Zo maak je thuis de lekkerste hapjes uit de horeca

Wil je bewijzen dat je ook zelf een ster in de keuken bent? Dat kan met de do it yourself pakketten die een aantal Rotterdamse restaurants hebben samengesteld.

31 Mrt 2020 Zara Ruisch

blogger Zara komt uit het Zeeuwse Middelburg maar is sinds kort inwoonster van Rotterdam. Ze heeft een grote liefde voor eten maar koken kan ze niet, dus gaat ze het liefst elke dag uiteten. Voor haar opleiding redactioneel medewerker loopt zij nu 9 maanden stage bij de Buik.

  • 31 Mrt 2020

Zo maak je thuis de lekkerste hapjes uit de horeca

Heb jij je afgelopen weken bijna suf besteld bij al je favoriete restaurants en wil je nu een keer bewijzen dat je ook zelf een ster in de keuken bent? Dat kan met de do it yourself pakketten die een aantal Rotterdamse restaurants hebben samengesteld. Als we hen moeten geloven kan iedereen aan de gang met deze stap voor stap uitgelegde recepten en heb jij een lekker menu voor jou en je gezelschap. Wil je ook thuis chef spelen? Lees dan vooral verder om er achter te komen welk pakket echt iets voor jou is.

​DIY Pizzabox van Old Scuola


We konden gelukkig al de geliefde pizza’s van Old Scuola afhalen en bestellen maar nu mogen we ze ook zelf maken. Op de site van Old Scuola heb je de keuze uit drie verschillende boxen: de prosciutto, de salame en de margherita box. Het is makkelijker dan je denkt, zo’n typische Napolitaanse Old Scuola pizza maken. In de Margherita box zitten bijvoorbeeld zes ingrediënten, pizza-deeg voor twee personen, Fior di latte, San Marzano tomatensaus, Parmiggiano regiano, basilicum en bloem.

De bereiding is als volgt: eerst strooi je wat bloem op de plek waar je te werk gaat, dit is belangrijk zodat de pizza niet gaat plakken aan de ondergrond. Daarna pak je het pizzadeeg uit de verpakking en rol je dit uit als een pizza vorm. Let op! Als je de echte bodem van de Old Scuola pizza wilt creëren is het heel belangrijk dat je de zijkanten niet aanraakt, wil je zien hoe ze dit bij Old Scuola doen? Kijk dat dit filmpje. Daarna is het tijd voor de tomatensaus, wanneer die goed verdeeld over de pizzabodem ligt kun je de Parmiggiano, de Fior di latte en de basilicum toevoegen. Tot slot kan de olijfolie over de pizza en dan is het een kwestie van in de oven doen en wachten tot je lekkere pizza klaar is. Bestel hier de box.

​Amarone

Na een brand van afgelopen zomer heeft Amarone in februari weer zijn deuren geopend. Dit was helaas van korte duur want door de huidige maatregelen mogen ook zij niet open voor publiek. Maar om de gasten toch te voorzien van de hun bijzondere gerechten hebben ze wat leuks bedacht. Met het team hebben zij een menu samengesteld waarbij je zelf gerechten kan afmaken op Michelin niveau. Zo maak je nog eens indruk bij de mensen voor wie je kookt. Het menu ziet er als volgt uit: pecannoten, Jordy’s desembrood, kalfswang met knol en truffel en kokos met mango en koffie met een brownie.

Het menu is al voor een groot deel af maar heeft hier en daar nog wat hulp nodig. Het brood moet op 190 graden voor 6 minuten afgebakken worden in de oven. Daarna kan je beginnen aan het hoofdgerecht. Verwarm de voorgebakken kalfswang zeven minuten op laag vuur of in de oven op 150 graden. Daarna kunnen de paddenstoelen worden toegevoegd en laat je die zo’n twee minuten meebakken. In de tussentijd laat je het zakje met knolselderij-truffel crème en de jus in heet water warm worden. Daarna is het tijd om je bord op te maken zoals ze dat in een echt sterrenrestaurant doen. Verdeel de crème netjes over borden, leg de kalfswang erbij en drapeer de paddenstoelen eromheen, strooi daarna de uien-crumble en de kalfsjus over de kalfswang en klaar je je hoofdgerecht.

Voor het dessert leg je de kokostaart op een bord, leg de mango erbij en strooi vervolgens de koffie ‘sneeuw’ erover. Daarna nog honger? Sluit dan af met de brownie en een kopje koffie. Zo verrukkelijk kan het leven nog steeds zijn. Bel naar 010-7200802 om de box te bestellen. 

