Big Nate met nieuwe kaart naar cocktailbar Noah

Big Nate is verhuisd naar cocktailbar Noah. Je eet er zijn Caribische gerechten met bijpassende cocktails. De Buik ging vast proeven.

9 Aug 2016 Olivia Manse

blogger Olivia gaat in haar vrije tijd graag lekker eten en dansjes wagen met leuke mensen. Ook doet ze af en toe een dappere poging tot (glutenvrij)bakken.

Big Nate met nieuwe kaart naar cocktailbar Noah

Afgelopen woensdag was het – besloten – feest bij Noah! Chef ‘Big Nate’, Nathan Meyer, is sinds kort namelijk aan de slag bij deze cocktailbar aan de Oude Haven. Voor vrienden en familie gaf hij woensdag een speciale preview van de nieuwe kaart. En lucky us, wij mochten er ook bij zijn! De nieuwe kaart, die aankomende week in gaat, combineert de Caribische streetfood van Nate met Noah’s cocktails.

Omdat het nog erg lekker weer was, begonnen we met een cocktail op het terras. Wij wilden graag wat fris en zoets dus bartender Hani kwam met een zelfbedachte creatie. Terwijl we van onze cocktails genoten, konden we meteen Big Nate bewonderen, die achter de barbecue de eerste voorbereidingen voor het diner trof.


Het grote feest begon met een platter met allemaal kleine hapjes. Op het plankje lagen spicy gefrituurde jalapeno’s met roomkaas, begeleid door een tomatensals. Verder vonden we fluffy viskoekjes met een mangochutney. En ook Nate’s classic sliders met salsa, piccalilly en cheddar konden natuurlijk niet ontbreken! Favoriet waren de goddelijke lamssatés met salsa verde en BBQ-saus. Als je Nate heel lief aankijkt als je eens langskomt, krijg je misschien wel een tweede portie. Bij het plankje kregen we een frisse cocktail met Muller vermout, elderflower tonic, kaffir limoen en perzikbitters. 


Hierna kwamen Big Nate's peanut butter & jelly ribs met batatas bravas. Het vlees van de ribs was zo mals dat het bijna van het bot afviel. De peanut butter-jelly marinade was voor ons een eerste, maar zeker een aanrader! De batatas bravas waren ook ontzettend lekker en zelfs na een vakantie in Spanje stelde deze klassieker niet teleur. De bijpassende cocktail bij de ribs was zoete, kruidige gin-tonic van Bobby's gin met citroen, grapefruitschil, walnootbitter en huisgemaakte lemonade. 

Bij de derde ronde kregen we surf ‘n turf – Nate style. Dit bestond uit een langzaam gegaarde diamanthaas en gebakken gamba’s. Geserveerd met een bisque met daarin vijgencompote, druiven en zeekraal en daarnaast rodeuiencompote met sake. Alles paste echt geweldig bij elkaar, zeker als het je lukt om in één hap van alles wat naar binnen te krijgen.


De laatste gang was de jerk chicken, met frites van zoete aardappel en een frietsaus van biet met mosterd en mayonaise. Deze gang werd geserveerd met een zoete cocktail in een theekopje met jenever, pruimbitters, Cava, en Cocchi vermout. Deze combi was ook echt super: de kip was licht pittig gekruid en werd perfect ondersteund door de wat zoete cocktail. De kip is volledig tot het bot afgekloven, maar hierna zat iedereen ook wel helemaal vol. Om de avond af te sluiten kregen we het favoriete afzakkertje van de eigenaar, Erikson. Zijn eigen versie van de espresso martini bestond uit één espresso, brandy, witte chocolade en Kahlua.

Al met al zijn wij groot fan van de nieuwe kaart! De combinatie van cocktails van Noah en de streetfood van Nate is fantastisch en zeker een aanrader. In het zonnetje, aan het water met een cocktail en matching gerecht… Ik weet wel wat ik doe deze laatste zomerdagen!

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Noah beste cocktailbar van NL

De beste cocktailbar van Nederland vind je in... Rotterdam! Noah maakte de belofte waar en nam de Gouden Strik mee naar de Oude Haven.

Mango lassi, pani puri en meer: een avond bij Bombay Curry House

Ontdek Bombay Curry House: klassieke en verrassende Indiase gerechten, verse naan, tandoori en heerlijke mango lassi.

Bar Tipsy: jouw nieuwe cocktailbar voor een speels avondje uit

De Buik bracht een bezoek aan Bar Tipsy, de nieuwe cocktailbar aan de Benthuizerstraat in het Oude Noorden.