Like a walk in The Park, dineren in de binnentuin

Ontspannen dineren middenin de drukte van de stad, maar dan in rust die de binnentuin van The Park biedt. Met de beste gerechten van Erik van Loo.

30 Apr 2015 Julia Miteva

blogger Julia is van origine Moldavisch en verhuisde op haar tiende naar Nederland. Het liefst schrijft, eet en reist ze.

Restaurant toevoegen aan favorieten

The Park

Westersingel 70, Rotterdam Maaltijd: OntbijtLunchDiner Stadsdeel: Centrum Keuken: Internationaal Prijsniveau: Wat duurder Bekijk restaurant
  • 30 Apr 2015

Like a walk in The Park, dineren in de binnentuin

Aan een van de mooiste singels van Rotterdam, de Westersingel, ligt restaurant The Park. Al bijna één jaar is het restaurant hier te vinden en deze zomer opent het zijn nieuwe terras in de binnentuin. De mooie groene binnentuin ligt middenin het centrum, maar is toch zen. Je luncht of dineert hier de signatuurgerechten van sterrenchef Erik van Loo, van de hand van chefkok Richard de Vries.

The Park is op het eerste gezicht een chic etablissement, maar als je beter naar het interieur kijkt, ontdek je al snel een casual randje. Een goed doordachte styling met blauwe, grijze en bruine accenten. Een mix van verschillende materialen en structuren geeft The Park een moderne touch.

Deze moderne touch is niet alleen in het interieur maar ook op het bord verwerkt. Hoe kan het ook anders met Erik van Loo, chefkok bij Parkheuvel, aan het roer. Het mooie aan The Park is dat de prijzen een stuk vriendelijker zijn, maar de gerechten wel aan de kwaliteitsstandaarden van Van Loo voldoen. Ook vandaag, tijdens een lunchproeverij, houdt Erik alles nauwlettend in de gaten.

We zijn uitgenodigd in de binnentuin, waar we mogen genieten van een heerlijke lentelunch. Helaas werkt de zon vandaag niet echt mee, maar dat mag de pret niet drukken. Het menu belooft de lente tot leven te brengen. Samen met Erik van Loo laat chefkok Richard de Vries zich inspireren door het aanbod van lente- en zomerproducten.

Ziltige lentesmaken

Het is iets te veel van het goede om over alle gerechten uit te wijden, dus dan maar alleen mijn favorieten. We starten buiten op de gloednieuwe patio met vier amuses. Eén ervan is kroketjes van knolselderij-goulash met aioli-dip. Met de krokante buitenlaag en de licht zoete vulling lijken de kroketjes wel snoepjes. Hebberig word ik ervan. Na deze plagerij verwent Richard ons met oesters (fines de claire) met verschillende texturen van komkommer en borage-cress. De komkommersorbet onderin de schelp is een aandachtstrekker. Heerlijk fris en werkt perfect met de ziltige smaken van de oester en de borage. Bij de amuses en oesters drinken wij Laurent Perrier brut. Een frisse en licht fruitige champagne met een ongebruikelijk hoge chardonnay percentage (45%).

Speciaal gebrouwen bier

We worden verder verwend met een kleurrijke voorjaarssalade van kreeft uit de Oosterschelde, met grapefruit en passievruchtenschuim onder begeleiding van Parkheuvels Bier van de Overkant. Dit frisse biertje van de Kaapse Brouwers wordt speciaal voor Parkheuvel gebrouwen en is uiteraard ook bij The Park te bestellen. Nou ben ik geen bierkenner en eigenlijk ook niet echt een liefhebber, toch drinkt deze lichte en aromatische pale ale met accenten van citrus gemakkelijk weg. Wellicht moet ik bier toch nog maar een kans geven.

Sprakeloos genieten

We vervolgen de lunch binnen aan een grote, mooi gedekte, ronde tafel. Voor ons hebben we een speels ogend gerecht. Een eierschaal met daarin een gebakken kwartelei, asperges, huisgerookte zalm en een romige dressing. Het ziet er prachtig uit, bijna zonde om van te proeven … bijna. Het geheel heeft een frisse nasmaak en vormt een mooie combinatie met de fruitige chardonnay Chassagne Montrachet, Luis Jadot 2012 die erbij wordt geschonken. Het geknipte eitje behoort tot een van mijn favorieten, net als de rode fruitsoep als nagerecht. Een fraai toetje met aardbeien, bramen, blauwe bessen, frambozen en casis-sorbet in een coulis van rood fruit, afgetopt met knapperige cornflakes. Ik geloof dat ik geen woord heb gezegd tijdens deze gang, alleen maar genoten. Dit is wat mij betreft de must-taste tijdens een bezoek aan The Park.

Op de foto van ROBBERT SO KIEM HWAT: chef Richard de Vries, op de achtergrond Erik van Loo.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Bentō Café, een oase van rust op het Weena

Bentō Café heeft sinds de renovatie een vernieuwde plek met open koken, huisgemaakte onigiri en binnenkort ook merchandise.

Tim by Harries: dineren met lef en vakmanschap

De Buik ging langs bij restaurant Tim by Harries aan de Hoogstraat: gedurfde gerechten, verrassende wijnen en je wordt uitgedaagd en verrast.

De signature dishes van Cees Helder en François Geurds op een avond: tarbot versus piccalilly

Driesterrenchef Cees Helder kookte nog een keer zijn klassieke topgerechten, samen met François Geurds. Een vergelijking tussen hun signature dishes.