Stilletjes opende Jamie Oliver's Jamie's Italian, dit weekend haar deuren. Tevens is dit de eerste Jamie's Italian in Nederland. Vallen wij Rotterdammers even met ons neus in de boter, want Jamie's culinaire paradijs bevindt zich bij ons, in de Markthal.

Jamie’s Italian beschikt over een sfeervolle ambiance. Het interieur heeft een robuust karakter en de zaak is intiem verlicht. De hompen vlees en de verse groentes en kruiden die boven de bar hangen zorgen voor een Italiaanse uitstraling. Met de Brits sprekende chefs waan je je in het thuisland van Mr. Oliver en het uitzicht op de markthalkramen herinnert je eraan dat je in hartje Rotterdam zit.
Zoals onderhand bekend is valt mij (Jet) het kiezen zwaar, zeker als het eten betreft. En mijn disgenoot (René) vindt veel verschillende gerechten fijn. Een zeer goed idee van de ober dus om van alles op tafel neer te zetten en ons zo een tour door de keuken te laten ervaren. Wat vervolgens op tafel verschijnt is niet gering. Onze favoriete gerechten zetten we hieronder op een rij, met het commentaar van ons beiden.
Voorgerecht bij Jamie's Italian

Jet: ‘De Italiaanse nacho’s: gefrituurde ravioli gevuld met drie soorten kaas, geserveerd met een arrabiatiadip. De ravioli is lekker krokant, de kaas zacht en smaakvol en de arrabiatiadip met een licht pikantje. De nacho’s zijn een perfecte snack om te delen.’
René: ‘Een plankje met salami, pepers en mozzarella, een betere manier om een diner te beginnen is er niet, maar daar onderscheidt Jamie’s Italian zich niet. Wel met de inktvis. Lichte citroensmaak, mals en perfect laagje beslag.’
Hoofdgerecht bij Jamie's Italian

Jet: ‘Lamskoteletten ‘Scottadita’ (verbrande vinger). Hier worden de lamskoteletten onder de steen gegrild en daarna snel met de handen van het vuur gegraaid. Bij Jamies Italian mag je je koteletjes zelf garneren. Het malse lamsvlees wordt geserveerd op een plank met daarop apart een yoghurtdip, geroosterde notenkruimels, munt en een rode uiensalade. Deze eten we zonder bestek, gewoon dippen die hap. De met een vleugje citroen bereide koteletten worden geserveerd met polentafrieten: maismeelfrieten bereid met rozemarijn en Parmezaan.’
René: ‘Voor een goede pasta arrabiata kun je mij ’s nachts wakker maken. Die bij Jamie’s Italian is er eentje die in Italië niet misstaat. Stevige bite van de pasta, een minimaal laagje rode saus, maar wel enorm veel smaak.’

Dessert bij Jamie's Italian

Jet: ‘The Naked Chef verrast mij met zijn cheesecake. Het beslag van het dessert bestaat uit twee lagen: een fluweelzachte laag mascarpone met daarop een lobbige laag merengue. De bodem heeft een wat moutige smaak wat de cheesecake pit geeft. De zwarte bessen en een citroen crème maken het kunstwerk af.
René: ‘Eten bij een Italiaan zonder pannacotta? Dat kan toch niet...’
Wat je bij Jamie’s Italian uitgeeft heb je zelf in de hand. Voor nog geen 25 euro kun je genieten van een snack, een pasta, een goed glas wijn en zelfs een dessert.

Je kunt het ook groots aanpakken door de vele antipasti te delen en je lamskotelet of ribstuk te combineren met een flinke keuze aan bijgerechten en salades. Drink na afloop vooral nog een cocktail aan de bar. Een heerlijk avondje is hoe dan ook gegarandeerd.