Al een decennium lang gerechten delen bij Gastrobar Hartig

Gastrobar Hartig aan de Hartmansstraat en staat bekend om zijn heerlijke gerechten om te delen. De Buik neemt de proef op de som en gaat langs.

19 Dec 2023 Wendy Dolk

blogger Wendy is dol op goed eten en lekkere wijn. Daarnaast is ze graag onder de mensen en deelt ze haar culinaire ervaringen aan een ieder die het horen wil.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Gastrobar Hartig

Hartmansstraat 20A, Rotterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: Centrum Keuken: InternationaalFusion Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant
  • 19 Dec 2023

Al een decennium lang gerechten delen bij Gastrobar Hartig

Sinds 2013 runt Stephan de Leur samen met zijn schoonmoeder Bernadette Gastrobar Hartig. Gastrobar Hartig is gelegen aan de Hartmansstraat, in een zijstraat van de Witte de With-straat en staat bekend om zijn heerlijke gerechten om te delen. Onder de gasten bevinden zich zowel locals als toeristen, zakenmensen, stelletjes en families.

​Persoonlijke en huiselijke inrichting


De sfeer bij Gastrobar Hartig is warm en gezellig, met een moderne inrichting en comfortabele zitplaatsen. De ruimte is open en groot, maar door het goed positioneren van massieve pilaren en de wijnvaten met daarop enorme vazen bloemen biedt elke tafel genoeg privacy.

Door het gebruik van warme en zachte materialen voor de banken voelt het enorm huiselijk en gezellig. Het gevoel van thuis zijn ook al ben je uit, daar houden ze van bij Gastrobar Hartig.

Op de muurschildering van Danielle Henger van Rijsen die zij voor Gastrobar Hartig heeft ontworpen staat het familieverhaal afgebeeld en iconische effecten uit het Rotterdamse straatbeeld zoals de kubuswoningen en diergaarde Blijdorp.

​Combinaties van gerechten op tafel


Het menu van Gastrobar Hartig staat bekend om de kleine hapjes, die perfect zijn om te delen. Denk aan herkenbare gerechten met een eigen invulling door schoonmoeder Bernadette.

Neem bijvoorbeeld de specialiteit van het huis, oesters die worden geserveerd met twee soorten vinaigrette: een van framboosazijn en sjalot en de ander met een bosuitje, sojasaus en ponzu. Bij deze frisse verfijnde oesters drinken we een pornstar martini en een pink willy, bestaande uit gintonic en frambozen.

Dit idee kwam van een vaste gast uit Amerika, genaamd Willy, vandaar de naam. De cocktail is fris en licht zoet, door de frambozen verdwijnt het bittertje van de gin tonic naar de achtergrond.

​Nieuwe gang, nieuw bordje als een schilderijtje


De mensen in de spoelkeuken hebben aardig werk te verstouwen, bij Gastrobar Hartig krijg je namelijk na elke gang een nieuw bordje. Dat zie je niet altijd bij shared dining restaurants. Stephan vindt het belangrijk dat de smaak van elke gang op zichzelf blijft.

Na de oesters volgen de beef tataki geserveerd met licht gebrande chilipepers en ponzu en een carpaccio van botervis, wakamé en salty fingers. Het smaakvolle vlees dat voor de beef tataki wordt gebruikt is met de hand gesneden diamanthaas. De botervis is mild van smaak en stevig van structuur. In beide gerechten is de kwaliteit waarneembaar. De bordjes zien eruit als een schilderijtje.

Ons nieuwe bordje bestaat uit coquilles met truffelboter, Parmezaanse kaas, truffel balsamico crumble en kaviaar van visseneitjes on top. De verse lichtzoete coquilles combineren fijn met de zoute padano. De visseneitjes knappen in je mond, wat een extra ziltige smaak geeft. Met de vers bereide blini’s kun je de laatste restjes truffelboter wegvegen.

​Twee gerechten per persoon


Het andere bordje maakt dat gasten terugkomen, biefstukmedaillons. Het vlees wordt 24 uur lang in hun eigen, unieke, huisgemaakte marinade gemarineerd. 

De volle smaak van het vlees en de groene kruiden crumble gaan perfect samen. De geroosterde paprika draagt bij aan een diepe, rijke smaak met subtiele zoete en rokerige tonen.

Het advies bij Gastrobar Hartig is twee gerechten per persoon, eventueel aan te vullen met een dessert. De citroen mascarpone, een signature dish, met een krokantje van bastognekoekjes en de panna cotta bestaande uit stoofpeer en witte chocolade zijn mooie afsluiters van de avond. Tevreden drinken we nog een espressootje met een limoncello.

​Onderscheidend vermogen


Wij deden al shared dining voordat het hip werd Stephan de Leur

Gastrobar Hartig onderscheidt zich niet meer door het shared dining, want dat wordt de laatste jaren door veel zaken geserveerd, maar onderscheidt zich wel door aandacht voor detail en de hoogwaardige ingrediënten die ze gebruiken. 

Naast het eten biedt Gastrobar Hartig ook een uitgebreide selectie van wijnen, cocktails en ambachtelijke bieren. Het vriendelijke personeel staat altijd klaar om advies te geven over welke drankjes het beste passen bij de gerechten die je bestelt.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Uit ons magazine: broodjes zijn de nieuwe trend in Amsterdam

We delen een verhaal uit de tweede editie van de Buik Magazine, met dit keer een artikel over de beste broodjes in Amsterdam.

Uit ons magazine: interview met Maksut Aşkar

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Anatolische chef Maksut Aşkar.

Alles over de eerste Rotterdamse Kroegenparade

Lees hier alles over de allereerste Rotterdamse Kroegenparade op 29 november 2025.