Eten in mediterrane sfeer bij Opporto

Opporto is een nieuwe zaak in de Hofbogen. Mediterranee midden in Rotterdam. Eet er een seafood-platter of een biologisch boerderijkippetje.

3 Sep 2015 René Quist

blogger René is journalist, pr-adviseur en mensen-mens. Maar bovenal is hij Rotterdammer met grote voorliefde voor eten en drinken.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Opporto

Raampoortstraat 10, Rotterdam Maaltijd: LunchDiner Stadsdeel: Noord Keuken: Mediterraans Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Eten in mediterrane sfeer bij Opporto

Opporto is in juli stilletjes neergestreken in de Hofbogen. Het restaurant heeft een mediterrane keuken met veel vis. Bij Opporto waan je je direct in een restaurant aan de Middellandse Zee. Bestel een seafood-platter of een prachtig kippetje buiten de kaart. Vandaag gaat Opporto officieel open.

De ogen van sous-chef Willem Laven glimmen. ‘Ik heb heerlijke boerderijkippetjes. Zal ik die nog even voor jullie klaarmaken? En zonder het antwoord af te wachten beent hij al weg naar de keuken van Opporto. En even later liggen de filets in de boter. ‘Even kort aanbraden en dan in de oven nagaren. Beetje zout, beetje peper. Meer heeft dit kippetje niet nodig.' En zo zitten we na een vijf-gangendiner tegen middernacht nog een heerlijk filetje te verorberen.

Aan enthousiasme ontbreekt het niet bij Opporto. De serveerster is de lach zelve. En als er dan iets misgaat aan tafel, wordt het soepeltjes opgelost. Soms is het te merken dat Opporto net open is. 

opporto-serveerster

 

Opporto is bezoek waard

Opporto-interieur-stoelen

Opporto is zonder meer een bezoek waard. De gewelven van de Hofbogen maken het interieur tot een authentieke locatie. Je waant je direct in een restaurant ergens aan de Middellandse Zee. Opporto is ruim opgezet. Je ziet er op comfortabele banken of stoelen. En je voelt je direct op je gemak.

Anders dan de naam doet vermoeden is Opporto geen Portugees restaurant. Nee, Opporto wil echt mediterrane gerechten reserveren. Denk aan bisque (schaaldierensoep), gebakken sardientjes, cataplana (gestoomde zeevruchten) en uiteraard de seafood-platter, maar ook een tournedos en pasta met zwammen.

Opporto-seafood-platter

Wij aten het breekbrood en de sardientjes vooraf. Als hoofd konden we niet om de cataplana heen. Stel je een enorme pan vol schaaldieren voor, gestoomd met groente en geserveerd in diezelfde koperen pan waarin het bereid is. Smullen!

Opporto-cataplana

Opporto is een grote zaak, om niet te zeggen enorm. Toch voelt het geen moment als te groot. Het restaurant is opgesplitst in verschillende delen. Zo is er een loungegedeelte en achterin kun je apart met een groep dineren. De bar staat prominent midden in de zaak en is een eyecatcher. Ook voor lunch kun je terecht bij Opporto. Je eet er een smakelijke uitsmijter of bijvoorbeeld een sandwich kaas met mosterd en natuurlijk de al eerdergenoemde mediterrane gerechten.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Kooker. 3 Sep 2015, 11:40

Mooie zaak zo te zien op de foto en ook de gerechten die hier worden getoond zien er mooie uit en wat de schaaldieren bordjes voldoende.Maar als Opporto verstandig is doe hij/zij wat aan haar prijzen,want welke gek gaat 15.50 euro voor een bordje spaghetti betalen of 8 euro voor een flensje.De geachte klanten zijn heen pin automaat..Er zijn wel meer mooie zaken verdwenen die gewoon te duur waren terwijl is een goede maaltijd brachten.Het welslagen van een goed lopend restaurant is niet alleen wat zij op tafel brengen maar ook prijsbeheersing.

lies 7 Okt 2015, 15:57

Het lijkt me een heerlijke verrassing om bij dit restaurant een diner voor twee te winnen

Lees ook deze verhalen
Chef Michael van der Kroft van Tres over andere smaakmakers dan zout

De Buik spreekt smaakmaker Michael van der Kroft, de chef van Restaurant Tres die net een Groene Ster toegekend kreeg van Michelin.

15x Franse bistro’s en brasserieën

Als je op de Franse toer wilt, zit je prima in Rotterdam. Hierbij een lijst brasserieën en bistro's voor iedereen die zich in la douce France wil wanen.

Bij de nieuwe Bar Kruk hoef (en wil) je straks niet meer weg

Klaartje van den Dool van Klaar Gemaakt opent binnenkort Bar Kruk, in Blijdorp. De kaart is gevuld met kleine gerechtjes en goede (alcoholvrije) wijnen.