BARRIO NOORD: lekkere cocktails en goede barbites

In de Agniesebuurt in Rotterdam-Noord is BARRIO NOORD gevestigd. Ze serveren hier barbites uit verschillende landen en hebben een kaart vol cocktails.

10 Jul 2023 Elise Reijs

blogger Elise heeft een grote passie voor eten en de stad, het liefst zit ze daarom op een terras in de stad met een goed glas wijn of een espresso martini. Haar liefde voor eten en Rotterdam deelt ze graag met anderen via de Buik.

Restaurant toevoegen aan favorieten

BARRIO NOORD

Teilingerstraat 19B, Rotterdam Maaltijd: LunchBorrelenDiner Stadsdeel: Centrum Keuken: Internationaal Prijsniveau: Kleine prijs Bekijk restaurant
  • 10 Jul 2023

BARRIO NOORD: lekkere cocktails en goede barbites

Joris de Leeuw heeft begin dit jaar zijn eerste restaurant geopend: BARRIO NOORD. BARRIO is gevestigd op de hoek van de Teilingerstraat en de Agniesestraat. Joris: "Toen ik het hoekje zag, was ik direct verkocht. Het was al jaren een droom van mij om mijn eigen zaakje te openen." Barrio betekent buurt in het Spaans, hier staat het café voor. Een gezellige plek op de hoek van de straat waar je kunt genieten van een hapje en drankje voor een mooie prijs. 

Op naar een mooie avond 


Voor het pand bevindt zich een ruim terras. We nemen plaats op een van loungebanken en de medewerkster komt direct naar ons toe met de drankkaart. Mijn oog valt op de lychee mojito. De klassieke mojito maar dan met Kwai Feh, een likeur met lychee smaak. De cocktail is verfrissend en zoet door de likeur die aan de klassieker is toegevoegd. Mijn tafelgenoot kiest voor de whiskey sour, een cocktail van whiskey, citroensap en suikersiroop. De cocktail heeft een mooi schuimlaagje van eiwit en een zacht gele kleur. 

Van Nederland tot Japan 


Na het genieten van de drankjes is het tijd om eten uit te kiezen. Op de menukaart staan barbites uit verschillende regio’s, zoals Hollandse garnalenkroketjes, Japanse yakitorispiesjes en taco’s. Het gerecht wat gelijk opvalt, is de bao bun tja sieuw. De bun is verder gevuld met rode kool, gekarameliseerde ui en lente-ui. Het vlees is mals en zout en weegt goed af tegen de sterke smaak van de rode kool, waarbij de gekarameliseerde ui weer iets zoets toevoegt aan het zachte broodje. 

Een tripje naar Mexico 


Een van onze favoriete keukens is de Mexicaanse keuken. Gelukkig heeft BARRIO NOORD een aantal klassiekers uit dit land op de menukaart staan. Wij kiezen voor quesadilla en taco’s. Bij de taco’s hebben we keuze uit kip, pulled pork en jackfruit. Wij kiezen voor de eerste twee. Beide taco’s zijn goed gevuld met vlees, salsa en zijn sterk gekruid. De tortilla’s zijn even gebakken waardoor ze een kleine crunch hebben. De quesadilla is gevuld met pulled beef. Hierbij krijgen we sausje van chili en crème fraîche, deze geeft een extra frisse maar ook zoete smaak aan de tortilla. 

Een goede afsluiter 


Om de avond af te sluiten bestellen we beide nog een cocktail. De paloma heeft een mooie roze kleur, is verfrissend, zuur en een beetje bitter door de grapefruit. De cocktails van BARRIO zijn wat je van een goede cocktail verwacht: een goede mix van de ingrediënten die samen voor de perfecte smaak zorgen. 

Een bezoek aan BARRIO NOORD is het zeker waard. De gerechtjes zijn goed op smaak en hebben een schappelijke prijs. Een tip: iedere woensdag en donderdag kosten de cocktails slechts acht euro. Voor de cocktails keren wij dus zeker nog een keer terug. 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Lunchroute Dordrecht: proef de stad in vijf stops

Lekker slenteren en misschien wel op meerdere plekken lunchen? Dat kan in het pittoreske Dordrecht met deze vijf lunchtips.

Station Bergweg opent bezorghub in het Vroesenpark

In het Vroesenpark hoef je voortaan geen zware picknickmand meer mee te nemen. Via de bestelhub van Station Bergweg wordt je eten tot je kleedje bezorgd.

De Proef op de Sommelier met: Emy Koster

Voor de serie Proef op de sommelier gaat Niels van Laatum in gesprek met Rotterdamse sommeliers. In deze editie Emy Koster van Tres.