The Park is er dus ook voor een lekkere lunch

The Park biedt ook gasten die smakelijk willen lunchen een aantal mooie signature-gerechtjes van Erik van Loo.

1 Okt 2014 Barbara Blaak

blogger Barbara Blaak is marketingcommunicatie adviseur en een fanatieke thuiskok. Ze kookt graag voor anderen en droomt ervan om ooit haar eigen horecazaak te hebben.

Restaurant toevoegen aan favorieten

The Park

Westersingel 70, Rotterdam Maaltijd: OntbijtLunchDiner Stadsdeel: Centrum Keuken: Internationaal Prijsniveau: Wat duurder Bekijk restaurant

The Park is er dus ook voor een lekkere lunch

Met de opening van The Park, het nieuwe restaurant van het Bilderberg Parkhotel, heeft Rotterdam er, behalve een sjieke gelegenheid om te dineren, ook weer een fijne lunchplek bij. Dat de zaak van sterrenchef Erik van Loo en Edward de Ridder vorige maand al meteen de Gouden Pollepel-trofee won, mag een aanbeveling zijn.

Waar het voormalige Restaurant 70 van het Bilderberg een Franse keuken had en een klassieke inrichting, heeft The Park een wereldser karakter. Een stijl die past bij de stad en beter aansluit bij de wensen van de internationale gasten in het restaurant. De chefs hebben gekozen voor eenvoudige, pure smaken. De kaart bestaat uit foods & bites, die besteld kunnen worden in een kleine of grotere portie. Het idee is geïnspireerd op het shared dining-principe uit de Aziatische en Zuid-Europese keuken. ‘We merken ook dat er steeds meer vraag is naar bijvoorbeeld twee voorgerechten’, legt de chef uit. ‘Met deze kaart kun je alle kanten op.’ 

We kiezen een plekje aan de hoge tafel voor de open keuken. We zien de chef namelijk graag aan het werk. We bestellen twee signature-gerechten van Erik van Loo om te delen: de bonbons van MRIJ-rund gevuld met aardappelsalade, pancetta, augurk en pijnboompitten en de heilbot met courgette, antiboise en pijnboompitten. Beide gerechten worden mooi gepresenteerd, zijn goed in balans maar wat betreft smaak niet heel verrassend. 

Dan volgen er twee hoofdgerechten van de Big Green Egg. Mooi langzaam gegaard MRIJ-rund met romige haricots verts en zomerbietjes. Twee uitblinkers. De milde rooksmaak combineert super met het aardse van de biet, geitenkaas en de frisse tonen van ui en dragon. Toe nemen we eerst een kaasplankje om te delen en de citroentaart. 

We vinden het de kaas vrij jong. De chef legt uit dat dat een bewuste keuze is. ‘We gaan in de keuken mee met de seizoenen. Zo doen we dat ook met de kaas. Dat betekent in de lente en de zomer jongere kazen en bijpassende lichtere wijn (we drinken een lichtgekoelde Montepulciano d’Abruzzo), en naar de winter toe wat robuustere kazen.’ De citroentaart is fantastisch!. Een bodem van wenerdeeg met citroencrème, licht afgebrand voor een krokant laagje en afgemaakt met hangop, frambozen en pistache ijs. 

Uniek in Rotterdam is de cigar lounge in het restaurant waarmee er ook een sfeervolle plek is voor de roker. Je vindt er een mooie selectie Van Dalen-sigaren en verschillende soorten goede cognac.

Foto's: Peter BUSSER

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Bentō Café, een oase van rust op het Weena

Bentō Café heeft sinds de renovatie een vernieuwde plek met open koken, huisgemaakte onigiri en binnenkort ook merchandise.

Tim by Harries: dineren met lef en vakmanschap

De Buik ging langs bij restaurant Tim by Harries aan de Hoogstraat: gedurfde gerechten, verrassende wijnen en je wordt uitgedaagd en verrast.

Joelia: meesterlijk impressionisme aan het Hofplein

Bij Joelia proef je van verrassende gerechten en ervaar je een ontspannen, pretentieloze bediening die altijd in is voor een gezellig praatje.