Het einde van het jaar vraagt om goede bubbels. Om het jaar goed af te sluiten gaan we daarom met Sligro op zoek naar zaken waar ze feestelijke champagne en cava schenken. Lees hier waar je het einde van 2024 (of de rest van het leven) kunt vieren in Rotterdam en omgeving.
Champagne
Madame Saigon

Madame Saigon is generaties geleden ontstaan in Vietnam en is sinds vorig jaar te vinden midden in het Rotterdamse in een zijstraat van de Witte de With. Je eet er vanzelfsprekend heerlijke Vietnamese gerechten die je met je gezelschap kunt delen. Ook is er een grote bar te vinden waar ze goede cocktails én champagne schenken. Sla deze Franse trots dus niet over op de Vietnamese kaart.
Zalmhuis

Een zaak waarvan de geschiedenis reikt tot het jaar 1863 is hoe dan ook het bezoeken waard. Het Zalmhuis begon als een markt waar onder andere zalm verkocht werd, later werd het een restaurant. Met uitzicht op het water of in de ‘gardenroom’ eet je van een kaart met wereldse invloeden. De zalm speelt een hoofdrol, maar ook de champagne mag je niet overslaan.
Ferry's
Bij Ferry’s op de Westblaak, wordt diversiteit gevierd. FERRY was ooit een magazine maar is nu uitgegroeid tot meeting spot van de Rotterdamse queercommunity. In deze dans- en nachtclub vloeien de cocktails, soda’s en bubbels rijkelijk, maar ook de nachtelijke trek wordt er gestild. Bij Ferry’s is er voor iedereen een plek en ontdek je je inner dragqueen- of king.
Westblaak 127
De Keuken van Floris

Bij Floris moet je zijn als je je wilt laten verrassen. Zonder menukaart krijg je namelijk een tiengangendiner voorgeschoteld en daarmee zijn ze – zoals ze zelf zeggen – niet geschikt voor de grote, lastige of snelle eter. Maar de liefhebbers van champagne, die kunnen hun geluk niet op. Bij het tiengangendiner wordt namelijk een bijpassend champagne-arrangement geserveerd. De verhouding 65% eten en 35% champagne maakt samen (minimaal) de 100% beleving.
Putaine

Studio Unfolded
Wie een woordje Frans spreekt, verwacht wellicht dat er bij Putaine vrouwen van lichte zeden rondlopen. Al zorgt in het geval van het Rotterdamse Putaine vooral het eten voor opwinding. In de Rijnhaven drijft het fine-dining restaurant op het grootste duurzame kantoor ter wereld. Het menu zit vol liefde en aandacht en ook de bubbels doen verlangen naar meer. De champagne op de kaart importeren ze namelijk (deels) zelf.
Cava
Savor & Nosh

Zeg je all day brunch? Dan zeggen wij: mimosa’s! Bij Savor & Nosh kun je de hele dag door genieten van zoet en hartig. En aan het einde van de dag bestel je een goede cocktail of bubbel. Ben je door de week op zoek naar een werkplek? Ook dan kun je bij Savor & Nosh terecht. Zo maak je van iedere dag een (lekker) feestje.
Pesca

Bij Pesca schuif je aan in hun ‘Theatre of Fish’. Bij deze shared dining experience geniet je van verse vis direct van de vismarkt. Verwacht geen traditioneel restaurant met menu’s of wit linnen. Hier staat de ervaring van het kiezen van de vis en bijgerechten centraal. En vergeet natuurlijk de cava niet. Er is niks lekkerder dan een goed stukje vis met een lekkere bubbel toch?
Villa on the Beach
Wil je het leven vieren? Dan ben je bij Villa on the Beach aan het juiste adres. Kruip in de winter achter het haardvuur, geniet van de prachtige zonsondergang en neem in de zomer plaats op het loungeterras met uitzicht op de Noordzee. Ook kun je hier de benen onder je lijf uit dansen. Het vakantiegevoel, zomer of winter, heb je hier altijd te pakken.
Zeekant 55 (Hoek van Holland)
Supermercado

In deze Latijns-Amerikaanse cocktailbar en restaurant kom je voor de streetfood vibes. En dat betekent voor ieder wat wils. Denk aan vlees, vegetarische en vegan gerechten en van Mexicaanse taco’s tot aan Peruaanse ceviche. Ook aan de kleinste lekkerbekken wordt gedacht, in de ‘Mini Mercado’ kunnen ze in de kidscorner hun eigen wereld in duiken. Zo kun jij van je welverdiende bubbel genieten.
Café Steijn
Bij Café Steijn is het ouderwets gezellig. Het is een ontmoetingsplek waar je met een big smile én een gevulde maag wegloopt. De lunch en diner worden met liefde op tafel gezet, en ook de borrels mag je niet missen. Wat dacht je van een klassieke Kir Royal? Drink deze mix van crème de cassis met bubbels en vier het afgelopen jaar met een zoete nasmaak.
De perfecte bubbel voor de feestdagen thuis en een passende (simpele) bite:
Wil je thuis indruk maken op je gasten met een goede bubbel en bijpassend hapje? Dan vertellen culinair adviseurs van Sligro Rotterdam, Laurens van Geest en Jeroen de Jong, wat je te doen staat.
Te beginnen bij de spijs. “Ik vind zelf een gerechtje met coquilles altijd erg lekker bij een goed glas champagne”, vertelt Laurens. “Een kort gebakken verse coquille met een sabayon van champagne en een chipje van gedroogde parmaham is een super feestelijke binnenkomer.”
En hoe je dat klaarmaakt? “Voor het gerechtje tik je au bain-marie een sabayon van champagne en eidooier en breng nog op smaak met wat peper en zout”, vertelt hij verder. “Dit schep je over de kort gebakken coquille die je in de schelp presenteert.
Maak chipjes in de oven van de parmaham door deze op 160 graden voor ongeveer een kwartier uit te bakken. Leg ze daarna op papier of een schone doek om het overtollige vet wat kwijt te raken en zodra ze afgekoeld zijn kun deze als een chipje gebruiken om het gerechtje mee te garneren.”
“Bij de Sligro koop je (nu in de folder) de Château de Bligny 6 Cépages, een champagne die bij dit gerechtje aangeraden wordt door de sommeliers”, vertelt de culinair adviseur. “Het is de enige champagne die (het woord) Chateau mag gebruiken op de fles, dit chateau is namelijk een familiedomein. Meestal wordt een champagne gemaakt van een blend van chardonnay, pinot noir en pinot meunier. Bij deze worden nog drie andere soorten druiven toegevoegd, namelijk: pinot blanc, arbane en petit meslier. Vandaar het getal 6 op de fles.”