​Burger it yourself Diego’s


Mis jij de prijswinnende burgers van Diego’s ook al zo erg? Dan hebben we goed nieuws voor je, de ‘burger it yourself box’ is namelijk in heel Rotterdam te verkrijgen. Heb je zin in de echte Classic of wil je liever de Bugles-burger een keer uitproberen? Dan maak je die toch gewoon in je eigen keuken! In de box zitten alle benodigdheden met een handleiding waar in stap voor stap verteld wordt hoe je de beroemde hamburgers van Diego’s bijna net zo lekker maakt als Diego zelf. Voor de BIY Classic betaal je €10,- de andere twee boxen, de Bugles-burger en de Veggie Classic zijn voor €15,- te bestellen.

​HMB

Ook thuis kun je meeproeven uit de keuken van HMB. Naast het volledige driegangen menu dat je kunt bestellen kun je ook zelf je keukenschort aantrekken en achter de pannen gaan staan. HMB biedt 200 gram ossenhaas, 200 gram entrecote, 200 gram rib-eye, zeetong en 150 gram tarbot aan van de beste kwaliteit als losse ingrediënten. Zoek een lekker recept op en laat jou kook skills zien.

​Rotterdam box

Kitchen of Heemskerk heeft een box samengesteld met genoeg ingrediënten voor een viergangen menu. Bestel de box en het wijst zich verder vanzelf, begin je diner met een Prosciutto crudo met burrata en grand cru olijfolie gevolgd door een courgettesoep met gerookte zalm en pijnboompitjes, voor het hoofdgerecht een lamsrugfilet met knolselderij, bospeen en portjus en als bijpassende afsluiter krijg je vier soorten kazen of pecanpie. Voor bij de koffie later op de avond krijg je cantuccini.

​Dunya’s Taartenatelier

Binnenkort jarig, iets te vieren of gewoon zin in een stuk taart? Bestel dan de DIY-cake bij Dunya’s Taartenatelier. Zij bakken de cake en jij doet de rest. Laat je creativiteit gaan en pak de spuitzak die in het pakket zit om je cake te versieren hoe jij dat wilt. Inspiratie nodig? Kijk dan dit filmpje op de Facebook van Dunya’s Taartenatelier waar ze een voorbeeld en uitleg geven over hoe je de cake kunt versieren. 

​Meat’s Steak Away

Kan jij ook niet wachten tot je weer kan genieten van een goed stuk vlees bij Meat? Dan hebben we goed nieuws. Het restaurant is namelijk begonnen met de Meat’s Steak Away. Dit houdt in dan zij wekelijks pakketten gaan samenstellen met stukken rundvlees zodat jij thuis hiervan de lekkerste gerechten kan bereiden. In het eerste pakket zat 160 gram kogel om carpaccio van te snijden met daarbij truffelmayonaise, basilicumolie, pijnboompitten en Parmezaan, 180 gram tartare vlees met daarbij sjalot, kappertjes en augurk, twee entrecotes, twee stukken biefstuk, twee burger en een tournedos.

Weet je nog niet zo goed hoe je zo’n stuk vlees bereidt of heb je gewoon een beetje inspiratie nodig? Kijk dan op de bijzittende kaartjes met recepten. Zo kan er bijna niks mis gaan en is het net alsof je weer aan het genieten bent van je favoriete gerecht bij Meat maar dan gewoon in je eigen woonkamer.

​Dudok


Trek je bakschort maar alvast uit de kast want de beroemde appeltaart van Dudok kun je nu ook gewoon in je eigen keuken maken. Met de Dudok appeltaart do it yourself box ontvang jij alle benodigdheden die je nodig hebt voor deze heerlijke taart inclusief het deeg wat al door de bakkers bij Dudok zelf is klaar gemaakt, het recept daarvan blijft natuurlijk strikt geheim.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Casa Thai opent een tweede locatie met focus op Thais comfort food

Casa Thai heeft een tweede vestiging geopend op de Eendrachtsweg, met een focus op Thais comfortfood.

Trakteer een stadsgenoot: Warm bakkie voor de stad brengt licht in de donkere dagen

De Buik en Rotterdamse Warme Winter Weken lanceren Warm bakkie voor de stad: doe ook mee en deel de warmte deze decembermaand

Stem nu op jouw Rotterdamse Favoriete Nieuwkomer van 2025!

Het beste nieuwe restaurant van Rotterdam? Dat bepaal jij! Er kan nu gestemd worden op de Favoriete Nieuwkomer van 2025.