Een derde restaurant aan de Erasmusbrug: Wine and Dine

Restaurant Wine and Dine heeft zich aan de voet van de Erasmusbrug gevleid. Je hebt er voor een betaalbare prijs veel keuze uit wijn/spijs-combi's.

6 Jan 2015 Wim de Jong

blogger Wim is mede-oprichter van De Buik en was er tot 1 juli 2015 aan verbonden.

Een derde restaurant aan de Erasmusbrug: Wine and Dine

Met Prachtig, HMB en Wine and Dine liggen er aan weerszijden van de Erasmusbrug nu drie restaurants die de uitstraling van dit stukje Rotterdam nog wat versterken. Uiteraard mikt ook het pas geopende Wine and Dine op toeristen die stad en rivier hier op hun mooist willen zien. Maar Rotterdammers zullen de weg erheen eveneens wel weten te vinden.

Jij zegt het. Wat voegt de zaak dan precies toe aan het restaurantaanbod in de omgeving? Wine and Dine ligt net om de hoek van het Willemsplein aan de Zalmstraat, aan de rand van het Scheepvaartkwartier. In de onmiddellijke nabijheid zitten weliswaar al de nodige goede restaurants zoals Huson, Loos en Wereldmuseum, maar vergeleken bij die zaken lunch en dineer je bij Lou Borrani toch net wat betaalbaarder en informeler. Da's ook wel eens fijn voor zakenlui. En zeker voor al die dagjesmensen die ook nog naar de Spido, de Euromast en/of een musical in het Luxor willen.

Lou Borrani? Ja, gewoon 'Lou' hoor voor nogal wat Rotterdammers, want heel wat plaatsgenoten kennen hem al sinds de jaren dat hij als sommelier werkte in De Engel en Parkheuvel. Lou heeft er veel gasten wijn leren kiezen en drinken. Vervolgens was hij eigenaar van La Enoteca aan de Eendrachtsweg, dat vorig jaar jammer genoeg zijn deuren moest sluiten, en nu is hij als restaurateur dus opnieuw begonnen met Wine and Dine. Gasten van de toprestaurants waar hij eerder werkte, weten hem er moeiteloos te vinden. 

Afgaand op zijn naam vermoed je dat hij er een Italiaanse kaart voert. Nou nee, ten eerste: Lou is van Zwitserse herkomst. Zijn opa kwam ooit als metselaar naar Schiedam en is daar met zijn familie gemakkelijk verhollandst. Ten tweede: Lou denkt in culinair opzicht en met zijn brede ervaring ook niet in termen van roots. Hij wil dat mensen bij hem altijd lekker moeten kunnen eten en drinken, en dat hoeft dan niet per se Italiaans òf Frans of zelfs maar Zwitsers te zijn. Lou serveert comfort food dat zich internationaal bewezen heeft - laat dat de gemene deler van de Wine and Dine-kaart maar zijn.

Sehr gut, wat mogen we dan zoal verwachten? Ja, vieles! Bij Wine and Dine kun je onder meer Flammkuchen, antipasti, pasta's, pinxtos, charcuterie en schaal- en schelpdieren bestellen. Een proeverij van vleeswaren bijvoorbeeld kost €14, tapas zijn er vanaf vier euro. Ontbijten kun je er ook, de zaak is al vroeg open. Daarnaast is er 's avonds voor €50 het Wine and Dine-menu waarbij chefkok Karim Aggoun (voorheen onder meer l'Ouest) je in vier gangen laat kiezen: vis, vlees, schaaldieren, salades, een eenpansgerechtje, nou ja, er is van alles mogelijk. Inbegrepen bij dat menu zijn vier bijpassende glazen kwaliteitswijn, want Lou Borrani verloochent zijn expertise als sommelier natuurlijk niet. Op fles heeft hij wijnen van twee tientjes tot €350, de prijs van een glas begint zo'n beetje rond de vier euro.

Wat heb je er zelf gedronken en gegeten? Voor twee personen een aangekleed menu - om de boel maar even grondig te verkennen. Twee glaasjes Cavallotto Pinner's (witte pinot noirs) en tweede rode (barolo) van hetzelfde huis uit de Piemonte. Die gingen onder meer vergezeld van een voorgerecht van burrata (mozzarella en room) met artisjok en gekarameliseerde vijg, daarna proefden we achtereenvolgens chipirones (kleine inktvisjes), coquilles in bouillabaisse, cassoulet met eendelever en chorizo, en een kwarteltje met granaatappel. Alles net zo lekker als je je voorstelt, en met liefde en zorg gepresenteerd. 

Komen we terug? Maar doen hè? Een restaurant met cassoulet op de kaart, dan kun je bij ons al niet meer stuk. En de Erasmusbrug ligt er dus werkelijk aan je voeten. Dat is ook zonder dat je eroverheen hoeft al een belevenis.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Pit 7 Jan 2015, 9:35

Zitten die stoelen ook een beetje?

Adriana 7 Jan 2015, 18:17

Ben er geweest. Vond het een aanfluiting. Er zaten 3 mensen in de zaak en toen ging het personeel eten. Of we daarvoor even wilden bestellen. Vond het een ongezellige, koude zaak. Hoop dat het nog goedkomt daar.

Wendy 9 Jan 2015, 11:37

Wat een gezelligheid!! Heerlijk gegeten...lekkere bijpassende wijnen en super vriendelijke bediening! We komen snel weer een terug!!!

Anne 9 Jan 2015, 22:09

Echt een aanrader! Uitgebreid geluncht vanmiddag met een tafel vol tapas en heerlijke wijn! Bediening en ontvangst was ook top!

Lees ook deze verhalen
De beste kapsalon van Rotterdam volgens de lezers van de Buik

Friet, shoarma, gesmolten kaas, salade en knoflooksaus: dit zijn de beste kapsalons van Rotterdam volgens de lezers van de Buik van Rotterdam.

Mango lassi, pani puri en meer: een avond bij Bombay Curry House

Ontdek Bombay Curry House: klassieke en verrassende Indiase gerechten, verse naan, tandoori en heerlijke mango lassi.

De Pizzabakkers vernieuwd: vertrouwde smaken in een fris jasje

De Pizzabakkers is vernieuwd maar wel vertrouwd. Wij schuiven maar al te graag aan op het vernieuwde terras om dat zelf te ervaren.