Bisou Urban Bistro brengt kleur naar Hillegersberg met verrassende gerechten om te delen, heerlijke cocktails en een Instagrammable interieur. Eigenaresse Pamela en haar team brengen met veel enthousiasme de Caribische warmte en keuken naar je toe.
Bisou Urban Bistro brengt kleur naar Hillegersberg met verrassende gerechten om te delen, heerlijke cocktails en een Instagrammable interieur. Eigenaresse Pamela en haar team brengen met veel enthousiasme de Caribische warmte en keuken naar je toe.
Een hapje eten, een borreltje met een snack of een avondje cocktails drinken: alles mag en kan bij Urban Bistro Bisou. Pamela Schipper is in november met Bisou begonnen. Het is haar eerste restaurantconcept, maar ze is geen onbekende in de Rotterdamse hospitality wereld. Zo heeft ze een eigen hospitality- en evenementenbureau, heeft ze voor een wijndistributeur gewerkt en is Pamela onderdeel geweest van het team van The Harbour Club.
Het concept van Bisou lag al even op de plank bij deze energieke duizendpoot. Ze is ermee neergestreken in de Kerkstraat, een smalle zijstraat van de Bergse Dorpsstraat of 'het dorp' zoals dit gebied in Hillegersberg wordt genoemd. Pamela heeft enige tijd op de Antillen gewoond en houdt ervan mensen zich op hun gemak te laten voelen. Met Bisou wil ze mensen laten genieten en samenbrengen. En een beetje pit brengen naar Hillegersberg. "Iedereen is welkom. Onze gerechten en sfeer zijn de perfecte ijsbreker en verbinder."
Bisou is een kleurrijke zaak met veel graffiti op de muur en heeft een bar met panterprint, klassieke Franse tafeltjes en een kroonluchter vol bloemen. Je komt ogen tekort en op elk plekje kan je wel een Instagramwaardige foto van je cocktail schieten. Pamela heeft samen met vrienden de handen uit de mouwen gestoken om hier een opvallend ingerichte plek van te maken. De imposante graffiti muur is de blikvanger, een ware piece of art, gemaakt door streetartist manpowerr.
De kleurrijke kunst komt terug op de cocktailkaart vol met klassiekers en fruitige varianten. Kun je, net als wij, niet zo goed kiezen tussen al dat lekkers? Laat dan de bartender kiezen. We krijgen Bisous signature cocktail met lychee en roos en zijn er helemaal weg van. Fris met bloemige tonen. De cocktails zijn mooi gegarneerd en smaken heerlijk, in balans en met een mooie schuimlaag. Mensen zonder (grote) trek kunnen bij Bisou ook goed terecht, want de cocktails alleen al zijn de moeite waard.
Niet alleen in het interieur en de cocktails is liefde gestopt, ook in de gerechten. Elke week zijn er wisselende gerechtjes, maar je kunt er ook altijd terecht voor klassiekers als een hamburger. Wij gaan voor een selectie kleine hapjes en laten ons adviseren door bedrijfsleider Junior, die ons met alle plezier door de dagspecialiteiten leidt. Zo zijn er de pikaballen: Antilliaanse kleine gehaktballetjes met pit. Vol smaak in een rijke saus. Liever vegetarisch? De knapperige kaasballetjes zijn een prima alternatief en met een pittige mangosaus net anders dan de reguliere kaasballetjes. Beide gerechten zijn heerlijk voor bij een borrel, maar voldoen ook als voorgerecht.
De weekspecial tijdens ons bezoek is saotosoep. We krijgen een heerlijk verwarmend rijkgevuld kommetje soep en dat is op de regenachtige dag van harte welkom. Met een Surinaamse en een Antilliaanse kok in de keuken kan dit natuurlijk niet mis gaan. Bij de soep eten we Surinaamse pasteitjes, één met kaas en één met vlees. Beide met heerlijk knapperig bladerdeeg en goed gevuld. We sluiten de warme gerechtjes af met een saté van bijzonder malse kip en verse gamba’s met knoflookolie en salsa verde.
Alle gerechten zijn te delen en ook als vegetariër heb je bij Bisou meer dan voldoende keus. Bijna alle gerechten zijn er ook in vegetarische versie. Tip: sla de lychee-sgroppino niet over als afsluiter van je diner. Met de hand geklopt en daardoor luchtig, precies zoals een sgroppino hoort te zijn. Wij bestellen nog een tweede!
Bij Gamasot in de Pannekoekstraat proef je authentieke Koreaanse gerechten zoals bibimbap en bulgogi, geserveerd met huiselijke gastvrijheid.
Ian van Eck praat ons op De Buik geregeld bij over wijnen. Deze keer gaat het geuren en welke invloed die kunnen hebben op je smaakpapillen.
Bentō Café heeft sinds de renovatie een vernieuwde plek met open koken, huisgemaakte onigiri en binnenkort ook merchandise.
Geniet van de volgende voordelen: