Nog geen jaar geleden beloofde Noah ons dat ze de beste cocktailbar van Nederland zouden worden. En ja hoor, het is ze gelukt! Een Gouden Strik voor beste cocktailbar ging mee naar Rotterdam en prijkt nu aan de bar.
Nog geen jaar geleden beloofde Noah ons dat ze de beste cocktailbar van Nederland zouden worden. En ja hoor, het is ze gelukt! Een Gouden Strik voor beste cocktailbar ging mee naar Rotterdam en prijkt nu aan de bar.
Erikson Almeida Lima wacht ons lachend op bij zijn bar in de Oude Haven. Het is nog maar net middag, dus doen we een bakkie in plaats van een cocktail. Daar komen we nog eens voor terug, want dat is waar het om gaat bij Noah. We zitten aan een hoge robuuste houten tafel en Erikson vertelt over zijn prijs. ‘We hebben een ongelooflijke gunfactor. Het was een heel hectische periode, maar iedereen steunde en geloofde in ons. Daarnaast zijn onze cocktails natuurlijk heel goed!’
Erikson werkt zelf al tien jaar achter de bar in Rotterdam. Samen met zijn maatje Hani Asfdaai, die tevens ook genomineerd was voor een Gouden Strik voor beste bartender, begon hij Noah. ‘We zijn iets voor ons zelf gaan doen en de verwachtingen waren hoog, omdat we hier altijd al mee bezig zijn geweest. We hebben een grote achterban opgebouwd door onze ervaring in de horeca. Hoewel vooral in Amsterdam, omdat het daar allemaal gebeurt qua cocktails.’ Toch wist Noah die prijs binnen te slepen. ‘Niks tegen die jongens in Amsterdam, hoor,’ lacht Erikson. ‘Maar wij hebben dat typische Rotterdamse down-to-earth met platte humor en dat wordt nu heel erg gewaardeerd. Natuurlijk is het ook heel erg tof voor de stad, want onze stad is booming.’
De prijs werd in Amsterdam uitgereikt tijdens het Gouden Strik-gala. ‘Deze prijs wordt gegeven door 95 collega bartenders en ondernemers. Zij komen langs bij onze bar en proeven onze cocktails. Het fijne is dat deze wedstrijd niet vastzit aan een sponsor. Aangezien het helemaal blanco is, is het dus super als je wint! We waren zo blij. Dit is wat je wilt pakken.’
Het eerste doel van Noah is bereikt, maar daar houdt het niet op, kan Erikson ons verzekeren. ‘We zijn jong en we vliegen nu hoog, maar we willen nog hoger!’ glundert hij. ‘Ons nieuwe doel is om in de top 50 beste bars ter wereld te komen.’ Met een cocktailkaart zoals die er nu is, moet dat wel lukken. Denk aan een cocktail waar bacon in is verwerkt, maar ook de klassieke sex on the beach en tequila sunrise. Maar er komt en nieuwe kaart aan, kan Erikson verklappen. ‘We gaan in onze nieuwe kaart een Mexicaanse pagina toevoegen. Ook gaan we moeilijkere en gedurfdere cocktails maken. The sky is the limit, we zitten vol met
ideeën!’
De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.
In dit verhaal bespreken we Hard lemonade, een ‘jenever mixed drink' bedacht door Nolet Family Distillery in Schiedam, bij de Pui, Bokaal en Biergarten.
Uit eten gaan kan ook gewoon om de hoek, in je woonwijk inplaats van in de drukke stad. Ontdek hier 14 leuke restaurants verstopt in een rustige woonwijk.
Geniet van de volgende voordelen: