Opporto is in juli stilletjes neergestreken in de Hofbogen. Het restaurant heeft een mediterrane keuken met veel vis. Bij Opporto waan je je direct in een restaurant aan de Middellandse Zee. Bestel een seafood-platter of een prachtig kippetje buiten de kaart. Vandaag gaat Opporto officieel open.
De ogen van sous-chef Willem Laven glimmen. ‘Ik heb heerlijke boerderijkippetjes. Zal ik die nog even voor jullie klaarmaken? En zonder het antwoord af te wachten beent hij al weg naar de keuken van Opporto. En even later liggen de filets in de boter. ‘Even kort aanbraden en dan in de oven nagaren. Beetje zout, beetje peper. Meer heeft dit kippetje niet nodig.' En zo zitten we na een vijf-gangendiner tegen middernacht nog een heerlijk filetje te verorberen.
Aan enthousiasme ontbreekt het niet bij Opporto. De serveerster is de lach zelve. En als er dan iets misgaat aan tafel, wordt het soepeltjes opgelost. Soms is het te merken dat Opporto net open is.

Opporto is bezoek waard

Opporto is zonder meer een bezoek waard. De gewelven van de Hofbogen maken het interieur tot een authentieke locatie. Je waant je direct in een restaurant ergens aan de Middellandse Zee. Opporto is ruim opgezet. Je ziet er op comfortabele banken of stoelen. En je voelt je direct op je gemak.
Anders dan de naam doet vermoeden is Opporto geen Portugees restaurant. Nee, Opporto wil echt mediterrane gerechten reserveren. Denk aan bisque (schaaldierensoep), gebakken sardientjes, cataplana (gestoomde zeevruchten) en uiteraard de seafood-platter, maar ook een tournedos en pasta met zwammen.

Wij aten het breekbrood en de sardientjes vooraf. Als hoofd konden we niet om de cataplana heen. Stel je een enorme pan vol schaaldieren voor, gestoomd met groente en geserveerd in diezelfde koperen pan waarin het bereid is. Smullen!

Opporto is een grote zaak, om niet te zeggen enorm. Toch voelt het geen moment als te groot. Het restaurant is opgesplitst in verschillende delen. Zo is er een loungegedeelte en achterin kun je apart met een groep dineren. De bar staat prominent midden in de zaak en is een eyecatcher. Ook voor lunch kun je terecht bij Opporto. Je eet er een smakelijke uitsmijter of bijvoorbeeld een sandwich kaas met mosterd en natuurlijk de al eerdergenoemde mediterrane gerechten.