Al drie jaar haute-friture van Tante Nel

Tante Nel voorziet ons alweer drie jaar van de lekkerste patatjes en de smakelijkste gin-tonics. Dat moest gevierd worden.

22 Aug 2017 Ellen Spoor

blogger Ras-Rotterdamse met groot yoga- en horecahart. Na vele mooie jaren bij o.a. Hotel New York, bouwt ze nu haar eigen online yogaplatform: www.wereldvanyoga.nl Lekker zen eten & drinken met vrienden is wat ze het liefste doet!

  • 22 Aug 2017

Al drie jaar haute-friture van Tante Nel

Als je in de afgelopen drie jaar nog nooit van Tante Nel hebt gehoord, heb je wel een klein beetje onder een steen gelegen. Tante Nel is dé oud-Nederlandsche haute-friture snackbar in een nieuw, hip jasje in Rotterdam. Hier eet je echte kwaliteitsproducten voor een goede prijs. En niet te vergeten: je kunt hier een heerlijke gin-tonic bestellen bij je frietje.

Ondertussen draait Tante Nel dus al drie jaar ‘solid as a rock’ aan de Pannenkoekstraat. En wij mochten bij het feestje zijn. Als we die zaterdagmiddag aankomen, is het al gezellig druk. We krijgen meteen een Double Dutch in onze handen gedrukt, een combinatie van Ketel 1 jenever, citroensap, citroengrassiroop en cassis. Alles gemaakt in de Ketel 1 bar, die speciaal voor het feestje op het terras staat.

Genieten met de handen uit de mouwen


We krijgen een kaartje voor de barbecue en kunnen lekker gaan eten. Terwijl wij lekker aan het eten en drinken zijn, is eigenaar Kevin allesbehalve feest aan het vieren. Je ziet dat hij aan het genieten is, maar wel gewoon met de Rotterdamse mentaliteit: handen uit de mouwen. 

Na een uurtje kan ik hem eindelijk even strikken voor een paar vragen. Hoe kijkt hij terug op de afgelopen drie jaar? “Het begon allemaal met een moodboard om zo goed mogelijk in beeld te brengen wat we voor ogen hadden,” vertelt Kevin. “Bijna alles van het moodboard klopt nog steeds. Er zijn eigenlijk maar twee dingen veranderd: de kleuren van het logo en de verse broodjes. Die broodjes hebben we wel een maand gedaan, maar daar zijn we mee gestopt. Het was enorm veel werk, we moesten af en toe verse producten weggooien en daarbij komt: de hele stad zit vol met goede broodjeszaken.”

Patatje stoofvlees 2.0


Terwijl de gezelligheid achter ons op het terras doorgaat, vraag ik Kevin hoe hij Tante Nel op dit moment ziet. “Er is geen tweede Tante Nel. En het concept is ook nog niet achterhaald. We blijven daar natuurlijk wel alert op. En dat kost tijd en energie, je moet altijd blijven investeren in je zaak. In kennis, producten, service en weten wat er speelt. Een mooi voorbeeld hiervan is de poutine, die we een keer per maand bereiden.” 

Volgens Kevin is poutine hard op weg om het patatje stoofvlees 2.0 te worden. Dat merkt hij onder andere aan de reacties van zijn gasten.
Hierover vertelt hij: “Onze gasten zijn heel divers, echt mensen om blij van te worden. Ze komen voor een groot deel uit de buurt en wisselen hun gezonde levensstijl soms af met een lekker patatje. En dat patatje moet goed zijn, maar niet te duur. We zijn gewoon een goede buurtsnackbar en de friet van Sergio Herman hoeven we hier niet te serveren. Onze gasten willen geen €4 voor een kroket betalen.”

Toekomstplannen


Heeft Kevin nog plannen voor de toekomst? “Een echte trend is dat gasten hun eten willen laten bezorgen. Daarom werken wij ook met Deliveroo. Eigenlijk is de kwaliteit niet altijd 100% te waarborgen bij eten wat bezorgd wordt, maar de vraag is nu eenmaal groot. Als het aan mij ligt, gaan we in de nabije toekomst op locatie frituren. Bijvoorbeeld op een bedrijfsfeest of huwelijk. Zo brengen we de frituur naar de gast!”


Super om te zien hoe gedreven deze ondernemer is. Ik ben ervan overtuigd dat hij het succes van Tante Nel vast kan houden en uitbreiden. Wij genieten nog even verder van de gamba’s, spareribs, kippenpootjes en groenten van de barbecue. En dat doen we niet alleen: precies zoals Kevin aangaf, is het terras gevuld met gasten van allerlei pluimage. Blijkbaar zijn wij niet de enigen die ons thuis voelen bij Tante Nel!

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Waarom een dagje Rotterdam begint en eindigt bij Hotel New York

De Buik heeft een route uitgestippeld voor een dagje Rotterdam, te beginnen bij Hotel New York, dan de Maas en het centrum van de stad als uitgangspunt.

The Oyster Club waar fancy dining en het nachtleven elkaar treffen

Voor een volledige avondje uit, zit je bij the Oyster Club aan het Rodezand op de juiste plek. Begin met sushi en een cocktail en eindig op de dansvloer.

Herfstsfeer in de Markthal: 10 x comfort food plekjes voor de koudere dagen

We delen een top 10 van comfort food plekjes tijdens de herfst in de Markthal: rijke bouillons, kruidige wereldkeukens en knusse plekken voor warme dranken.