Over La Pizza en het verschil tussen lekker en erg lekker

Het blijft moeilijk kiezen voor Erik Gille: neemt hij een antipasto of een pizza? Maar eindelijk komt hij ertoe om een pizza te nemen. Bij La Pizza nog wel

15 Apr 2014 Erik Gille

blogger Erik = Copy Culinair, de copywriter die schrijft met z'n smaakpapillen. Steekt voor De Buik zijn neus in smakelijke zaken.

Restaurant toevoegen aan favorieten

La Pizza

Scheepstimmermanslaan 21, Rotterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: Centrum Keuken: Italiaans Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Over La Pizza en het verschil tussen lekker en erg lekker

Laatst schreef ik over hoe ik bij La Pizza alweer geen pizza at. Sterker nog, hoe ik bij La Pizza nog nooit pizza had gegeten. Mensen waren het met me eens dat juist de antipasti hemels waren, maar bijna iedereen vond ook dat de pizza's de moeite meer dan waard waren. Als culinair stukjestikker zit je dan in een lastig parket: er is niks mis met pizza eten, maar wél met het versmaden van de antipasti.

Goed, ik ging voor de herkansing. Zo'n experiment moet je natuurlijk goed voorbereiden. Eerst maar eens naar de sauna om mild gestemd en ontspannen gestoomd de avond tegemoet te treden.
Volledig zen en in vrede met de wereld komen we aan bij La Pizza. Op woensdagavond, gelukkig wel plek. Witte wijn, de kaart in de aanslag. Een andere dame in de bediening dan de vorige keer, maar minstens zo enthousiast. Ze lepelt een lijst prachtige specials op. Pizza's komen in groot en klein, dus één gang antipasto kan best. Wéér de polpo, omdat die crimineel lekker is, én de rauwe zwaardvis met kappertjes en radicchio. Hoei, wat een smaken.

H?h?, eindelijk bestelt Erik dan toch een pizza

Zo begin ik toch weer te twijfelen. Vastgehouden en onder whatsapp-dwang van medebuikers bestel ik dan toch eindelijk een pizza. Het wordt die met de welluidende naam pizza acciughe. De kaart belooft me een creatie met tomaat, mozzarella en een dressing van gesmoorde ui, ansjovis, knoflook en chilipeper. Trommelend met de vingers op tafel en nerveus slokjes nemend van mijn tweede wijn, een merlot, wacht ik af. Want je weet het niet mensen, het kan tegenvallen. Dromen, duigen, dat werk.
lapizzaDaar komen de borden. Tafelgenoot H. had een calzone besteld. Vind ik persoonlijk gekke dingen, mijn eten moet niet op een tent lijken. H. prikt erin en het geheel stort niet in. Wat volgens hem een goed teken is.
Mijn pizza, ik had een kleine besteld, geurt me uitnodigend tegemoet. Met dichtgeknepen ogen neem ik een hapje. Tjongejonge. Volle smaken en een goede combinatie, meer moet je van een pizza niet verwachten. Tevreden val ik aan. Klein is fijn, maar groot is wel beter, bedenk ik achteraf.
Tafelgenoot H. filosofeert bij de koffie over het begrip pizza. 'Het is toch een kwestie van smaak. Dikkere bodem, flinterdunne bodem, luchtige bodem of knapperige bodem, elk gebied heeft zijn eigen variant. Als-ie maar goed gemaakt is.'
En zo is het.
Eén ding weet ik zeker, ik heb er een pizza-adresje bij. Hoewel ik, als ik heel eerlijk ben, die antipasti eigenlijk nog steeds nét iets lekkerder vind. Maar de keus tussen erg lekker en heel erg lekker is er eigenlijk geen.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Merel 15 Apr 2014, 10:35

Leuke review!Ben je al eens bij Angelo Betti en O'Pazzo geweest? Hoe zie je de pizza van La Pizza in vergelijking tot die van Angelo Betti en O'Pazzo? Naar mijn mening heeft Angelo Betti de állerlekkerste pizza's van Rotterdam, gevolgd door O'Pazzo. Ik ben benieuwd naar je antwoord!

Carmen 15 Apr 2014, 10:42

De pizza acciughe is idd heerlijk. Tip voor de volgende keer naast de antipasti de pizza orecchioni e patate proberen. Hemels...mozzarella, oesterzwam, aardappel, peterselie, knoflook en zwarte peper

Erik 15 Apr 2014, 10:44

Ha Merel. Over dat vraagstuk schreef ik hier al eerder: http://www.debuikvan.nl/rotterdam/uit-eten/321-pizza-van-o-pazzo-snijden-en-met-je-handen-eten Wie de allerlekkerste pizza heeft? Ik ben er nog niet uit...

Merel 15 Apr 2014, 11:34

Oh wat leuk! Ik ga het meteen even lezen.

Smithe52 21 Apr 2014, 3:37

Enjoyed examining this, very good stuff, thankyou . While thou livest keep a good tongue in thy head. by William Shakespeare. dekkbdbaafecfdae

fonz wenehenubun wenehenubun 3 Jul 2022, 19:04

Angelo Betti is toch wel een stuk beter van smaak, ja toch wel de beste van Rotterdam. Zij waren ook de alle eerste in Rotterdam. Angelo Betti, kleinzoon de vierde generatie.

fonz wenehenubun wenehenubun 3 Jul 2022, 19:04

Angelo Betti is toch wel een stuk beter van smaak, ja toch wel de beste van Rotterdam. Zij waren ook de alle eerste in Rotterdam. Angelo Betti, kleinzoon de vierde generatie.

fonz wenehenubun wenehenubun 15 Jul 2022, 10:06

Happy Italy geen wachttijden en overheerlijke pizza's bediening is goed, zijn geen schoolkinderen. De prijzen zijn zeer redelijk

fonz wenehenubun wenehenubun 15 Jul 2022, 10:06

Happy Italy geen wachttijden en overheerlijke pizza's bediening is goed, zijn geen schoolkinderen. De prijzen zijn zeer redelijk

Lees ook deze verhalen
Dit zijn de tien beste terrassen volgens Rotterdam, stem nu op jouw favoriet!

Welk terras verdient jouw stem in de zoektocht van Ondernemen010 en de Buik naar het mooiste terras van 2025?

Hangen, zingen, dansen en spellen spelen: het kan allemaal bij De Raaf

Het monumentale pand van Station Noord krijgt nieuw leven ingeblazen: De Raaf. De Buik spreekt eigenaren Melvin Oostrum en Mickey Fentross.

Vietnamese familiegerechten proeven bij Madame Saigon

De Buik ging langs bij Madame Saigon, de dromerig gedecoreerde Vietnamees, net om de hoek van de Witte de With-straat.