Eind 2022 opende Alexander Wuijts Twenty7 aan de Maas. Doordat de locatie gelegen is aan de Willemskade in het Scheepvaartkwartier, heb je vanaf het terras een prachtig uitzicht over de Maas en de skyline van de stad. De nieuwe hotspot biedt naast dit adembenemende uitzicht ook een uitgebreide menukaart voor lunch, diner en borrel.
Uitzicht over Rotterdamse wateren
We kunnen nog plaatsnemen op het terras, waaromheen lampjes hangen die de sfeer op het terras gelijk gezellig maken. Terwijl boten rustig voorbijvaren zien we dat de andere gasten om ons heen van verschillende gerechten aan het genieten zijn. Eén ding is zeker, of het nou overdag is met de felle zon op je gezicht of in de avond met schemer, op dit terras heb je altijd een mooie kijk op de skyline van Rotterdam.
Verschillende smaakmakers
Terwijl we nog aan het genieten zijn van het uitzicht, komt het eerste gerecht op tafel: de Wagyu carpaccio. Dit gerecht is niet de carpaccio die je misschien wel gewend bent, want het klassieke gerecht heeft bij Twenty7 aan de Maas een geheel eigen twist.
Bij het gerecht is geen olijfolie of pesto toegevoegd, maar een balsamicostroop die door de licht zure smaak goed contrasteert met het frisse van de vijgen en waterkers die boven op het vlees liggen. De carpaccio wordt afgemaakt met croutons en hazelnoot die een knapperige textuur aan het gerecht toevoegen, en voor een luxe touch wordt de carpaccio geserveerd met geschaafde foie gras.
Wonderbaarlijke gerechten
Ons tweede gerecht is de dry aged rode bietentartaar, aangeraden door eigenaar Alexander. Na enige twijfel, biet is niet onze favoriete groente, besluiten we toch de gok te wagen. De biet is gedroogd en gepekeld waardoor de aardse smaak nu juist zoet is en zeer positief verrast.
De tartaar wordt geserveerd met gepekelde uien die een zoetzure dimensie geven aan de smaak van de biet. De laatste smaak die het gerecht nog nodig heeft is zout, dat wordt toegevoegd door de gerookte bietendressing. Het gerecht heeft alles wat het wat ons betreft nodig heeft: zoet, zuur en zout, waardoor het onze smaakpapillen goed prikkelt.
Vis van de dag
De voorgerechten vullen goed, waardoor de keuze om het hoofdgerecht te delen snel gemaakt is. Als zoetekauw willen we namelijk ook nog een plekje overhouden voor het dessert. We kiezen voor de zeetong. De vis is goudbruin gebakken en wordt geserveerd met trostomaatjes, zeekraal en antiboise.
Elk element op het bord voegt andere smaken toe aan de vis. In vergelijking met de perfect opgemaakte gerechten van hiervoor is de vis een soort ‘doe het zelf-kit' waarbij onze verwachtingen overtroffen worden door de smaken die we zelf samenstellen.
Cheesecake op eigen manier
Het dessert wat we voorgeschoteld krijgen is de reversed cheesecake. De naam doet vermoeden dat we de taart met koekkruim bovenop krijgen, maar met serveren blijkt de vork anders in de steel te zitten. Het dessert lijkt meer op een 'deconstructed' cheesecake, waarbij alle elementen los van elkaar geserveerd zijn.
Onder het dessert liggen kruimels van Bastognekoek. Hierbij komt de sterke, zure smaak van de bosvruchten met toefjes bosvruchtengel die de smaaksensatie nog verder versterkt. Het gerecht is afgemaakt met chocoladepuntjes en dotjes roomkaas die het geheel wat verzachten. Het contrast tussen het zuur van het verse fruit en de zoetheid van de Bastognekruimels en de roomkaas maakt het de perfecte afsluiter van de avond.