Jamie's Italian Italiaans eten op z'n Brits

Jamie's Italian is begin oktober open gegaan in de Rotterdamse Markthal. Wij delen onze favorieten met jullie, inclusief smakelijke foto's.

8 Okt 2015 Jet Reijmer

blogger Jet houdt van eten en schrijven, en combineert deze twee dan ook wanneer mogelijk. Zij studeert aan de School voor Journalistiek in Utrecht.

Jamie's Italian Italiaans eten op z'n Brits

Stilletjes opende Jamie Oliver's Jamie's Italian, dit weekend haar deuren. Tevens is dit de eerste Jamie's Italian in Nederland. Vallen wij Rotterdammers even met ons neus in de boter, want Jamie's culinaire paradijs bevindt zich bij ons, in de Markthal.

Jamie-Oliver

Jamie’s Italian beschikt over een sfeervolle ambiance. Het interieur heeft een robuust karakter en de zaak is intiem verlicht. De hompen vlees en de verse groentes en kruiden die boven de bar hangen zorgen voor een Italiaanse uitstraling. Met de Brits sprekende chefs waan je je in het thuisland van Mr. Oliver en het uitzicht op de markthalkramen herinnert je eraan dat je in hartje Rotterdam zit.

Zoals onderhand bekend is valt mij (Jet) het kiezen zwaar, zeker als het eten betreft. En mijn disgenoot (René) vindt veel verschillende gerechten fijn. Een zeer goed idee van de ober dus om van alles op tafel neer te zetten en ons zo een tour door de keuken te laten ervaren. Wat vervolgens op tafel verschijnt is niet gering. Onze favoriete gerechten zetten we hieronder op een rij, met het commentaar van ons beiden.

Voorgerecht bij Jamie's Italian

Nachos-Jamies-Italian

Jet: ‘De Italiaanse nacho’s: gefrituurde ravioli gevuld met drie soorten kaas, geserveerd met een arrabiatiadip. De ravioli is lekker krokant, de kaas zacht en smaakvol en de arrabiatiadip met een licht pikantje. De nacho’s zijn een perfecte snack om te delen.’

René: ‘Een plankje met salami, pepers en mozzarella, een betere manier om een diner te beginnen is er niet, maar daar onderscheidt Jamie’s Italian zich niet. Wel met de inktvis. Lichte citroensmaak, mals en perfect laagje beslag.’

Hoofdgerecht bij Jamie's Italian

Jamies interieur

Jet: ‘Lamskoteletten ‘Scottadita’ (verbrande vinger). Hier worden de lamskoteletten onder de steen gegrild en daarna snel met de handen van het vuur gegraaid. Bij Jamies Italian mag je je koteletjes zelf garneren. Het malse lamsvlees wordt geserveerd op een plank met daarop apart een yoghurtdip, geroosterde notenkruimels, munt en een rode uiensalade. Deze eten we zonder bestek, gewoon dippen die hap. De met een vleugje citroen bereide koteletten worden geserveerd met polentafrieten: maismeelfrieten bereid met rozemarijn en Parmezaan.’

René: ‘Voor een goede pasta arrabiata kun je mij ’s nachts wakker maken. Die bij Jamie’s Italian is er eentje die in Italië niet misstaat. Stevige bite van de pasta, een minimaal laagje rode saus, maar wel enorm veel smaak.’

Jamies-Italian-vis

Dessert bij Jamie's Italian

Cheescake-Jamies-Italian

Jet: ‘The Naked Chef verrast mij met zijn cheesecake. Het beslag van het dessert bestaat uit twee lagen: een fluweelzachte laag mascarpone met daarop een lobbige laag  merengue. De bodem heeft een wat moutige smaak wat de cheesecake pit geeft. De zwarte bessen en een citroen crème maken het kunstwerk af.

René: ‘Eten bij een Italiaan zonder pannacotta? Dat kan toch niet...’

Wat je bij Jamie’s Italian uitgeeft heb je zelf in de hand. Voor nog geen 25 euro kun je genieten van een snack, een pasta, een goed glas wijn en zelfs een dessert.

Jamies-Italian-buitenkant

Je kunt het ook groots aanpakken door de vele antipasti te delen en je lamskotelet of ribstuk te combineren met een flinke keuze aan bijgerechten en salades. Drink na afloop vooral nog een cocktail aan de bar. Een heerlijk avondje is hoe dan ook gegarandeerd.

 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Fried Enting 9 Okt 2015, 16:15

afgelopen dinsdag 6 oktober bij namie's gegeten. Ondanks dat maar 20 % reserveringen per dag geaccepteerd wordt (de rest is inloop) behoorden wij tot de gelukkige die een reservering hadden. Wij werden op de eerste verdieping geplaatst en hadden met ons 5 koppige gezelschap een prima plek. Alle hoge verwachtingen werden waar gemaakt: het eten was heerlijk vis, steak en voor- en nagerechten werden door ons gezelschap bejubeld. Echter wat onze avond kompleet maakte was de ongelofelijk goede bediening en communicatie van de ons toegewezen serveerster. Een voorbeeld voor vele horeca gelegenheden ! Wij komen zeker terug ....

Lees ook deze verhalen
Mango lassi, pani puri en meer: een avond bij Bombay Curry House

Ontdek Bombay Curry House: klassieke en verrassende Indiase gerechten, verse naan, tandoori en heerlijke mango lassi.

De Pizzabakkers vernieuwd: vertrouwde smaken in een fris jasje

De Pizzabakkers is vernieuwd maar wel vertrouwd. Wij schuiven maar al te graag aan op het vernieuwde terras om dat zelf te ervaren.

Dit zijn de tien beste terrassen volgens Rotterdam, stem nu op jouw favoriet!

Welk terras verdient jouw stem in de zoektocht van Ondernemen010 en de Buik naar het mooiste terras van 2025?