a/b
Sallina’s
Heb jij ook keuzestress zodra je een menukaart openslaat? Geen paniek. Bij dit restaurant hebben ze de oplossing: de Sallina’s special. Je proeft hierbij alle gerechten van de kaart, geserveerd op injera’s. Geen ruimte meer voor een dessert? Bestel dan een Afrikaanse koffie. De groene koffiebonen worden voor je neus gebrand en vervolgens vanuit een authentieke koffiepot van klei geschonken.
Nieuwe Binnenweg 360